MotionSports: Adrenaline teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. november 10.
  • kinect, motionsports adrenaline, teszt, x360
Link másolása
A MotionSports: Play for Real tavaly a kritikusok körében nem aratott osztatlan sikert, a játék a pontszámokat összesítő Gamerankings oldalán 45, a Metacritic listájában pedig 40 pontot ért el. A most megjelent második rész pedig méltó folytatása az elődnek. Nagyon szar.

Nem szeretünk mozogni. A franc se akar a novemberi fagyban, az egész napos robot után még futkosni is, izzadtan rettegve attól, melyik sarkon ütik le az iPodért. Át kell öltözni, elmenni itthonról, bármit is válasszunk kedvenc sportunknak, terembérlet és belépő mindenhol van, hogy a méregdrága felszerelésekről ne is beszéljünk. S miután kiköptük a tüdőnket, haza is kell jönni valahogy, persze a város túlsó feléről. Az ilyen mamlaszoknak találták ki a Kinectet, mint mi is vagyunk; tánc, fitnesz, sport, mindent elintézünk két doboz sör között, csak a kanapét kell félretolni.


A Motionsports: Adrenaline a legkeményebb extrémsportokat hozza el otthonunkba. Kitesurf, mountain bike, wingsuit, hegymászás, síelés és kajakozás, a legtöbbet közülük valószínűleg sose fogjuk kipróbálni élesben, szívünk a torkunkban dobog, a legveszélyesebb darázsfészekbe nyúltunk bele, gondoljuk. Mindez viszont csalfa ábránd, a celofán lekerül a lila dobozról, s azt kívánjuk, bárcsak ne lettünk volna ekkora marhák, mikor pénzt adtunk a játékért, ettől nem lesz izomlázunk, de még csak megizzadni se fogunk. Nem sportjáték ez, csak valami olcsó szemét, az XBLA címek közé se lenne méltó.


Veszély és izgalom. Ha ez a kettő dolog hiányzik, akkor a sport többé nem extrém, mozgás nélkül pedig nem is sport. Szétszórt érméket kell gyűjtögetnünk, a játék legnagyobb kihívása, hogy rájöjjünk, hogyan lehet irányítani a különböző versenyszámokat. A Motionsports: Adrenaline öt sportága szó szerint csapnivaló lett, élvezhetetlen, unalmas hulladék mindegyik.


A kitesurfben egy ejtőernyőszerű vitorlába kapaszkodva kell meglovagolnunk a hullámokat, kanyarodni az előrenyújtott karjaink mozgatásával lehet, van szaltó és speed boost, ugratóhoz érkezve pedig a csak le kell utánoznunk a képernyőre bevillanó pózt, s karakterünk már csinálja is a látványos trükköket. Őt a mountain bike követi, egy hegyről kell lebicikliznünk, sportolónk magától teker, ami viszont katasztrófa, hogy igazából nem is a biciklit irányítjuk, hanem azt, hogy a hegyi út középső, vagy szélső ösvényén menjünk-e. A kanyarokat magától veszi a játék, nekünk csak az akadályokat kell kerülgetni. Eettenetes az egész, csak úgy, mint a wingsuit, szárnyas ruhát húzva szabadesésben zuhanunk egy hegyről, sziklák, és belógó faágak között manőverezünk, mialatt nem csinálunk mást, csak karjainkat magunk mellé emelve, ide-oda dülöngélünk.


A hegymászás mindközül a legrosszabb, kezeinkkel kapálózva kell feljutnunk fal tetejére, előre megadott fogáspontok vannak, a sikerünk csak azon múlik, hogy a Kinect jól veszi-e be azt, amit akarunk. A síelés ugyanaz, mint a kitesurf, csak víz helyett havon siklunk, s egy finom guggolással ügyelnünk kell a jó földet érésre is, végül, de nem utolsó sorban pedig itt van még a kajakozás, mely szintén nem érdemel dicsszavakat, kidőlt azték szobrok szegélyezik utunkat, ha nekimegyünk egynek, a kamera lencséje betörik, majd gyorsan összeforr, micsoda speciális effekt.


Kihívás nincs, mozogni pedig nem is kell, a Motionsports: Adrenaline a legunalmasabb és legócskább Kinect-játék, amit valaha láttunk, mindez pedig a kivitelezésen is látszik. A grafika gyenge, a környezet kidolgozatlan, az árnyékok hatalmas kockákból állnak, rettenetesen igénytelen és silány az egész. A zene jó viszont, amerikai garázszenekarok szerzeményei csendülnek fel a hangfalakból, tépik az elektromos gitár húrjait, és csépelik a dobot, egész hangulatos szerzemények születtek, azt azért meg kell hagyni. S jó hír még, hogy került online, és osztott képernyős multiplayer is a játékba, így barátainkkal könnyen összemérhetjük tudásunkat. Nem hinném, hogy sokan vevők lesznek majd a dologra, de azért jó tudni, hogy ilyet is lehet.


Ennél több pozitívum viszont nincs a játékban, aki azért veszi meg a Motionsports: Adrenaline-t, hogy egy kis extrém élményekkel fűszerezze a kinectes edzéseit, az jobb, ha a pénzét inkább nőkre meg piára költi, de még hasznosabb talán, ha értelmes játékokba ruház be. Kinect Sports: Season 2, Dance Central 2, Just Dance 3, Your Shape: Fitness Evolved 2012, ők mind idén jönnek, s kivétel nélkül fantasztikusak lesznek, erre mérget vehet mindenki. Félre az ilyen hulladékokkal, mint ez is!

21.
21.
Frigyik Gyuluka
Szerintem egyáltalán nem szar,nekem tetszik egy a problémája csak,hogy nem menti el a dolgokat mert mindig ujra kell kezdenem,der ez a legkisebb baj,az a léneg hogy nekem bejön!!!!!Föképp a bringa,windshield,kajak és a kitesurf,sielés ami kurvajó a hegymászás még nem megy de majd arra is rájövök :) !!!!
20.
20.
istook
Kinect 3-10éves korig...ki a fene akar elfáradni játszás közbe, teljesen igaza van a tesztelőnek!! (amúgy a játékról annyit, hogy irritálóak az irreális ugratások, trükkök, dolgok ebben a játékban)

a Kinect az egy nagyon jó találmány, de nem irányítóként (pl a Forza-nál belső nézetben követi a fejed mozgását), szerintem sosem lesz a gamerek kedvence (főleg nem egy FPS-ben majd ahol a precíz pontosság és gyorsaság számít), úgyhogy nem tudom minek erőltetik... :S
19.
19.
Gengszter
persze
kinect sport
az adventure
a dance central
az animal (azaz állatos de arról csak halottam)
18.
18.
thelegendary
Háhhh és megint mellé...
jött ki egyáltalán jó cucc Kinectre??,
17.
17.
Gengszter
igen. de most vegyek x-box mellé ps-t xd.
azt se tudnám hova rakjam.:D
15.
15.
Gengszter
Szintén én is csak játszanni szeretek.
Én meg azért tettem le a voksom az x-box mellett mert akkor az ólcsobb volt.
És én sem bántam megis ? (GOD OF WAR)
13.
13.
Gengszter
Ez azért nem egészen így van. én mint kinect tulaj nem vettem észre laggolásokat kinecten. legalábbis a pár játéknál amivel játszottam :P.
nem mindegyik játék laggol.és szerintem a movenál is vannak (biztos) rossz játékok.
de míg a movenál ott a kontrolerres megoldás mint a wii nél addig a kinectnek ott az egyediség mert nem nagyon van olyan konzol aminek kamerája van.

és nem tudom emlékeztek amikor még nagyon régen összehasonlitották it a GK a movet és a kinectet megmondták hogy jelenleg most a move a nyerő de hosszú távon a kinectben van a jövő .
11.
11.
Slik
#7: de ezeket már wii-n is láttuk... én csak azt mondom, hogy megveszed 30-40-ért és kb 10 éves korig el is vagy ezekkel több mint egy órát, de engem egyik se kötne le és közben pedig úgy állítják be mintha megváltoztatta volna a játékvilágot
7.
7.
Totti
#1: Vagy nem. Rengeteg játék jön ki most hozzá, hetente 4 db átlagba, vagy több... sok a szar, de vannak nagyon jók is.

Két kiváló cím ami most jelent meg:
Kinect Sports 2
Dance Central 2

Ki kell próbálni mindet és rostálni hogy melyik tetszik vagy melyik nem...
6.
6.
Markijoe
A most megjelent második rész pedig méltó folytatása az elődnek. Nagyon szar.

XDDD
4.
4.
Gengszter
Azért nem egészen,anak ellenére hogy nekem kinectem van (kb 3-4 játékkal),így is többet látok benne mint a moveban.

az első kommenthez a hozzá fűzni valóm az: Hogy ez kb olyan minta most jelen levő 4D-s kémkölykök a film borzalmas de ebben szagosban van ötlet(de nem ez a kártyás).lehet benne gondolkodni hogy lesz még pár ilyen jellegű film csak ne ezzel a kártyával.
3.
3.
Dogmatix
Kungfu Pandát a népnek XD
1.
1.
Slik
a kinect videóban már világmegváltás eszközeként mutatták be a gépet.... közben a valóság ez és a hasonló játékok :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...