BigHead Bash teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. július 27.
  • bighead bash, pc, teszt
Link másolása
A Crazy Fairies mellett kipróbálható American McGee másik böngészős játéka is. A BigHead Bash a Super Mario és a Quake keresztezéséből született meg, aranyos, kegyetlen, és ami jó hír, hogy teljesen ingyenes. Legalábbis annak, aki nem akar igazi pénzért jogtalan előnyhöz jutni benne.

Gyilkos tekintetek merednek egymásra a játékbolt polcairól. Ha leszáll az éj, életre kelnek mind, s fegyvert ragadnak, előkerül a géppuska, a shotgun, meg az aknavető, a hajnalig tartó brutális vérfürdőt ma se ússza meg senki. Pedig olyan édesek. Tömzsi testük, és pufi fejük láttán a legkeményebb szívek is megolvadnak, ki hinné, hogy egy édes műanyag akciófigura ekkora pusztítást tud végezni.


Június elején debütált a Kongregate rendszerén, a BigHead Bash pedig az első héten megszerezte a portál legnépszerűbb játéka címet. Több mint 160000 meccset nyomtak le benne hét nap alatt, a játék stílusára minden hardcore gamer felkapja a fejét, oldalnézetből követhetjük benne a kis figurák harcát, egy vérbeli deathmatch játék ez, húzni kell a ravaszt, és folyamatosan mozogni, a győztes az lesz, ki a meccs végére a legtöbb fraget gyűjti be.


A játékhoz már most több tucat karakter érhető el, és a számuk egyre csak nő. Vannak robotok, kisállatok, kommandósok, zombik, kalózok, politikusok, nindzsák, és játékdesignerek is a felhozatalban, ki szeretné John Romero bőrébe bújva szétrúgni Will Wright seggét, az itt megteheti. De nem csak a kis figurák listája bővül folyamatosan, a fegyvereké is. Vehetünk géppisztolyt, shotgunt, lézerfegyvert, mesterlövész puskát, láncfűrészt, kakaskilövőt, de még ütve fúrót is, szép kis felsorolás, azt meg kell hagyni!


A lejátszott meccsekért tapasztalatpontot kapunk, lehet szintet lépni, illetve mint minden free to play játékban, egy virtuális bankszámla itt is folyamatosan a rendelkezésünkre áll. A pénzügyekben elmerülve két valutát tudunk megkülönböztetni, a kék token a sikeres csaták jutalmaként gyűlik a számlán, míg az arany token csak valódi pénzzel tölthető fel. Bankkártyánk adatainak megadásával ezt pedig bármikor meg is tehetjük, a játékban 1 dollár nagyjából 10 arany tokent ér, egy ütősebb karaktert, vagy egy jobb fegyvert átszámítva 2-3000 forintért tudunk vásárolni, aki sikeres akar lenni, az csengessen, ez a kapitalizmus.


A rendszer itt is remekül működik. Vannak cuccok, amik csak kék, és vannak, amik csak arany tokenért vásárolhatóak meg, az ember minél többet játszik, annál inkább rá van kényszerülve a fizetésre. A magasabb szinteken már nem elég az ingyenes cuccok használata, kell egy komolyabb stukker, hogy ne lőjék szét a búránkat minden másodpercben, s akkor nem beszéltünk azokról a tárgyakról se, amik a béta változatban egyelőre nem elérhetőek, de a véglegesbe belekerülnek. Ütősebb páncél, nagyobb sebesség, pontosabb célzás, gyorsabb újratöltés. 


Az irányítás nem nehéz. Hősünket a WASD gombokkal hozhatjuk mozgásba, a Q-val lehet fegyvert váltani, az R az újratöltés, az egérrel pedig célozni tudunk. A játék nyomható teljes képernyőben, így nem kell aggódni, hogy véletlenül kikattintunk az ablakból, ami pedig a látványt illeti, szintén nem panaszkodhatunk. A grafika rendben van, a pályák kidolgozottak, a figurák pedig viccesek, amit egy böngészős felületből ki lehet hozni, azt szerintem McGee bácsiék megtették.


Első ránézésre nem tűnik rossz anyagnak a BigHead Bash, ha viszont belemerülünk a sűrűjébe, akkor megismerjük a játék rossz oldalát is. A csaták hajlamosak a laggolásra, néha teljesen belassul a játék, mi meg kezdhetünk új host után kutatni, ami pedig nem könnyű, mert tömeg nincs a szerveren, alig pár tucatnyian, legfeljebb néhány százan nyomják a játékot egyszerre. Ezért, s a gyenge szavatosságért pedig nem is több az egész egy erős közepes próbálkozásnál, a játékba hamar bele lehet unni, ha már böngészős cucc, akkor Age of Empires, vagy Settlers. De mondhatnám bármelyik Bigpont címet is, mindegyik ütősebb ennél!

4.
4.
Cooper911
Ez olyan mint a Soldat. Csak sz@rabb. Grafikára szebb, meg nagyfejüek vannak benne, de a Soldat változatossabb. Aki nem hiszi próbálja ki!
http://soldat.thd.vg/en/
3.
3.
Neo1989
#2: Ne az ö hibájuk nyáron pangás van nincs semmi normális cím . Majd ősszel jobb lesz :)
2.
2.
Yanez
Az utóbbi időben csupa bugyuta játékokat teszteltek.Valami jobb nincs?!?
1.
1.
Racsni1987
Nekem csak az Alice második része jött be, a többi játéka nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...