Streets Racer Bemutató

A Streets Racer egy kellemes kis autókázásra hívja az őt szemrevételező juzereket! Bátran kijelenthetjük, hogy veri a Need for Speed-et!

ÁÁÁ,ööööö, hörrr-hörrrr, katt-bumm-csatt-csatt-BUMMM-francba-nesze nesze neszeeeeeee. Elnézést a szokatlan bevezetőért, de nem bírtam visszafogni állati ösztöneimet, mikor is szóba kerül ezen játék. Ez valami egészen elképesztő! És tudjátok miért? Ha bátrak vagytok, olvassatok tovább…

 

Mi tagadás, ezekben a játékszempontból eléggé üresjáratnak tekinthető időkben az ember odafigyel mindenre, ami éppen a szeme elé tolul. Nem tudtam nem észrevenni, ezt a meglehetősen fantáziadús névvel megáldott játékot, és gondoltam, ha már így tettem, górcső alá is veszem, egy kis cikk keretében. Úgy is rég játszottam valami jó kis autós gammával, hát hadd szóljon!

 

Bekonfigurálva a nem túl részletes grafikai menüt, már töltődött is főmenü, ami mögött egy rendkívül ízléstelen kép bújik meg. Nem is ez a lényeg, hanem maga a főmenü! Teljesen logikátlan felépítés, semmit nem lehet beállítani stb. Na jó, haladjunk tova, izgatottan fekszek rá az enterre, mikor is a start felett trónol. Négyzet alakú pálya, egy hipermarket parkolójában… Itt már kezdett gyanús lenni a dolog. Aztán mikor másodszorra is megnéztem az elém táruló szörnyű képet, észrevettem, hogy milyen kis járgányokkal vagyunk… No, még ezen is túl tettem magam, és feszült figyelemmel tapasztottam homlokom a monitornak. 3…2…1…Start! És felbőgnek a 34,5 lóerős motorok, valami eszméletlen gusztustalan hanggal, és nekiindul a négy egész főt számláló mezőny. Balkanyar, kicsúszás, falnak ütközés, ocsmányabbnál ocsmányabb hangok kíséretében. Ekkor már gyöngyözött a homlokom, no nem az izgalomtól, hanem inkább az indulattól. Sebaj, gázt adok, a gép kiáll két kerékre, és a mezőny nyomába eredek. Utol is érem őket még a következő kanyar előtt, persze a nagy sebességnek köszönhetően kicsit ki is egyenesítem azt. Hangos szitkozódások közepette ismét kövér gázt adok, és immár a célegyenesben üldözöm ellenfeleim. Most már taktikus vagyok: ekkora sebességnél simán megy a kézifékes kanyar, majd azzal jól bevágok eléjük! Hát nem öreg! Majd kiszakad a kézifék a padlóból, a kormány majdnem a kezemben marad, annyira kormányzok balra, de a gépem csak kisodródik nyíl egyenesen a kanyarból… Na jó, restart race. Gondoltam rengetem tapasztalatom már kamatoztatni tudom, így bátran futottam neki. Az első kanyar előtt direkt nem a kézifékkel kanyarodok, hanem szépen lelassítok. Az egy dolog, hogy elhúznak mellettem az opponensek, de hogy szintén nem kanyarodik a kocsim kb. 4 km/h-s sebességnél sem, az már azért több a soknál. A változatosság kedvéért most oldalra sodródom ki, nekiütközve a betonfalnak. Ami viszont a soknál is jóval több, az az volt, mikor jobbra akartam kanyarodni, szintén kézifékkel, és erre pedig elkezd balra kipördülni. Ezek után, már szinte természetesnek vettem, hogy nincs törés sem a játékban, pedig legalább ezzel szépíthettek volna valamit a gyakorta előforduló kicsúszások bosszantó látványán!

 

Ja tényleg! A borzalmas grafikáról eddig nem is szóltam!  Komolyan mondom, az otthoni Amiga500-asomon komolyabb grafikát produkált még a leggyengébb autósprogi is. Pedig az a gép majdnem 20 éves. Idétlen formák, már ahol vannak, pocsék színek, és sehol egy textúra. Olyan mintha le kellett volna butítani a grafikát, hogy futhasson ez a gyöngyszem a gépemen. Grrrrrrr….

 

Értékelés gyanánt annyit tudok elmondani: NEHOGY valaki meg nézze ezt a játékot, kivéve egy esetet: ha alacsony a vérnyomása. Annak kezelésére rendkívül alkalmas!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...