Armies of Exigo Előzetes

  • Írta: Shifty
  • 2004. május 17.
Link másolása
Az idei E3-on mutatták be igazán az Armies of Exigo című rts játékot, amit magyar fejlesztők készítenek. Shifty kolléga erről vésett egy kis cikket.

A magyar fejlesztésű játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Lényegében minden a Digital Reality játékával az Imperium Galaktikával indult, mely teret nyított a nyugat felé. Napjainkban olyan játékok készülnek magyar programozók keze alatt, mint a NEXUS, Panzers vagy épp előzetesünk témája, az Armies of Exigo.

 

Bátran állíthatjuk, hogy hazánk ebben a kategóriában is letett valamit az asztalra. 2001-ben kezdődtek meg a munkálatok, amit a magyar/amerikai illetőségű Black Hole Games vett a kezébe. Andy Vajna keze is vastagon benne van a projectben, hiszen a Cinergi Interactive céggel közös munkáról van itt szó. Vajnának más miatt is köze van a játékhoz. A világhírű átvezető animációkat az a Digic Pictures készítette, illetve készíti, akiknek a Terminator 3 egyes vizuális effectjeit is köszönhetjük. A képek alapján az animációk fenomálisak, nem hiába söpört be jó pár díjat. Szóval, Vajna keze igen csak ott van…ebből remélem az következik, hogy rengeteg pénz is kerül a közösbe, melynek eredménye egy olyan játék lesz, amire majd büszkén mondjuk: Igen ezt magyarok csinálták!!!

 

A rideg valóság:

 

Na nem kell nagyon rosszra gondolni…sőt egyáltalán ne gondoljatok rosszra. A játékról eddig egy április 8-án tartott sajtótájékoztatón informálódhatott a jónép, aztán meg itt volt az E3, de semmi új konkrét infó nem derült ki.

 

Az Armies of Exigo kiadásáért nem más csapat felel, mint a nagy, hatalmas Electronic Arts. Az EA-nak ez lesz az első olyan játéka, ami teljesen magyar nyelven is meg fog jelenni. És hogy mi is a rideg valóság? Az, hogy még az idén megjelenik a játék. Ez nagyon-nagyon jó hír, hiszen elég régen játszottunk egy igazi, vérbeli fantasy 3D-s stratégiával. Áprópó, ha már a stílust feszegetem. Mindenki Warcraft klónnak titulálja a játékot. Az E3-on napvilágot látott in-game videó, a képek és a sajtótájékoztatón közölt tények egyértelműen cáfolják ezt. Olyan újításokkal lesz gazdagabb a játék, melyek a Warcraftban nem találhatóak meg.

 

Maga a játék

 

Három fajjal indulhatunk majd a csatába, ezek a klasszikus népek (emberek, vadállatok, elesettek), akikkel 36 küldetésen át olyan 30-35 óra játékidőt tölthetünk el. Három faj, 36 küldetés nem is olyan rossz… természetesen ez még kibővül a mulitplayer móddal, amiben LAN-on illetve Interneten keresztül is nyomulhatunk egyszerre akár 12 ellenféllel is. A játék legfőbb újítása az AI, mely képes lesz támogatni a kétszíntű stratégiai rendszert. Saját árnyéka lesz minden egységnek és amin percekig leragadt a szemem az az a tény, hogy egyszerre föld alatt és felett is kell majd csatáznunk. Ez igencsak kellemes perceket fog majd okozni nekünk.

 

Méret a lényeg!!

 

Mire is gondolok? A játék a mai kornak akar megfelelni – jogosan -, így egy dvd lemezen fog terpeszkedni. Ennek legfőbb oka, hogy a dvd-n az átvezető animációk jobb minőségben kerülnek fel. Természetesen akiknek nincs dvd olvasójuk, azoknak sem kell csüggedniük, a Black Hole Games csapata rájuk is gondolt és egy 2 cd-s verzóval is meglepnek minket szeptemberben. Szerintem a képek láttán mindenki azt mondogatja: ez ugyse fog menni nekem. Lehet, hogy téved, hiszen a srácok egész jól optimalizálták a játékot, aminek nem is kell olyan komoly gép. Természetesen a 1GHz CPU, 256MB RAM, GeForce 2 alapgép, így ez lesz a minimum hardware igény. De úgy gondolom, ez egy ilyen kaliberű játékhoz nem olyan sok. Az játékmotornak köszönhetően egyszerre akár 400 egység is helyet kaphat az adott pályán.

 

Végezetül

 

Összegzésként talán azt lehetne mondani, hogy semmi köze nem lesz a játéknak a Bliizard Warcraftjához. A stílus azonos, de minden másban eltér. Javaslom, nézzétek meg a képeket és az E3-on készült kis videót, amelyben igen komoly csatajelenetek szemtanúi lehetünk. Szeptemberben pedig már a kezeinkez is kaphatjuk. Nincs az  olyan messze, addig kitartás!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...