Hitman: Sniper Challenge teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. május 16.
  • hitman: sniper challenge, teszt, x360
Link másolása
Márkás fekete öltöny, lehengerlő stílus, hűvös elegancia. A 47-es ügynök az alvilág első számú végrehajtója, kinek igazi küldetését csak akkor ismerhetjük meg, ha pisztolyának füstöltő csövével nézünk farkasszemet. A hős pedig megannyi év után most visszatért!

Arcodhoz emeled a mesterlövész puska jéghideg távcsövét, pupillád kitágul, szívverésed lelassul, a célpont egyedül van, tisztán látható. Egyetlen dolgot kell tenned csupán, meghúzni a ravaszt. A feladat évek múltán se lesz könnyebb, a vérfürdő Absolution alcímmel idén novemberben folytatódik, a bérgyilkosok keserédes tragédiájába a sorozat rajongói viszont már most, május közepén belekóstolhatnak.


A Hitman: Sniper Challenge egy teljesen különálló mini játék, melyet a hazai 576 Kbyte boltjaiban szerezhetünk be. Az 1499 forintos befizetésért cserébe egy exkluzív küldetést kapunk, az összeg pedig az Absolution megvételekor teljes egészében levásárolható lesz, csak a blokkot, és az eredeti dobozt kell magunkkal vinni. A kezdeményezés remek, a jelképes vételár biztos előrendelőt avanzsál belőlünk, pénzünkért cserébe pedig végre kapunk is valamit, csak jól járunk.


A küldetés Richard Strong vezérigazgatónak, és testőrségének a likvidálása. A Stallion Armaments fegyvergyár első számú vezetője egy chicagói luxusszálloda tetőkertjén ad ma este VIP partit, a zajos belvárosnál nehezen találhatnánk ideálisabb környezetet a küldetés gyors, és hibátlan végrehajtásához. Az utca túloldalán lévő apartmanház egyik erkélyén megbújva pedig hamar el is érkezik a pillanat, amire vártunk, Strong helikoptere földet ér, mi pedig végre akcióba lendülhetünk, az informátor szerint az üzletember este 6 órakor indul tovább. Kerek tizenöt percünk van rá tehát, hogy őt, és az embereit eltegyük láb alól. A rendelkezésre álló időt kedvünk szerint használhatjuk ki, végezhetünk velük két perc alatt, hatalmas botrányt kirobbantva, vagy járhatjuk a nehezebb utat, egyenként szedegetve le célpontjainkat a távolból.


Ha a botrány felé húz a szívünk, akkor szinte teljesen biztos a kudarc. A vendégek rohangálni és sikítozni kezdenek, a házigazdát pedig elkezdik kimenekíteni, húsz másodperc se telik bele, s már a helikopterben lesz, újra. Ha őt vesszük listánk elejére, akkor pedig a testőrök tűnnek el hamar, a legjobb megoldás tehát, ha csendben dolgozunk, s azokat puffantjuk le egyesével, akik valamiért egyedül maradtak, elszigetelődve a többiektől.


Az őrök folyamatosan mozognak, így a negyed óra alatt nem nehéz olyan pillanatot találni, amikor senki nem figyel rájuk. Ennél fontosabb viszont, hogy a hullákat se lássák meg. Ha a párkány szélén lőjük le őket, akkor a mélybe zuhannak, s többé nem hiányoznak senkinek, de jó megoldás még, ha úgy rendezzük a dolgokat, hogy a növények közé essenek, vagy a haláluk balesetnek tűnjön. Az egyik terasz felett van például egy hordókkal teli emelvény, melynek ha ellőjük az egyik kötelét, akkor a lezuhanó mázsás súlyok azonnal agyonnyomják az alatta állókat, a gyilkosságra ezer és egy módszert találhatunk, csak ügyesnek kell lenni.


Minél többet játszunk, annál több dolog válik elérhetővé. Levegő visszatartás, pontosabb célzás, nagyobb tölténytár, gyorsabb újratöltés, olyan dolgok ezek, melyek körönként javítani tudják az eredményeinket, ráadásul a Hitman: Absolution is automatikusan megkapja őket. A teljesítményünket pedig a játék pontozza is, a szám az online toplistára kerül fel. Az eredményt össze lehet hasonlítani a globális és a helyi átlagokkal, illetve a barátokéval is, jó hír pedig, hogy indul hamarosan a magyar megmérettetés, mely során havonta haza lehet majd vinni egy játékhoz köthető ajándékcsomagot. Némi szomorúságra ad okot viszont, hogy achievementek és trófeák nincsenek a játékban, csak saját készítésű challenge medálok. Le kell lőni egy repülő galambot, befejezni a játékot 2:30 alatt, headshottal megölni az összes áldozatunkat, a lista szép kövér, akik az ilyesfajta jutalmak megszállottjai, azok dolgozhatnak egy pár napig, mire teljes lesz a gyűjteményük.


Jó kis játék a Hitman: Sniper Challenge. A segítségével betekintést nyerhetünk a 47-es ügynök új kalandjaiba, a játék komor és szórakoztató egyben, s úgy képes több órányi elfoglaltságot kínálni, hogy egyetlen pályát vonultat csak fel. Aki tervezi az Absolution megvásárlását, az próbálja ki ezt is, a befektetett összeg visszajár, ingyen játékot kapunk tehát, annak pedig több is, mint pazar ez az egész. Megjelenés Playstation 3-ra és Xbox 360-ra május 18-án, PC-re pedig augusztus 3-án.

11.
11.
Berkes2000
Nem rossz! A grafika tényleg mintha butított lenne vagy már nagyon hozzászoktam ehhez a konzolgenerációhoz, de élvezetes. Rövid, de arra ösztönöz hogy újra és újra nekimenj és még jobb eredményt érj el. Amúgy nem kötelező előrendelni a megvásárlásakor az Absolution-t, én szinte biztos hogy csak jóval a megjelenés után valami nyomott áron veszem majd meg, de szeretem a mesterlövészes játékokat és szerintem 1500,- Ft-ot megért. Bár egy pénzért vett demónak tűnik, azért több annál mert menti a pontokat, az achievementeket, lehet benne fejlődni kicsit, és elvileg a teljesben ez a küldetés nem lesz benne a teljes gémben. Aki rájött hogy kellene (jól) használni a lélegzetvisszatartást megköszönném ha segítene! Azon túl hogy a PS3 kontrolleren vacak a ravasz...
10.
10.
ZsupiDav
Most próbáltam és elég csúnya :(
PS3-on viszem, de marha lelombozó. Mindenkinek recés a kép, vagy csak én állítottam el valamit?
9.
9.
pucu9011
Ahogy látom ez lesz az eddigi legjobb Hitman ami kifog jönni.
8.
8.
Czaky
Mondjuk nem tudom hogy lesz, én nem rajongok Steamen vásárlásért sem, mert ott is 60 euró (kb 17400! ft) a MW3, de boltban 11900-ért akasztottam le. Ha ez is így lesz, és nem tudom 576-on kívül valamilyen boltban (reális áron) megvenni, lehet kénytelen leszek lemondani a Sniper challenge-ről.
7.
7.
crytek
Hát kipróbáltam ez sem a grafikájával akar hódítani az biztos!
4.
4.
BrockSamson
Ugy tunik ez a halasztott PC megjelenes most mar altalanos lesz a jatekiparban. Kar...
3.
3.
giga321
Pcre csak augusztus uramisten nekem most kell.
2.
2.
ZsupiDav
Szerk.: A zárójelben kicsit értelmetlen a mondat, de értsétek úgy, ahogy kell :)
1.
1.
ZsupiDav
Csak az 576-nál lesz kapható? Nincs bajom velük, de a teljes játékokat nem ritkán 14-15k-ért árulják, ami még az 1500 Ft után is 12-13k. Igaz ennyiért adják máshol is, de ott alapból ennyi, így ezeken a helyeken akár 10k-ért is hozzá lehetne jutni. Válság van, spórolni kell (meg a GTAV nyár utáni megjelenési hullám után sokan lenullázzák magukat) :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...