Bang Bang Racing teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. június 22.
  • bang bang racing, teszt, x360
Link másolása
Gombócforma kasztni, vigyori pofa, hatalmas kerekek. Másfél évtizede, hogy a Koolart autós karikatúrái berobbantak a köztudatba, pólókon és olcsó kulcstartókon mosolyognak ránk vissza, megunni őket sose lehet. Most pedig játék is készült velük, méghozzá magyar kezekből.

A Digital Reality a valaha volt legnagyobb hazai játékkészítő csapat. Reunion, Imperium Galactica, Haegemonia, Platoon, Afrika Korps, D-Day, War on Terror, War Front, olyan címek ezek, melyek bebizonyították, mi is tudunk világszínvonalon fejleszteni, a srácok pedig a mai napig nem álltak le. Noha új dobozos játék egyelőre nem készül náluk, igyekeznek meglovagolni minden lehetőséget a felszínen maradásra, arcade címeket készítenek, nem is kevés sikerrel.


A Bang Bang Racing sorban már a hatodik újhullámos projektjük. Régen csak stratégia készült náluk, el se hittük, hogy valaha le tudják vetkőzni a múltat, de sikerült, legutóbbi címeik stílusban mind eltérőek voltak. Oldalnézetes arcade lövölde, többjátékos zombivadászat, trópusi repülőgépfutam, a kínálat szép kövér, a sor pedig június közepén egy autóversennyel bővült, lássuk is, hogy mit tud a kicsike!


Húsz édes kis fenevad volánja mögé pattanhatunk be, melyek négy osztályra lettek osztva. Az N-Dura a nagyteljesítményű amerikai izomautók csoportját alkotja, Ford Mustang, Pontiac GTO és Dodge Challenger alakok köszönnek vissza ránk a képernyőről, s ahogyan a többi kategóriában, úgy az autók itt is mind különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Az egyik jól kormányozható, a másik remekül gyorsul, de van olyan is, ami nitróban erős, a különféle pályák egyéni autóválasztást igényelnek, nem elég, ha egyszer megtaláljuk a kedvencünket.


A Toyota Supra, Aston Martin DB9, Lamborghini Gallardo és McLaren F1 forma túraautókat az Evo GT kategória rejti, természetesen nem igazi márkák ezek se, de aki valamit is ért a négykerekűekhez, az azonnal felismeri mindet. A sort a Protech fantázianevet viselő nagy Le Mans versenygépek folytatják, végül, de nem utolsósorban pedig a Forma 1-es autókat felvonultató Apex kategória darabjai mutatják meg magukat, itt már izzadni fog a kezünk, az egész biztos.


A Bang Bang Racing felső nézetből közvetíti a futamokat, stílusban pedig a családi, casual játékok közé tartozik. Kellemes kikapcsolódást nyújt minden perce, nem egy kiemelkedő alkotás, nem kell egy új Death Rally-t keresni benne, de arra pont jó, hogy szórakozzunk egy kicsit ebben az uborkaszezonban. Az élmény pedig akkora a legnagyobb, ha igazi ellenfelekkel állunk ki. A játék támogatja a négyjátékos osztott képernyős összecsapásokat, hívjuk át a haverokat sörözni, és mialatt hat az alkohol, nyomjunk le pár futamot, utána úgyse tudunk egyenesen menni.


Versenyezni összesen kilenc pályán lehet, melyek mindegyike elérhető rövid, közepes és hosszú méretben, illetve van lineáris, illetve fordított változatuk is. A helyszínek az alacsony darabszám ellenére változatosak, található sivatag, hegyvidék és luxuskikötő a felhozatalban, ami pedig a legjobb, hogy mindegyik tele van akadállyal. Utunkat víztócsák, robbanó hordók, olajfoltok és homokfelfújások nehezítik, lökjük bele ellenfeleinket a csapdákba, ha szemétkedni lehet, az a legjobb.


Játékmódok tekintetében sajnos sok változatosságot nem kapunk. A menüben a Career gombra érdemes nyomni először, a négy autóosztály saját versenysorozata kapott itt helyet, sorra jönnek a pályák, s ahogy bizonyítunk, úgy válnak elérhetővé a tartalmak is. A sort a Championship követi, itt a pályák elején már nem lehet új autókat választani, egyhuzamban kell letolnunk az egészet, ezt leszámítva viszont itt is csak a három alap versenytípus ismétlődik. A standard race a sima körversenyt rejti, az eliminationnél egy óra számol vissza, és a sorban legutolsó autó esik ki mindig, míg a time trial az idő ellen állít ki minket, meg kell döntenünk az előzetesen kiírt eredményeket. Unalomig ismert darabok ezek, nem vártunk forradalmat a játéktól, de még néhány lehetőség igazán elfért volna. 


A látvány a maga kategóriáján belül teljesen rendben van. Szép színek, barátságos formák és jól kidolgozott összképek jellemzik a játékot, a hangok viszont szarok. A háttérben folyamatosan ismétlődő midi dallamok szólnak, indítás után akkora robajjal csendül fel a zene, hogy az ablakok beleremegnek, s az ütközéshangok, illetve motorzajok se az igaziak. Kár.


A Bang Bang Racing egy igazi friends and family partyjáték. Nem egy forradalmi alkotás, de éppen az egyszerűsége miatt fogjuk szeretni, a vendégek kontrollert ragadnak, leülnek elé, s lenyomnak pár kört, nem kell mindig a Dance Centralt, meg a Lipset erőltetni.  Szórakoztató, könnyed és élvezetes mini játék, letölteni 800 MS pontért lehet az Xbox LIVE-ról, 3035 forintért a PSN-ről, és 8.49 euróért a Steamről. Ennyit simán megér!

9.
9.
Cooper911
#7: A MM4 még most is fent van a gépemen :D
7.
7.
hakydakillah
5. azért annál jóval többször, és jóval régebben, pl.: Micro Mashines régi nagy kedvencem :-)
6.
6.
herlius
Még szerencse, hogy nem Gang Bang Racing. Az egy kicsit más típusú játék lenne:)
5.
5.
keiji maeda
ezek a mini autók már egyszer el lettek lőve a burnout paradise játékba és majdnem tök igy néztek ki. nem sok az eredetiség benne
4.
4.
Hardy
Ha felkerülök a Live-ra, leszedem szerintem. :D
3.
3.
Cooper911
Kipróbáltam a demót, jó jó, de csak egy sima autóverseny.
"nem kell egy új Death Rally-t keresni benne" Itt a baj. Sokkal nagyobb funfaktor kellett volna bele, powerup-ok, fejleszthető autók, néhány poénos rész.
Egy Death Rally vagy egy Micro Machine klónnak jobban örültem volna.
Remélem a DR is rájön arra, hogy ebből az engine-ből még sokmindent ki lehet hozni.
2.
2.
Split
Nem hittem hogy valamikor ezt fogom mondani, de DLC-t akarok venni hozzá most!
1.
1.
bencedobos15
Nekem nem tetszik. Lehet, hogy gyerekeknek, családoknak készült, de ez már túl matchboxos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...