DiRT: Showdown teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2012. június 12.
  • dirt showdown, teszt, x360
Link másolása
Szereted a DiRT-öt? Karmolod a Burnoutot? Eszedbe jutott már az őrült ötlet, mi lenne, ha ezt a két legendás címet összekevernék? Hát akkor eljött a te napod, itt van neked a Showdown, ami szakítva a papírformával ezúttal egy csöppet se veszi komolyan magát…

Az élet mindig tartogat meglepetéseket számunkra, van, hogy az utcán sétálva ránk zuhan egy műhold-antenna, van, hogy csak úgy megnyerjük a lottóötöst. Ezeket a dolgokat könnyebben el tudja képzelni az ember, mint, hogy minden idők egyik legsikeresebb rali szimulátorából árkád autóversenyt csináljanak. Olyan ez, mintha mondjuk a következő Forzában zombikat kéne lövöldözni meg szeletelni, a Mad Max-szerű kocsinkban üldögélve. De itt a Gamekapocsnál nagyon szeretjük az ilyen ötleteket, a meglepetéseket meg már egészen kicsi korunk óta.


Már rögtön az első menüben érezni fogjuk, hogy itt valami egészen más élményre lehet számítani, mikor megszólal a reszelősen nyálas, klasszikusan burnoutos muzsika, ami soha egy pillanatra sem áll meg. Nem mennék bele a stílusjegyekbe, mert egy korábbi cikkemben már szétkaptak a kedves olvasók, legyen annyi elég, hogy pont az a fajta idióta zene szól, amit egy ilyen játéknál imádunk, ami pörögve tartja bennünk az adrenalint, ami mosolyra fakaszt még a legrosszabb napod után is.


Már az elején ki fog derülni, hogy számtalan lehetőség közül választhatunk, lesznek egyjátékos és természetesen szociálisan korrekt nyolc emberig bővíthető élmények is. Külön ritkaságnak számít manapság az osztott képernyő opciója, ami ugyancsak elérhető a Showdownban. Igaz, a cím kissé agresszívan tolja nekünk az írd be a VIP-pass kódot, vedd meg a VIP-pass kódot, ha nincs neked vagy nincs pénzed, hitelt is adunk rá csak, vedd már meg a VIP-pass kódot lécci lécci lécci sztorit. De manapság már megszokhattuk ezt, nem akadunk fenn az ilyen apróságokon.


Az egyjátékos opció tartalmazza a klasszikus kampánynak számító Showdown Tournamentet, ami négy versenycsomagot tartalmaz magában, egyenként tizenhárom pályával. Különösen nagy piros pont jár a készítőknek a különböző versenyszámok változatosságáért. Szűkítve a kört három típussal fogunk találkozni. Az első a klasszikus verseny, amikor adott körökön belül mondjuk csak nyerni kell (Race Off), vagy amikor az utolsó mindig kiesik (Eliminator), de olyan is lesz ahol a futott legjobb idő szerint kapjuk majd a pontokat (Dominator). A második csoportnál fogjuk érezni a Burnout-vonalat, itt ugyanis a pusztításon lesz a hangsúly. Van, hogy a cél egymás összetörése, van, hogy az arénából való lelökés, de olyan is lesz, amikor nálunk van egy csomag, és azt a lehető legtöbb ideig kell megvédenünk a többiek elől, akik folyamatosan rommá akarnak zúzni minket vasaikkal. A harmadik csoport a trükkös vezetésről fog szólni, ahol széttuningolt NFS Undergroundos verdákkal kell a lehető leglátványosabban vezetni. Itt a produkción van a hangsúly, érdemes folyamatosan driftelni, körbe-körbe csúszkálva fánkot (donut) produkálni, vagy éppenséggel szédítő magasságokból ugratni, gipszkartonoknak nekihajtani. Több, mint egy tucat versenyszámmal találkozhatunk, amiket változatosan, rendkívül élvezetesen fognak nekünk cserélgetni, adagolni, beleunni egyszerűen képtelenség.


Ha ez véletlenül mégis megtörténne, akkor további opciók állnak majd a rendelkezésünkre, olyanok, mint a Joyride, ahol teljesen szabadon, a kedvünkre próbálgathatjuk a különböző vezetési trükkök alkalmazását, illetve gyűjtögetnivaló táblákat is találhatunk szétszórva. Lehetőségünk lesz arra is, hogy a haverok által küldött rekordokat döntögessük a Challenge opcióban, ezzel újabbakat létrehozva.


Ahogyan az gondolom sejthető, a legnagyobb móka az online lehetőségekben rejlik, nem hinném, hogy részletezni kéne, milyen elképesztően élvezetes tud lenni egy ilyen játék a haverokkal együtt tolva. Egyszerre akár nyolcan is belevethetjük magunkat az őrületbe, van egy olyan tippem, hogy burnoutos, egymást szanaszét törő versenyszámokat fogják a legtöbben élvezni. A VIP-passt aktiválva egyébként extra verdákra, versenyszámokra és folyamatosan bővülő kihívásokra lehet számítani. Plusz ott a visszajátszások YouTube-ra való feltöltési lehetősége is, ami manapság egyre nagyobb teret hódít már a játékokban.


De, hogy valami rosszat is mondjak az anyagról – mert sajnos ilyen is van –, nézzük röviden a fekete levest. Első körben az eleinte jópofa és humoros „műsorvezető” narrátorunk fog az idegeinkre menni, sajnos eléggé hamar, és mivel nem lehet kikapcsolni, csak a hangerő levételével menekülhetünk előle. A kampánynál érezhető volt, hogy a készítők az élvezetre hajtottak, nem pedig a kihívásra, az első komolyabb akadályokba a harmadik tournamentnél fogunk ütközni, de itt se olyan nehéz a játék, ami miatt különösebben leizzadna a tenyerünk. Végül pedig a DiRT-ből megszokott mesteri fizika kissé furán fog viselkedni árkád körülmények között. Ezek közül a kedvencem; mikor oldalról belemegyünk valakibe, és képesek vagyunk akár az egész versenyen keresztül tolni magunk előtt, pont úgy, mintha az ellenfelek kartondobozból lennének.


A DiRT: Showdown egy igazi üde színfolt a jelenlegi autós felhozatalban, a sorozaton belül meg végképp. Akik egy kicsit belefáradtak a kőkemény szimulációs versenyekbe, boldogan fogják berakni a lemezt, és jól szétzúzni pár klasszikus vasat. Mondanom sem kell, hogy a látvány egyszerűen fantasztikus, hozza a megszokott színvonalat, ahogyan az időjárási viszonyok változása, és az ezzel járó vezetési kellemetlenségek szimulációja is. Érezhető a játékon, hogy minimális szinten megtartották az eredeti engine sajátosságait, de csak annyira, hogy még élvezhető legyen az anyag. Remek játék, kisebb hibákkal, must have cím minden négykerekű-őrültnek.

27.
27.
godach
#26: A Motorstorm kifogott rajtam :D 2 pálya van, mióta megvan a PS3 nem tudom megcsinálni :)
26.
26.
DON GONDOCS
#25: Neked valami jedi reflexed van vagy nem tudom, de egy hős vagy akkor ha sikerült. Na majd Cod és Rivals után visszatérek rá, de már előre félek.
25.
25.
godach
#24: Most fejeztem be ;) Mindent aranyra, bár a mai nap volt köpködés, szitkozódás és a fejlesztők szülőinek emlegetése. De a Legendary sem fogott ki rajtam :D
24.
24.
DON GONDOCS
#23: Jó játék ez, mondjuk nem sok kihívója akadt a roncsderbi témában. Majdnem sikerült végigjátszani :)
23.
23.
godach
Én sem értem, miért szidják annyira. Valószínűleg azért, mert a neve DIRT vagy a Codemasters készítette és ugye (félig jogosan) de most nagy divat volt őket köpködni. Szerintem aki szereti a derbis játékokat mindenképp tegyen egy próbát vele.
22.
22.
semike
#19: jo kis hozzászólás!
21.
21.
vanpear
Prevent, ezt ezen az oldalon senki nem fogja tudni megmondani, azon az oldalon kell megnézned, ahonnan letöltötted, vagy ott rákérdezned.
20.
20.
prevent
valaki tudna nekem segíteni ? leszedtem a játékot de a kicsomagoláskor jelszavat kér mi az? előre is köszönöm!
19.
19.
Imike1995
Szerintem NAGYON ÁLLAT a játék! Igazi VADMALACOKNAk való játék.:DD Hatalmas élmény játszani vele és tolni a haverral a megosztott képernyőn a multit. nem tudom ti mit p*fáztok itt össze vissza h szar meg ilyenek. az ilyen elkényeztetett buzigyerekeknek akiknek anyuci apuci minden héten vesz 5 játékot annak lehet h szar mert nem becsülik meg és nem játsszák végig. Írták sokan hogy kevés a pálya meg a kocsi, sztem a kocsiknál észre se lehet venni az agyonmatricázott és reklámokkal teleb*szott kocsik nagyon jó látványt nyújtanak és hatalmas élmény vezetni őket. JÓÓÓ lehet hogy csak 10 pálya van de visszafele is kell rajtuk menni és akkor máris van 20 szal ennyi jók azok. a JOYRIDE pedig egyáltalán NEM BOHÓCKODÁS!!!!!!! aki ezt mondja az NEM TUD VEZETNI! azért Ken Blockot nem könnyű lenyomni a játékban az első ilyen Head 2 Head-nél már maxon nyomatja.sokáig kell tanulni ezt a műfajt mire meg bírjuk verni őt. a ZENÉK azok nagyon állatok a sok Dubstep meg elektro nagyon adja a hangulatot nem engedi h bealudjál. a DRIVER SAN Francisco zenéi nagyon szarok...a Showdownba található sztem a legjobb zenefelhozatal a mai játékok körében. a VERSENYEK tényleg nem nehezek annyira de azért uccsó helyről is ha már csak fél-1 kör van is simán lehet nyerni.:D sztem nagyon KIRÁLY a játék 10/10 nagyon jól összehozták.
18.
18.
kis.major
hát szerintem ez a "showdown" nem méltó a dirt címre a codemasters ezt naggyon eltolta szerintem se a sérülések nem valósak se az hogy Milyen módon törik ki az autó jobra vagy balra a kanyarokban se a sebesség érzet szinte semmi . én nagyon sokáig játszottam a Dirt 2 vel és a 3 mal de ez meg se közelíti azt a játékélményt amit azok nyujtottak nem értem ezt a 8.5 pontot szerintem egy hulladék ez a játék remélem a Codemasters valami ujjal rukkol elő mert ez nagyon trágya lett!!
17.
17.
hakydakillah
12. egy kis fogalmazási baki, a lényeg szerintem érthető volt. :-D

15. Köszi az infót, én ennyire nem figyelem őket, csak fáj a szívem ha azt látom, hogy mondhatni már a 4. Dirt címnél tartunk, míg a Grid 2-t évek óta csak ígérgetik :-(
16.
16.
lackosor6
#14: OFF:
RBR-hez van HDR mod, azzal azért elég jól néz ki! Jó nem egy dirt-grafika, de azért elég jó!

http://www.youtube.com/watch?v=ycoyx4SaMDw
15.
15.
szasza88
9. hakydakillah: "Most viszont már elég a sok Dirt, F1 folytatásból, GRID 2-t a népnek!!!!!"

A Forma-1-es játékok elkészítéséért egy külön brigád felel. A GRID2-re tehát nincs hatással ilyen szempontból az évente megjelenő F1. Annyi lehet maximum, hogy egy szeptemberi megjelenés szinte kizárt a Formula-1 miatt, így maradhat az ehhez a Dirt epizódhoz hasonló, év első felére időzített kiadás.
14.
14.
Hanoi
#5: Pont mikor megjelent a showdown, gondoltam rá, milyen jó lenne egy RBR remake, a régi fizika, viszont uj grafika, kocsik, versenyek. Aztán arcon vágott a szomorú igazság, hogy sajnos, erre nem lennének vevők a mai játékosok, maximum a szűk kör, a fanatikusok, pár száz ember. Erre már nincs igény...
A dirt már egy önálló cím, ha jól tudom, az 1. rész elé szúrták oda a Colin Mcrae nevet, csak azért, hogy halála utána, öregbítsék hírnevét, majd a következő részekkel el is tűnt.
A 3 egy újabb próbálkozás lett volna visszatérni a gyökerekhez, ezzel egyhuzamban megfogni egy másik réteget is, azaz arcade jellegű rally verseny + gymkhana, de ez eléggé félresikerült, még tűrhető volt...
Most meg itt a Showdown, ebben minden van, de ez már nem rally, köze nincs semmi ilyesmihez.
13.
13.
miki1105
Szerintem jó kis játék lett, a multi baromi jó lett.
12.
12.
zsilvolgyi
#9: Azért álljon meg a menet! DiRT folytatásokkal már nekem is tele van a tököm, de a F1-et nem lehet "folytatásnak" tekinteni, hanem egy évente megjelenő újításokkal teli sportjátékot (mint a FIFA). GRID pedig a kedvenc autós játékom volt mindaddig, amíg a köcsög Codies leállította a (PS3) szervereket, de ez után is repesve várom a folytatást!
11.
11.
shatterhand
#9: egyetértek
plusz a GRID2-t már rég be kellett volna jelenteni
10.
10.
Debuyzer
9.
9.
hakydakillah
Nekem is nagyon bejön a játék. Ennek a játéknak szerintem csak 3 hibája van:
- a kampány nagyon rövid
- ha roncsderbi játéknak hirdették, akkor nem tudom miért kellett ebbe is gymkhana-t beerőltetni(szórakozásra jó, de valahogy nem passzol bele nekem az összképbe).
- esetlegesen kiadhatták volna más címen, mert ez nem rally. Így a jövőben könnyebb lett volna folytatásokat is építeni arra a címre. Így csak sokan azzal jönnek, hogy ez nem rally, gyalázat stb stb

Viszont mindenért kárpótol a remek OST, a nagyszerű multi, az adrenalinnal fűtött versenyek, és derbik, melyek során hiába vagy első, bármikor pórul járhatsz. Grid-nél is ez az érzésem volt, imádtam a derbis részét, és a Showdown megjelenéséig álmodoztam ennek egy felturbózott változatáról, melyet most meg is kaptam :-D DDR óta ez az első igazán jól sikerült derbi próbálkozás, remélem majd a jövőben kap folytatást is. Most viszont már elég a sok Dirt, F1 folytatásból, GRID 2-t a népnek!!!!!
8.
8.
shatterhand
király a játék
egyetértek a 8.5el
7.
7.
Ca$h
#6: Three thumbs up! (Y) (Y) (Y)
6.
6.
K2 The Highest
A DiRT2 után ez a legjobb rész! Minden percét imádtam, míg toltam és tényleg szórakoztam. A Grafika tetszetős, a fizika pont jó, a hangulat is a top-on van és azok a zenék... Azóta is szól az OST a kocsiban :D
(SZVSZ)
5.
5.
Drought
Milyen kő kemény szimulációs versenyekbe fáradtunk bele? Érdekelne. Mert én manapság csak ilyen eltúlzott árkád szarokkal futottam össze. Főleg rally terén. Kb a richard burns rally az egyetlen ami tényleg szimulátor. Őszintén nem tudom mi 8.5 pont ezen, szerintem egy rakás szar a játék, még az árkádon belül is árkád, idegesítő kommentátorral, elavult szar törés modellel, ugyan olyan grafikával(amivel gond nem lenne, de akkor mire fel fut szarabbul mint a dirt3?). A régi flatoutok sokkalta hangulatosabbak és jobbak mint ez, ha már annyira roncsderbizni akarunk. Ideje lesz magát összekapni a codemasterznek és kidobni végre egy vérbeli rallys játékot. Szervízzel, javítással, ne csak dísznek törjön az autó(a törésmodellt pedig tovább fejleszteni). Rengeteg és jó hosszú szakaszokkal, és sok országgal, mint régen. Már a dirt3-ban is majd hogy nem többet néztem a töltő képernyőt mint játszottam. Ja és rengeteg autóval, különböző korokból. Nem ilyen trendi szart mint ez a showdown...Btw Grid 2-vel mi lesz??
4.
4.
ATi0021
Amikor bemutatták, már előre leírtam, de a demó tetszett így adtam egy esélyt a teljesnek is és abban se csalódtam. Jó volt, bár azért egy GRID 2nek jobban örültem volna. Lehet én vagyok a nagy kivétel, de nálam a Flatoutok általában 1-2óránál többet nem húztak egyszerűen nem fogtak meg, addig a Showdown igen.
2.
2.
Cooper911
Ha ilyet alarok akkor Flatout.
Ez a showdown olyan mint a citrom ízü banán.
Inkább egy jó ki amatőr rallybajnokságot kellett volna cinálniuk...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...