Gameglobe bétateszt

  • Írta: Daks
  • 2012. november 11.
  • előzetes, gameglobe
Link másolása
Legyen benne lövöldözés. Kardozás, autós üldözés, motorcsónakos akció, egy elátkozott templom, és egy modern laboratórium. Meg kalózok. Rengeteg kalózt akarok bele, és gépfegyveres nőket, aszteroidahullást, meg hóvihart. Az én játékom lesz. Én diktálok!

Álmodozók vagyunk. Napjaink jelentős részét nem létező világokban töltjük, elmerülünk a virtuális tér digitális örömeiben, itt végre egy olyan élet vár ránk, amire mindig is vágytunk. Játékosok vagyunk. Katonák, diktátorok, szuperhősök és vadászpilóták. A lehetőségek határtalanok, mindig van valami új, és lenyűgöző, ami magához tudja láncolni szívünket, ki ne gondolt volna rá azonban, hogy egyszer saját maga alkossa meg a játékot, melyre vágyott.


A Gameglobe a kezedbe adja a lehetőséget. A Square Enix és a Bigpoint böngésző alapú közösségi platformján bárkiből játékkészítő lehet, nem kell hozzá programozói tudás, vagy komoly szakembergárda. Csak fantázia. Minden mást megkapsz, méghozzá ingyen, megrendezheted a kalandot, amire John Carmack és Cliff Bleszinski nem volt képes, feltöltheted és megoszthatod művedet, de kipróbálhatod mások kreációit is, már most több száz amatőr dolgozik azért, hogy valami újat, valami jobbat alkosson.


Egy kopár sivatag közepén kezdünk. Karakterünk magányosan tekint a távolba, feje fölött funkciógombok sorakoznak, shape, paint, props, tweak, world, grid, angle, mindegyik ezernyi lehetőséget nyújt arra, hogy képzelőerőnk szárnyra kapjon, s úgy alakítsuk át a világot, ahogy az nekünk tetszik. Szakadékokat formálhatunk, és hegyeket emelhetünk a végtelen síkság közepére, a különböző sablonok, és festékszóróval felvihető textúrák gondoskodnak róla, hogy meglegyenek játékunk alapjai, mi egy stúdióban több hónapos munka, az itt néhány perc csupán.


Növények, állatok, építmények, házak, ellenségek és checkpointok. A pályán ezernyi elemet lehet szétszórni kedvünkre, a felhozatalban lesz kalózos, középkori és dzsungeles téma, csak úgy, mint szezonális. Halloweenkor a horror kapja majd a főszerepet, karácsonykor pedig a télapó, de lépjünk is tovább, lássuk, hogyan kel életre a világunk.


Ha végeztünk az építkezéssel, akkor jöhetnek a logikai lépések. A power nevezetű lasszóval azt határozhatjuk meg, hogy melyik elem melyikre legyen hatással, ha összekötjük a városkaput a mellé helyezett kapcsolóval, akkor az nyitni fogja a vasajtókat, az pedig, hogy mit kezdünk a kezünkbe adott lehetőségekkel, csak rajtunk múlik. Csinálhatunk egy agyatlan hack and slasht, de összerakhatunk egy fejtörőkkel és csapdákkal teli ügyességi játékot is, a végső simításokat a napszakok, a képi effektek, a hangok, és a kamerák beállítása adja, illetve némi időráfordítással rendezhetünk egy bevezetőt is a kalandokhoz, feliratokkal, háttérzenével, és mindennel, ami ide kell.


A pályaszerkesztő alapjai ingyenesek, a jobb tárgyakért viszont fizetni kell. A Gameglobe saját valutája a coin, melyet a különböző játékok kipróbálásáért, illetve a karakter fejlődéséért ad a rendszer, ha pedig az így összegyűjtött tőke nem lenne elég, akkor az egyenleget mi magunk is feltölthetjük, bankkártyával. A legkisebb egységcsomag 150 coint tartalmaz, és 2 euró az ára, majd ezt követi a 450, az 1000, a 6000 és a 20000 coinos láda, minél többet veszünk, annál olcsóbb az egységár, utóbbi 99 euróért lehet a miénk, ha le akarjuk nyűgözni rajongóinkat, akkor bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni.


Mások munkáiban elmerülve amúgy remek darabokat találni. Vannak 3D-s, felső nézetes, illetve side scrolling platformer darabok is, mindenféle témában, és nehézségi szintben, az egyiknél az a feladat, hogy öljünk meg mindenkit, a másiknál pedig, hogy lopakodva érjünk el a célhoz, ha észrevesz az őrség, vége mindennek. Jópofa pedig, hogy sok remake is készült. A Pac-Man, a Star Wars és a Tetris örök klasszikusként tért vissza ide is, de eredeti ötletekből sincsen hiány, a felhozatalt böngészhetjük játékos szám, like és pontszám szerint is, egész nap el lehet vele szórakozni.


A program jelenleg bétatesztelés alatt áll. Regisztrálni bárki tud, a kapukat folyamatosan nyitják meg a közönség előtt, a teljes változat megjelenése pedig valamikor idén év végén, vagy jövő év elején lesz esedékes. Az biztos, hogy ha kilépve a béta korlátai közül elkezd gyűlni a tartalom a szerkesztőben, akkor lenyűgöző mennyiségű amatőr játékkal leszünk gazdagabbak, a Gameglobe csodálatos kezdeményezés, tiszteljük és szeretjük minden porcikáját. Próbáljátok ki!

21.
21.
Scoo
A Halo 4-ben is imádok pályát szerkeszteni, így tuti meg nézem ezt is. Nagyon jónak tűnik!
20.
20.
Naridar
Amihez hasonlítani tudnám, az az Atmosphir. Az is egy hasonló kezdeményezés volt, de már nem elérhető (honlap működik, de a program nem tudja letölteni a frissítéseit).

És egy apró információ: a coinokat fejlődésért és pályák teljesítéséért (amiből ugye, pályaszerkesztés :) , elég sok van) is adja a játék. Szintlépésért pl. 80-at kaptam az imént, amivel 1-2 elem feloldható.
19.
19.
randall13
#14: Nem, még mindig nem hasonlít.
18.
18.
Sanyeszpaloc$
#17 Köszönjük :)
17.
17.
Daks
#15: Lesz, naná. Zoenn vési nektek, a mester! :)
16.
16.
adam6751
#15: Arra én is kíváncsi vagyok!
15.
15.
Sanyeszpaloc$
Ugye daks, lesz ac iii teszt?
Érdekel a véleményetek, kapot a játék forrót is meg egx kicsit langyosat is.
14.
14.
mestermagyar
#13: Meg hogy minecraft creative mod is ilyen, és azzal adventure mapokat szoktak készíteni, mellyel sok a közös vonása.
13.
13.
randall13
Nem tudom hogy sikerült ezt összehozni a minecrafttal, a két játékban az egyetlen közös vonás, hogy mindkettőt emberek játsszák -.-"
12.
12.
zsocwargear
Az unatkozó távolkeleti kisgyerekek, meg a hazai rajongóik biztosan örülnek ennek a gyermeteg kezdeményezésnek :)
11.
11.
mestermagyar
#10: Neked ahogy nézem nincs képzelöeröd.
10.
10.
Cooper911
#2: De ez nem a pixelek háborúja hanem ki is néz valahogy. ikszdé?
9.
9.
JBoy
A cikk jó, a játékot meg majd meglesem.
8.
8.
Daks
#7: Ne is törődj vele, mindig ezt csinálja. :)
5.
5.
_Tappancs_
Kipróbáltam, de miután végig megyek a pályán azt írja ki ,hogy kezdjem újra. Ez miért van?
4.
4.
randall13
#3: Az lenne a vég, ha ez lenne az utolsó játék, amiben még lehet moddolni.
3.
3.
mestermagyar
#2: Ja minecraft nem ingyenes XD. De ez a játék az elsö példája annak, hogy a modolásért pénzt kérnek. Ha más játékban is ez lenne, akkor itt lenne a vég.
2.
2.
mestermagyar
Minecraft ingyenes, van map editor ingyen, és milliónyi mod. xd?
1.
1.
kukac450
Régóta játszom vele, a zártkörű bétában is részt vettem, meg kell mondanom, hogy fantasztikus ötlet és megvalósítás. Respect.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...