Motion Explosion! teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. december 2.
  • kinect, motion explosion, teszt, x360
Link másolása
A Motion Explosion a valaha készült legjelentéktelenebb Kinect-játék, az „n plusz egyedik” mozgásérzékelős cím a sorban. Szánalmas kis pályafutása azelőtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna, a nevére emlékezni már holnap se fogunk, s mindezek tetejébe még rettenetesen rossz is.

Tizenkét minijátékot vonultat fel a Majesco legújabb családi particsomagja, ügyességi- és labdajátékokban kell bizonyítanunk, csillagokat gyűjtögetve, pontokat hajszolva. A Kinect elé járulva legfeljebb négyen mérkőzhetünk meg egymással, a Free to Play módra nyomva szabadon választhatunk fegyvernemet, a Motion Mix pedig kisorsol nekünk három random játékot, a hivatásuk szórakoztatni minket az elkövetkezendő félórában. Vagy éppen halálra untatni.


Minden játék tíz szintből áll. Az easy fokozat kettő, a medium és a hard pedig négy-négy újabb kihívást tartalmaz, a feladat ugyanaz mindegyikben, csak a nehézség és a sebesség növekszik folyamatosan, ki egy teljes sorozatot egyhuzamban végigtolt, méltán lehet büszke magára. A sort a Balance Beam nyitja, két kezünkkel egy virtuális deszkát kell tartanunk benne, az égből pedig különböző formájú alakzatok potyognak ránk, a cél elkapni belőlük minél többet úgy, hogy ne boruljanak le, a műveletnek pedig van egy testvérjátéka is, a Heavily Armed. Ez utóbbiban már csak az egyik karunkon van deszka, be kell gyűjteni az alakzatokat, s ha megvagyunk egy adaggal, a másik oldalon már nyílik is egy zsilip, hogy beleboríthassuk mindet.


A labdajátékok a Crank it Uppal kezdődnek. Bal kezünkkel kurblizni kell valami gépet, az automatika különböző labdákat és formákat adagol nekünk, melyeket ha megkapunk, el kell ütni, egyenesen a kijelölt célba, rettenetesen kreatív az egész, az iróniát remélem, mindenki érzi. De nem kevésbé ötletes a Sack Hack és a Dodge Ball sem, előbbinél dekázgatnunk kell, utóbbinál pedig egy gép labdákat lő felénk, mi vagy elhajolunk előlük, vagy visszaütjük őket. S most jön a csúcs műsorszám, a (mondd ki hangosan) Juggle Struggle. A játékmód zsonglőrködésre kényszerít minket, három labdát kell egyszerre a levegőben tartanunk, ha az egyik leesik, egy labdalövő gép azonnal pótolja azt nekünk, milyen kedves.


Ha már azt hittük, hogy a gyengeelméjű feladatok sora véget ért, akkor következik a Robo Control, melyben egy távirányítós kisrobot navigálása a feladat. Különböző tárgyakat kell kerülgetnünk, hogy beérjünk a célba, az irányítás viszont rettenetesen bárgyú, bal kezünkkel pumpálnunk kell, így adva egy kis sebességet szerencsétlennek, a jobb kéz pedig a kormányzás, persze az Istennek se akar arra beállni, amit mi szeretnénk. A Tilt Board viszont ezek után nehéz elhinnünk, tényleg szórakoztató tud lenni, egy hatalmas labirintusasztalon kell az üveggolyónkat a lyukba terelgetni, minden az egyensúlyérzésünkön múlik, az asztalt kell úgy döntögetnünk, hogy a gravitáció segítségével célt érjünk.


A Shape Dodge-ban különböző tetris-formák repülnek felénk, a mi feladatunk pedig az, hogy kitérjünk az útjukból, s van ennek egy nehezített változata is, az Off The Grid, melyben nem egy, hanem egyszerre két irányból történik mindez, kell egy térlátás ahhoz, hogy itt jól helyt tudjunk állni. De hasonló koncepciót követ a Star Hop is, mely ezúttal már csillagokat küld felénk futószalagon, s nekünk fel kell venni mindet, a sort pedig a Star Stream zárja, mely ugyanaz, mint az elődje, annyi eltéréssel, hogy a csillagok itt már lebegve közelítenek felénk.


Nem véletlen, ha a játékok a leírások alapján ismerősen csengenek, a legtöbb ugyanis nem újdonság, néhány kivétellel, és módosítással láttuk már őket valamelyik Wii- vagy Move-címben. Így pedig igazán nagy izgalmat és kihívást egyik se okoz, játszunk a pontlista elsőségéért, az achievementekért és a jó értékelésért, más jutalom viszont nincs is, azon kívül tehát, hogy a medium és a hard szintek az eredményeinktől függően válnak elérhetővé, nincs miért küzdenünk.


Amilyen lapos a játék, annyira szürke a kivitelezése. A grafika egy átlagos XBLA cím minőségét hozza, a játék főhősét az Xbox avatárunk adja, az ő bénácska, rajzolt mivoltával, maguk a játékok pedig nappalikban és TV stúdiókban zajlanak, a hangulat totálisan lapos. Nincsenek showelemek, nincs semmi körítés, csak mi vagyunk, és az a néhány darabos játéklista, amit felül kiveséztünk, a hangok gagyik, a műsorvezető pedig az őrületbe tud kergetni. Egy idegesítő hangú, affektáló ribanc beszél hozzánk folyamatosan, kinek legújabb kedvenc szófordulata a Juggle Struggle lett, Juggle Struggle, Juggle Struggle, Juggle Struggle, Juggle Struggle, mondja folyamatosan, hogy dögölne meg azonnal.


Nem jó játék a Motion Explosion. Unalmas, tartalmatlan, ötlettelen és mindezek tetejében még idegesítő is, az ember kipróbálja a játékmódokat, aztán hajítja a lemezt a kukába, kellemesebb családi program kimenni a temetőbe, mint ezzel a hulladékkal eltölteni egy órát, aki teheti, kerülje el.

28.
28.
ReNegAdE
#26: Ennek azért fussál neki még egyszer mert szerintem ha vissza olvasnád te sem biztos hogy értenéd!
27.
27.
Kumite
#26: Bár próbáltam megérteni, hogy mit is akar ez a valamivel több, mint 2 sor jelenteni, de nem sikerült. És nem bennem van a hiba.
Szóval mit is szeretnél közölni?
26.
26.
nex25
#25: Serdulo korban levo fiatal es nem nyaladzzo ovodas,de ebben a korban szokas jatszani a felnotteknel nagy gaz ha meg mindig erre gerjednek a kis pocsoknel meg fuggoseg....
25.
25.
Quent1n
#24: Hát ha te attól érzed magad felnőttnek hogy box-on vagy ps-en játszol.......... ^^
24.
24.
nex25
Uristen mennyi ovodas -.-
23.
23.
Quent1n
#22: Továbbra sem értem miért szar a Super Mario? .. :S Wiin abszolut jól elszórakoztam vele. Ha lenne PS3-ra Super Mario vagy Donkey Kong 1000%, hogy megvenném, mert szórakoztató játékok.
22.
22.
MT79
sztem se érdekelhet a super mario meg az efféle szarságok sok embert,mivel az emberek nagy része a PC PS3 XBOX vonalon mozog igy énis és sztem sokan mások ezekre a címekre és a hozzá tartozo játékokra vagyunk kiváncsiak.NÉha nem baj az ha becsuszi a tesztek közé néhány ilyen szar játék mint ezis mert a cikken kurva jokat lehet derülni:D PL.utolso mondat
21.
21.
Quent1n
Csak azt felejtitek el, hogy nálunk az MS-nek van a legnagyobb képviselete és nyilván a GK-sok nem hiszem, hogy folyamatosan saját zsebből vesznek játékokat hanem kapják. :) Ergo amit kapnak letesztelik aztán hello. Mostanában kicsit több a hulladék játék ami górcső alá kerül nem baj. Én pl. a MOVE-os meg a sima PS3-as gammákat hiányolom de tudom, hogy a Sonytól aztán biztos nem fognak kapni tesztelésre. Ott a PScommunity ott tesztelik azokat a gammákat mert ott megveszik őket a fanok. Plusz nálunk amúgyis talán az xbox a legnépszerűbb konzol szóval nincs itt semmi gond. :)

Wiit meg kéretik nem szarozni, mert nincs vele semmi gond, szórakoztat! Lehet, hogy nem a legmagasabb technikai színvonalat nyújtja, de a rá megjelenő játékok szórakoztatóak és kikapcsolódást nyújtanak. És erre van kitalálva. :)
20.
20.
Kumite
#15: Kihagytad a Wii U -t. Fujj, már most utálom!!!
18.
18.
simi
#15: szerintem aki kontrollerrel játszik fps-t az kussoljon
17.
17.
Szlacika
#15 "super mario buziknak" ez kürölbelül tükrözi az IQ-d ami nyilván nincs....a többes szám kifejezés kire utalt????Mert én egy szóval sem mondtam,hogy a Wii vagy akár a 3DS miatt látogatom az oldalt.PC miatt inkááb,mint Wii miatt.A Wii -re ami van kevés jó játék azzal játszom....nem pedig az általad megnevezett Mario játékokkal....mert ha azzal játszok,akkor flash változattal,az néha jó unaloműző...egyébként meg Akkor sem válaszolták meg a kérdést....miért????miért van fenn mint a Wii,vagy a 3DS????ha egyszerűen semmi teszt de még szinte hír sincs,semmilyen játékról...ennyi!!! Egyébként meg tök jó hogy megint azon fognak veszekedni egyesek hogy melyik platform a jobb....többet ide nem írok további jó veszekedést kívánok minden olyan embernek aki rohadtul unatkozik..
16.
16.
Netsu
#15: Ja. Mert attól leszel kemény, ha lövöd az embereket halomra. Értem. :)
15.
15.
nex25
remélem a hozzászóló super mario buziknak van valamilyen nagyobb platformjuk (pl.xbox,ps3) és rájönnek hogy senkit se érdekel a tetves WII vagy a 3DS lejárt ezeknek az ideje az óvodás kis pöcsöknek odaadhatod a hogy játszanak vele a homokozóban.....
14.
14.
genius95
De remélem ide is jo az a közmondás hogy "Ami késik ,nem múlik "
13.
13.
genius95
Amúgy mikor lesz már a Saints Row : The Third Tesztje ??????
Mert már nagyon várom..és rajtam kívül sztem elég sokan még..
12.
12.
Szlacika
Kumite-vel most az egyszer ismétlem 1-szer(!!!!!!!) egyetértek.Abba most nem megyek bele,hogy mennyire nem tetszenek a hozzászólásai......Teljesen igaza van abban,hogy ez egy ELVILEG minden platformmal foglalkozó oldal!!!Akkor figy egyszerű dolgotok van...csupán annyi a teendő,hogy leveszitek a Wii,3DS stb menüpontokat.....Egyébként magával az oldallal meg vagyok elégedve csak így tovább,de ez nekem is szúrja a szemem...
11.
11.
Giga0509
Legjobb Kinect játék a Fruit Ninja.Eküszöm :D
10.
10.
Supra
Lehet, hogy FreddyD lett az oldal adminja!xD hülyülök
9.
9.
Daks
#8: Vegyél Kinectet, jó játékokkal. :)
8.
8.
InGen
#6: :) Ilyen tanácsokat / cikkeket maximum Dakstól lehet kérni / kapni / várni, de őszintén meglepődnék, ha azt táncsolná bárkinek, hogy igen, menj és vegyél Wii-t vagy 3DS-t.

De erről őt kell megkérdezni, és mivel látom, hogy épp most oltott le, talán még válaszolni is fog :]]
7.
7.
Daks
#6: Nem jó személlyel vitatkozol, InGen hamarabb lesz buzi, minthogy Nintendót vegyen a kezébe. Pedig a lányokat szereti.
6.
6.
Kumite
#5: Értem.
És olyan tanácsa nem lehet egy állítólag minden platformmal foglalkozó oldalnak, hogy "Vegyél 3DS-t, mert a Super Mario 3D Land rohadt jó lett!" Vagy esetleg "Vegyél Wii-t, mert az új Zelda rohadt jó!"

??
5.
5.
InGen
#4: Hát, mivel Xbox gépe sok olvasónak van, így ez legalább hasznos vásárlási tanács: véletlenül se vedd meg :))
4.
4.
Kumite
#3: És ez a cím mennyire fűti fel a GK olvasók 99%-át?
3.
3.
InGen
#2: Kis kirohanásod csak annyiban sarkít, hogy nem csak minket, de a GK-olvasók 99%-át is maximálisan hidegen hagyják ezek a címek. Ettől függetlenül Skyward Sword teszt tudtommal lesz hamarosan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...