The Expendables 2: Videogame teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. augusztus 19.
  • expendables 2: videogame, teszt, x360
Link másolása
A feláldozhatók visszatértek. Az Expendables 2 tesztoszterontól duzzadó akcióhősei újra itt vannak, hogy megmentsék világunkat a gonosztól, fröcsögő vér, géppuskazaj, halálhörgés és robbanás követi útjukat, amerre csak járnak. Mindezt pedig most játék formájában is átélhetjük.

Stallone, Lundgren, Li és Crews játékbéli mását a UbiSoft megbízásából a Panzer Elite, a Toy Wars és a Prison Break: The Conspiracy címekért felelős Zootfly hozta el nekünk, a négy hős főszereplésével készült The Expendables 2: Videogame azt adja, melyre mindenki számított. Brutális, véget nem érő akció, és kőkemény izzadságszag: szorítsd a ravaszt, s addig el se engedd, míg egy rohadék milicista is életben van ebben a tetű városban, tízesével, százasával hullanak a férgek, te diktálsz.


A történet a Feláldozhatók 2 előzményeit mutatja be. Hőseink küldetése egy elrabolt kínai milliárdos kiszabadítása és hazajuttatása, a feladat azonban nem könnyű, ez az ember az ellenségnek legalább annyira értékes, mint a megbízóknak. Állig felfegyverzett zsoldosok állják utunkat, bármerre is menjünk, egy kis puskaropogástól mi viszont meg nem ijedünk, négyfős mentőcsapatunk élén nyomulhatunk egyedül, gép által irányított társakkal, vagy kooperálhatunk is, barátainkat segítségül hívva.


A bevetés kezdetén választhatunk, hogy Barney Ross, Gunner Jensen, Yin Yang vagy Hale Caesar szerepét kívánjuk-e magunkra ölteni. Hőseink mind eltérő fegyverekkel és képességekkel rendelkeznek, van köztük, aki a pisztolyra, míg más a shotgunra, a mesterlövész puskára, vagy a gépfegyverre esküszik. De ugyanígy megoszlanak a vélemények arról, hogy késelni, vagy robbantani nagyobb móka-e, dönteni nem tudunk, nem is merünk igazságot tenni, egy valami viszont biztos, a bevetések során szükség lesz mindegyikre.


A küldetések négy helyszínen játszódnak. A Balkán, a Szomália, a Kowloon és a Burma pályák mindegyike egyenként öt fejezetre lett bontva, az eseményeket felső nézetből élhetjük át, a feladat pedig mindenhol ugyanaz, nyomuljunk előre, és öljük meg az ellenséget. A játékmenet ezen nem is lép túl, az Expendables 2: Videogame a legkeményebb shoot’em up stílust követi, meg sem próbálva változatosságot csempészni a kalandokba, az ellenség véget nem érő hullámokban támad ránk, mi pedig csak lövünk, és lövünk, míg bírja az ujjunk.


Karakterünket a gamepad bal karjával irányíthatjuk, célozni a jobbal kell, a ravaszt húzva pedig folyamatosan tüzelhetünk. Lehet fedezék mögé bújni, és csinálhatunk melee killeket is, nagyon szükség viszont egyikre sincsen, a golyók eldöntik ellenségeink sorsát, ha a földre kerülünk, társaink akkor is feltámasztanak egy pillanat alatt, kockázat és kihívás ismeretlen fogalmak ezek itt. Pedig egy Commandos vagy egy Jagged Alliance stílus nagyon jól állt volna az Expendables 2-nek.


Apró érdekesség, hogy vannak a játékban signature killek, illetve néha használunk járműveket is. Előbbi bármikor előhívható a bevetés során, csak elég adrenalin kell hozzá, hősünk egy gombnyomás után odamegy a kiválasztott ellenséghez, és végez vele, elkapja a lábát, belsőcombon szúrja, aztán fejbe lövi. De nem kevésbé látványosak a járműves részek sem, helikopterekre, motorcsónakokra és terepjárókra szerelt gépfegyvereket kell kezelnünk, miközben egy pillanatra se lassítunk, ez a Feláldozhatók stílusa.


A pályák végén pontokat kapunk. Ölések száma, kilőtt golyók, melee killek, robbantások, gyógyítás, olyan dolgok ezek, melyek mind hozzáadnak egy kis szeletet a végső értékeléshez, teljesítményünk feltölthető a leaderboardra, ennél több érdekességet a játék viszont már tényleg nem rejt. Az Expendables 2: Videogame monoton és repetitív, mindennek tetejében pedig még csúnya is. A grafika elavult, a színek élettelenek, a karaktereket műanyagok, a speciális effektek pedig a robbanást leszámítva semmit se érnek, a szinkronstáb legalább az eredeti, bár a magyar játékosok nem tudom, ezt mennyire értékelik majd.


Ha nyers akcióra vágyunk, és semmi másra, akkor az Expendables 2: Videogame nem rossz választás. A letölthető játékok 5000 forint körüli árkategóriájában megüti a középszintet, a shoot’em up rajongók biztosan ellesznek vele pár napig, aki viszont bármi komoly dologra számított, az nagyot fog csalódni. Nincs ebben a játékban semmi különleges.

45.
45.
Daventos
FPS-ként talán más lenne a hozzáállásom is :D Kipróbáltam és kb... őőő 30 percet bírtam vele?
44.
44.
Jinbobo
kipróbáltam a demoját... siralmas!
43.
43.
SIDeus
Ja és pláne az közeli hátulnézetes mód.
42.
42.
SIDeus
Szerintem ez úgy lett volna jó játék ha olyanokat belevisznek mint a régi Punisher játékba pl:elkapás vagy kivégzés.
41.
41.
hl89x9
a negatívumokat egy BF3/MW3 single részhez is oda lehetne írni
"Húzni kell a ravaszt, és menni előre, ennyi az egész"
Erről a Serious Sam jutott eszembe! :D
40.
40.
metercsiken
Ez pont arra jó, hogyha teljesen ki akarod kapcsolni az agyad! : )
Csak nem szabad túlzásba vinni, mert lehet, hogy úgy is maradsz! : )

Egyébként Stallone pont úgy néz ki mintha, élőben tolná, mert ugyan olyan "viasz" arca" van! :D
39.
39.
Nekem két gondoltatom van a játékkal kapcsolatban, az egyik, hogy pont az Expendables-baromsághoz egyáltalán nem illett volna egy Jagged Alliance vagy Commandos GONDOLKODÓS dolog, hiszen az egész egy ökörség...
A másik, hogy ez egy shoot em up cucc, a Ghostbusters: Sanctum of Slime vagy a Dead Nation se nyújtott sokkal többet, csak más volt a setting. Itt meg pont az a poén, hogy Stallonéval futkosol, és nem zombikat lődözöl, hanem milicistákat. De amúgy ugyanaz a teljes mechanika.
35.
35.
Dogmatix
#34: Ember...egy játékról beszélünk :D Az a lényege, hogy akciódús legyen. Szerinted az igazi háborúban alád dobnak egy lőszeresládát? Vagy egy medic kitet és meggyógyulsz? Meg a metróban gránátokat dobálnak, RPG-vel lőnek és C4et robbantgatnak? Gondolkozz már ember! NE hasonlíts össze a játékot a valósággal! Az ilyenekből lesznek az elmebeteg állatok
34.
34.
Ecneb
#32: Szerinted az igazi háborúkban rohangáltak össze vissza? NEM!. Mindenki "kempelt" ahogy te mondtad. Gondolkozz, ő csinálja jól, nem a sok hülye, aki úgy is feltámad.
33.
33.
TEEBEEX360
Komolyan rám jön a röhögés mikor olvasgatok itt a Gamekapocs-on. :))

"Húzni kell a ravaszt, és menni előre, ennyi az egész"

Ez a játékok 80%-nál megtalálható! :D
32.
32.
Jinbobo
#10: hát ja. Várja hogy az ellenfél menjen arra a helyre ahol ő be van bújva egy sarokba. kicsit kempelés szaga van, de nem szolok, mert szinte mindenki hasonlóan csinálja. A legtöbb játékos keres egy elég járatos átjárót, ott elbújik, és akik arra tévednek azoknak bumm. Ezt a Crysis2-ben, a láthatatlansággal még lehet cicózni is:)
30.
30.
GameMaister95
#28: Csak èrzèkenyebre kell àllìtani a joyt azt pöröghetsz
29.
29.
giga321
Pontosan ennyi pontra számítottam
28.
28.
Dogmatix
#10: ez most komoly? :D Belinkelsz egy olyan videót amikor bemákolja az ember, a "rusht" (ez nem rush mellesleg). Sikerült jól elfutnia, kb 2 ember lő rá, a többit úgy lövi le, hogy észre sem veszik + ez az ember HC-n már rég halott lenne, én pedig csak HC-n játszom, mert annak van értelme.

Cuppak: PC-n lehet így működik, bevallom ott nem próbáltam még (valószínű nem is fogom), de konzolon (PS3), alapból a célzás sokkal nehezebb, lassabban fordul az ember stb. jobban körül kell nézni, jobban át kell gondolni, hogy hova futsz, mert nem tudsz csak úgy körbepörögni és mindenkit lekaszabolni.
27.
27.
adamsfamily
#26: Ez a játék tuti unalmas lenne god mode-ban.Bocsi chuck mode-ban.
26.
26.
Jinbobo
legalább még Chuck Norrist beletehették volna...bár akkor még ennyi kihívás sem lenne benne:)
25.
25.
Quent1n
Pedig ebből lehetett volna egy jó Commandos v. Shadow Company féle játék. Kár érte.
24.
24.
NemTudomMiLegyen
Hát én kipróbáltam, az egész egy eszeveszett lövöldözés, sokszor azt se tudom hol vagyok, kivel vagyok mi a fene van most? Ilyen játékokra felesleges a pénzt pazarolni a gyártónak és a játékosoknak egyaránt.
22.
22.
TUNINGmester360
öööö igen huzni a ravaszt és löni de azok szebek izgalmasabbak meg szolnak valamiröl
21.
21.
bendikee
Miért kell egy jó film után egy szar játékot csinálni róla?
20.
20.
DON GONDOCS
Reméltem hogy olyan lesz contra, de távol áll tőle. kicsit hanyag játéknak érzem.
17.
17.
Yanez
#1: Pont ez volt nekem is az első gondolatom :)
16.
16.
TryGun
#15: Lehet ,hogy PC-n így van ,de PS3-man egyáltalán nem ugyanis ott mondhatni majdnem hogy lehetetlen ,hogy beszaladj több ember közé anélkül ,hogy meghalj.
Mer a célzás érzékenységet marha nagyra kéne állítani ahoz hogy ez sikerüljön ,de akkor meg kis távok becélzása lenne nehéz.
15.
15.
Cuppak
#8 Battlefield 3-ra igaz, csak menni kell és lőni... simán lehetsz top 1 mind1 milyen profik vannak, ESL meccseken sincs túl nagy taktika, belövik füstöt és letámadnak, max védekezőknek kell taktikázni.. :) ha nézted a blogjaimat és a videóimat akkor én is csak megyek és lövök :D.. a régi bfekben kellett taktikázni
14.
14.
Neo1989
Tipikus filmből játékot bukás milyen meglepő ! Igazán be tilthatnák már ezt a műfajt kb olyan sikeres mint a magyar filmgyártás .
Mellesleg kicsinál manapság Rail Shooter-t ? (Költői kérdés )
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...