Fable Heroes villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2012. május 8.
  • fable heroes, teszt, x360
Link másolása
Arcade mellékszálat kapott Peter Molyneux legendás sorozata. A kizárólag Xbox LIVE rendszeren elérhető Fable Heroes különleges mesevilágában pamutbabák veszik fel a harcot a gonosz seregeivel, fakardokat és légpuskákat előkészíteni, kezdődik a hetedhét országra szóló viadal!

Egyjátékos kalandok, helyi co-op multiplayer és LIVE akció. A Fable Heroes összehozza a sorozat rajongóit egy kiadós hétvégi csatározásra, a hódítás még sosem volt ennyire édes és szórakoztató. Gombszemű mesefigurák harcolnak a világ megmentéséért, útjukat óriásbogarak, hóemberek, manók, trollok és robbanó csirkék szegélyezik, ki fegyvert mer rájuk emelni, az készülhet a lassú, és kínkeserves pusztulásra.


Négy aranyos kis hős indul útnak a Fable már ismert helyszínein, a játékmenet nem is lehetne ennél egyszerűbb. Csak menni kell előre, és lecsapni minden szembe jövő idegent, két gomb van erre, egy gyenge, és egy erős ütés, utóbbi lassabb, de hatásosabb, tipikus hack and slash felállással van dolgunk tehát. A nyers csatákat pedig a különböző felvehető bónuszok teszik izgalmassá, a pályák szélein elhelyezett kincses ládákban olyan finomságokat lelhetünk, mint időlassítás, óriás méret, villámgyors sebesség, vagy rejtőzködés. A kis hős egy manójelmezt húz magára, így beolvadva az ellenség soraiba, belülről tudja szétkaszabolni őket, hihetetlen ennivaló ilyenkor. 


A pályák végén útelágad, útegál, útelágazáshoz érkezünk, melyek vagy egy nehezen legyőzhető főellenséghez, vagy egy mini játékhoz visznek minket. Az előbbinél hegyi trollok, és emberevő óriások ellen kell felvenni a küzdelmet, busás jutalomért cserébe persze, az utóbbinál pedig pár perc könnyed szórakozás vár ránk, csirkefoci, gokartverseny, szánkófutam, és még sorolhatnám, mindegyik nagyon jópofa.


A legyőzött szörnyek aranyat dobnak el, melyért cserébe a pálya végén új képességeket lehet vásárolni. Erre igen ötletes módon egy táblajáték keretein belül nyílik lehetőségünk, gurítanunk kell a dobókockával, az egyes mezők pedig egy-egy kategóriának felelnek meg. Támadóerő, fegyverek, védekezés, van egy pár izgalmas fejlődési lehetőség a játék tarsolyában, érdemes nem a leghasztalanabb dolgokra elszórni a pénzt.


A látvány közepesnek mondható. A szereplők rettenetesen aranyosak lettek, az ember legszívesebben magához ölelné mindegyiket, a grafika és a környezet viszont nem valami meggyőző. A rajzfilmes világ még rendben van, a színek viszont nagyon sötétek, és erősek lettek, a nagyobb csatákban annyi inger éri a szemünket, hogy úgy kell folyton kutatni, merre jár a karakterünk. Ezt a Lionhead Studios emberei is észrevehették, az egyik ravasszal ugyanis megvilágíthatjuk a figurát, kiemelve őt egy kicsit a tömegből, sajnos túl sűrűn kell használni ezt, arról nem beszélve, hogy nem is ér sokat, a színezés eltűnik a kavalkádban.


A Fable Heroes a néhány apró hibáját leszámítva kellemes kis arcade cím lett, monoton, nincs benne igazi történetmesélés, a játékmenete túl egyszerű, és a látványa se tökéletes, aki viszont egy laza kikapcsolódást nyújtó, rettenetesen hangulatos, és imádnivalóan aranyos hack and slash-re vágyik, az ne habozzon. Vegye meg. Ráadásul a 400 pontnyi achievementet se nehéz kipörgetni belőle.

13.
13.
kopic
#12: Ez igaz, de elmondta hogy még a Fable: The Yourney fejlesztésében besegít.
7.
7.
Gaboo77
Mellékesen aki ilyesmit akar és minőségi Arcade cím kell, javaslom a Crimson Allience-t.
5.
5.
kopic
Hát nekem ez a szar még ingyen sem kéne!
1.
1.
DON GONDOCS
Nagyon olcsón talán megéri megvenni. Arcade címként nem rossz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...