Bloodforge villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2012. május 10.
  • bloodforge, teszt, x360
Link másolása
Életemben először az örök klasszikus Moonstone nevű játékban találkoztam olyan szintű véres brutalitással, ami szinte már megemészthetetlen. Az ilyen típusú játékok igaz nyomot hagynak bennünk, azonban eleinte élvezetes játékmenetükbe sajnos könnyen belefásulhatunk.

A Bloodforge, ahogyan az cselesen a nevéből is sejthető, egy őrületesen brutális játék, olyan szinten, hogy még egy kisebb csata után is csak úgy úszkálunk a vérben. A különleges látványvilága ezt az érzetet még erősíti is bennünk, hiszen minden szín fakó és sötét, egyedül a vér vöröse az, ami csak úgy virít a képernyőnkön. Szereted az eszetlen brutális szeletelést, szereted a tömeggyilkolást? Akkor ezt az új arcade játékot neked találták ki.


Évről évre lehet találkozni olyan címekkel, amik a God of War megismételhetetlen sikerét igyekeznek legalább minimális szinten elérni. A legtöbb ilyen anyag készítői beleesnek egy buta hibába; ellentétben a közhiedelemmel, Kratos kalandjai nem a brutalitás miatt sikeresek, hanem a látvány, a történet, a rengeteg mozdulat és az időnként valóban jelentkező eszméletlen kegyetlenség miatt is. A hangsúly itt az időnkéntin van. A Bloodforge egy nagyon élvezetes és látványos játéknak indul, de félő, hogy velem együtt sokan lesznek, akik belefáradnak a repkedő végtagokba, ketté- és levágott fejekbe, a repülő belekbe, a non-stop fröcsögő vérbe. Ez a nagy csapdája a játéknak, hiszen az egész erre van kihegyezve, minél több vért kell ontanunk ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, és minél hatékonyabban és gyorsabban mészároljuk a tömegesen ránk rontó ellenfeleinket.


Erre már az első perctől fogva rengeteg látványos mozdulatunk lesz, melyek idővel folyamatosan bővülni fognak. Egyrészt megtaláljuk majd a kardon kívüli másik két fegyvert, a kalapácsot és a csontkarmokat, melyekből a későbbi pályákon egyre erősebbeket és jobbakat is fellelhetünk. Aztán képességeink kibővülnek a berserker móddal, amikor is sokkal gyorsabban tudjuk szeletelni az ellent, illetve képesek leszünk vérmágiát is használni. Ezen belül három külön fejleszthető csoport is lesz, illetve azt is megtehetjük, hogy a jobb ravaszt folyamatosan húzva mágikus erőt adjunk a csapásainknak, ezzel ugyancsak manát fogyasztva.


Külön jópofa dolognak tartottam, hogy folyamatosan versengeni tudunk a haverokkal pontszerzés terén, illetve azt is megtehetjük, hogy mi hozunk létre kihívásokat különböző opciók beállításával, mint mondjuk az ellenfelek száma, ereje, vagy éppenséggel korlátozni is tudjuk a használható képességeket. Az eleinte látványos és stílusos grafika egy idő után rossz hatással lesz ránk, azon vesszük észre magunkat, hogy az eleve depressziós, haragos és brutális játékmenet miatt rossz kedvünk lesz. Pedig egy játéknak szerintem szórakoztatnia kéne, nem pedig rontani az eleve feszült napunkon. Sajnos a kétes minőségű szinkronszínészek sem javítanak nagyon a helyzeten, vagy nem volt már pénz erre, vagy pedig színészeink egyszerűen nem tudták kellően beleélni magukat a szerepbe.


Joggal mondhatjuk azt, hogy de hát könyörgöm, mit várunk? Ez csak egy arcade játék. Persze, mondhatnánk ezt, de a jelenlegi eszméletlen erős árkád felhozatalban ilyen és ehhez hasonló hibákat egyszerűen nem lehet megejteni. A Bloodforge szerintem hamar el fog felejtődni, de azért egy közepesen erős pontozást mindenképpen megérdemel, mert sok olyan ember lesz, aki élvezni fogja ezt az esztelen mészárlást. Nekik üzenem, hogy megérkezett, amire olyan régóta vártak. Én inkább megyek, és tovább tolom a Fezt, vagy a Splatterst, azok valahogy jobban szórakoztattak!

15.
15.
p3ti
#14: Nekem meg a Live . De mert nekem a box netes rendszere jobban tetszik (engem is lehet kavicshoz Celluxozni , sztem évekkel jobb mint a PSN) azért azt nem mondom hogy a netes játék csak a boxon fekszik. Kinek mi az ízlése ... itt dekkol mind 2 gép, az exclusiveokat erősebbnek tartom a ps3mon , viszont a netes játék haverokkal sokkal élvezetesebb boxon , pénzes ide vagy oda.
14.
14.
Berkes2000
#10: Köszi! Tényleg nehezen értelmezhető kijelentés, de valahogy így értettem: Azért van playstationom már az egyes óta, mert bár sok japán "rétegszarság" van ami megfekszi a gyomromat (pl. Asura's Wrath, Dynasty Warriors), mégis van egy csomó minden ami inkább a japán játékfejlesztésre jellemző (pl. Resident Evil, Devil May Cry, God of War) és tetszik. Nyugodtan feszítsetek keresztre, de (annak ellenére hogy most már majdnem minden multiplatform) ez nekem a PS3 mellett szólt a Box ellenében. Ja és mivel fogyatékkal élő csőlátású barom vagyok úgy gondoltam vannak még páran akik így vannak ezzel! Ennyi!
12.
12.
LtK
#9: Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy milyen megfontolás alapján jelentetted ezt ki (Ez a hentelés szerintem inkább a PS3 tulajoknak való) roppant értelmes barátom. Ezzel a mondatottal bebizonyítottad, hogy ez pont a magadfajta fogyatékkal élő csőlátású barmoknak való.
11.
11.
BloodyDeath
#9: Hát ezért biztos nem veszek live kártyát. Vagy a t.köm tutdja mi kell hozzá. A box marad nálam offline masina.
De eléggé szomoruvá tettél. Pedig nagyon tetszetős, mert retentő mód imádom az esztelen véres kaszabolásokat. De akkor ez kimarad :(
10.
10.
p3ti
#9: "Ez a hentelés szerintem inkább a PS3 tulajoknak való" Ekkora baromságot régen olvastam
9.
9.
Berkes2000
#8: Sajna csak XBOX Live-on van fent, Microsoft fejlesztés. Pedig nekem való lenne, ha párezerért le lehetne szedni néha elböszmülnék vele. Ez a hentelés szerintem inkább a PS3 tulajoknak való ha lehet ilyet mondani, de most ez kimarad.
8.
8.
BloodyDeath
Ez most kijött PS3-ra is? Mert a tesztben sehol sem volt megemlítve, hogy mire, és milyen formátumban érhető el. De az összes tesztnél ezt lehet tapasztalni. Nem hinném, hogy olyan nehéz lenne felsorolni az öszes platformot, amire a tiszteletét teszi az egyes játékok, ill. feltüntetni, hogy dobozos avagy letölthető alkotásról van szó. Az remek, hogy levan írva, hogy min lett tesztelve, de az eléggé kevéske nem?
6.
6.
jardo
Én is vártam, a demót azonnal le is szedtem (ami mellesleg baromi rövid volt...), de bőven elég is. Egyrészt valóban nagyon nyomasztó az egész környezet (persze stílusos, meg kellőképpen "beteg", de hosszabb távon inkább zavaró), másrészt pedig olyan szinten az iszonyatos brutalitásól szól, hogy hamar meg lehet unni. Nem vagyok erkölcscsősz, semmi bajom a véres és naturális játékokkal, de az, hogy SEMMI másról nem szól, ez így elég soványka. Főleg ahhoz képest, hogy mostanában milyen ütős címek vannak az Arcade felhozatalban. Amennyire vártam ezt a játékot, a demó annyira elborzasztott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...