Rocketbirds: Hardboiled Chicken villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. október 29.
  • hardboildet chicken, ps3, teszt
Link másolása
Manapság erőteljesen érződik a retro hangulat, legyen szó itt filmekről, zenékről, vagy éppenséggel a játékiparról. A Hardboiled Chicken egy vérbeli régivágású cím, annak minden egyszerűségével és bájával. Lássuk, mennyire képes elszórakoztatni a nagyérdeműt!

Akik régi motorosoknak számítanak, folyamatosan csak arról beszélnek, hogy a régi játékok így, a régi játékok úgy. Talán éppen ezért igyekeznek a fejlesztők némileg visszaadni nekünk azt a jó öreg oldschool hangulatot, amit valljuk be, valójában szinte lehetetlen visszaadni. Manapság már nem vagyunk hozzászokva az ilyen végtelenül egyszerű játékmenethez, mindig vágyunk valami pluszra, ami miatt újra és újra előveszünk egy címet. Ezen a téren a keményarc csirkénk kalandjai sajnos csúfosan megbuktak.


Ha viszont nem táplálunk túlságosan magas reményeket ebben az irányban, akkor könnyen lehet, azon vesszük észre majd magunkat, hogy már órák óta csak toljuk, és közben remekül szórakozunk. Hiszen a Hardboiled Chicken jópofa és eredeti rajzfilmes grafikája, könnyen megtanulható, némi változatosságot felvonultató játékmenete – melyben kellemesen keverik az akciót és a logikai elemeket – illetve meglepően hangulatos muzsikája és átvezető animációi egyfajta bájos vonzalmat képes nyújtani minden kedves vásárló felé.


Stílusát tekintve eleinte már-már félelmetesen egyszerűnek tűnik, hiszen nem kell mást tennünk mit a balról jobbra scrollozó pályán halomra lőni a csúnya, gonosz, állig felfegyverzett pingvineket, s néha felszedve egy véletlenül földre ejtett mágneskártyát a továbbjutás érdekében. Majd szerencsére, mire pont ráunnánk erre az egészre, jön a klafa kis jatpacktion rész, amikor is már a levegőben repkedve tudjuk továbbra is halomra lőni az ekkor már velünk együtt repkedő ellenfeleket. Ezek a részek nagyon élvezetesek, főleg az egyedi, pörgősen rockos muzsikával végigkísérve. Majd időnként logikai feladványokkal is találkozni fogunk, amik sajnos végtelenül le fognak egyszerűsödni abban az esetben, ha egy haverral karöltve állunk neki a kalandnak, ami miatt még az eleve rövid játékidő is a felére fog csökkenni. Jópofa grafika, feketehumor, dallamos muzsika, egyszerű játékmenet és sok-sok cartoon hulla jellemzi ezt a címet, más egyébre nem számítsatok!


A Hardboiled Chicken egy kicsit amolyan félbehagyott termék érzékét kelti bennünk, sokkal, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Alacsony ára és egyedi hangulata miatt érdemes egy próbát tenni vele, de sajnos hamar el fogjuk felejteni ebben a tripla „A”-s címekkel telített októberi felhozatalban!

6.
6.
#3: a hét kommentje eddig.!. :D :D :D
5.
5.
Blue Heawen
nem találok szavakat.

Miez?
4.
4.
Hardy
Angry Birds jobban bejött mint ez. :D
3.
3.
Yanez
#2: De az a nap tényleg uncsi kell,hogy legyen!Úgy képzelem el,hogy amikor másnaposan a hányásodból fetrengve,feltápászkodva a kontroller felé nyúlsz,ez a játék pont benne van a masinában,és nincs az az isten,hogy oda menj és be rakj valami mást,mert különben az armageddon sújt le rád azalatt a két lépés alatt!No akkor próbálod ki ezt a stuffot és jösz rá,hogy az állapotodnál sokkal rosszabb dolgok is vannak!
2.
2.
Extol
A cím alatt van egy elgépelés. Nem olyan rossz ez egy unalmas napot el lehet vele ütni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...