Air Conflicts: Pacific Carriers teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. szeptember 25.
  • air conflicts: paficic carriers, teszt, x360
Link másolása
1941. december 7-e. Robbanások hangja zúg fel az Amerikai Haditengerészet hawaii-szigeteki kikötőjében, az eget ellenséges repülőgépek hada festi feketére. Fiatal katona szól bele a rádióba, remegő hangon, üvöltve. „AIR RAID ON PEARL HARBOR. THIS IS NOT DRILL.”

Az Egyesült Államok hadba lépésének hivatalos pillanata, a második világháború egyik legnagyobb eseménye. A Pearl Harbor-i csata sötét krónikáját ezernyi mű dolgozta fel az évek alatt, készült belőle több könyv, mozifilm, és videojáték, az Air Conflicts: Pacific Carriers is ez utóbbiak a sorát hivatott folytatni, ezúttal mindkét fél szemszögét követve.


Ébredj riadtan a légoltalmi sziréna morgására, pattanj repülőgépbe, és verd vissza a mocskos ferdeszeműek támadását. Végeztél? Állj élére a dicső Japán Császári Hadsereg ostromának, és tanítsd meg a kapitalista, hamburgerzabáló kutyákat pitizni, köpj az arcukba, nem méltóak a kegyelemre. Háborúban nincsenek barátok, csak ellenségek, válaszd akár USA, akár a Japán hadjáratot, kegyetlennek kell lenned, hiszen nemzeted jövőre múlik ezeken a perceken.


A játék történetét a Campaign menüpontban ismerhetjük meg. Sablonos dokumentarista stílusban tárulnak elénk az események, a rövid bevezető után pedig máris a csendes-óceáni hadszíntéren találjuk magunkat, repülőnk kormánya mögött. A feladatokat rádión kapjuk meg, csapjunk össze az ellenség vadászgépeivel, semmisítsük meg a szárazföldi célpontokat, süllyesszük el az idegen flotta zászlóshajóját, vagy egyszerűen csak végezzünk felderítést, és mérjük fel, mekkora sereg van úton felénk. A küldetések változatosak, még hajón is kell szolgálnunk néhány alkalommal, a kapott feladatok pedig olykor menet közben változnak, nagyon ne rendezkedjünk be soha.


Az Air Conflicts széria előtt tisztelegve a legnagyobb hangsúlyt ezúttal is a repülőgépes missziók kapták. Tucatnyi vasmadarat kell győzelemre vezetnünk az aeriális harcmező golyók szabdalta felhőzetében, akadnak egyszemélyes megbízások, de a legtöbbször flottában repülünk. A gépek között gombnyomással lehet váltani, ha lezuhannánk se ér véget a bevetés, csak egy másik pilóta bőrébe bújva dolgozunk tovább, de jól jön a lehetőség akkor is, ha kifogyott a lőszerünk. Tartsuk hosszan nyomva a backet, s pár másodperc múlva már egy szűz gépben fogunk suhanni, a gép meg hadd menjen vissza a bázisra, újratöltésért.


A helyszínek között olyan legendás nevek szerepelnek, mint Pearl Harbor, Wake Island, Maleolap Atoll, Wotje Atoll, Midway, Tulagi, Darwin, Henderson Field, Rabaul, Iwo Jima, Leyte Gulf, Okinawa vagy Tokyo. A kampány során megfordulunk az amerikai-japán küzdelmek minden fontos állomásán, s ha éppen nincs kedvünk a történethez, akkor is elüthetjük az időnket. 


A training menüpontban gyakorolni tudunk, az instant battle gombra nyomva csak ki kell választani egy helyszínt, egy napszakot, és egy feladatot, például hogy légi, vízi, vagy szárazföldi pontokat kelljen-e támadni, míg a survive egy teljesen új módot nyit meg előttünk. Egy hadihajó légvédelmi ágyúját kezelve ellenséges repülőket kell vadásznunk az égről, a rohadékok hullámban támadnak, kevés az esélye annak, hogy aznap este flottánk ne a halakkal vacsorázzon.


A játékmenet izgalmas és variábilis tehát, ami pedig a legelképesztőbb élményt tudja nyújtani, az az öreg vadászok vezetése. Az ember szíve kiugrik a helyéről egy-egy látványosabb manőver után, az irányítás könnyed és kézre álló, a hollywoodi filmeket megszégyenítő zene pedig olyan hangulatot kölcsönöz az egésznek, amire mindig is vágytunk. Kár, hogy látványban nem valami acélos a Pacific Carriers. A színek és a speciális effektek ódivatúak már, a fizika gyenge, a felszín elnagyolt, a víz fölé ereszkedve pedig nem csap szemen a pára, kár érte, hiszen egy Blazing Angels minőségét karistoló külső igazán tökéletesre csiszolta volna a gyémántot.


A világon alapvetően kétféle ember létezik. Aki szereti a repülőgépes játékokat, és aki nem. Én az előbbiek sokadalmát gyarapítom, nem kell komoly szimuláció, nincs botkormányom se, egyszerűen szeretek néha beülni egy dogfighterbe, hogy szétlőve az ellenség alfarát, boldogan bújjak ágyba. Az Air Conflicts: Pacific Assault ehhez pedig tökéletesen választás, faragatlan, de szórakoztató, mint egy jó kocsmáros, ezért szeretem.

 

14.
14.
Partyzan
játszottam már 1-2 rep szimulációs játékkal, de sztem ez a játék mind irányításban, mind grafikában elég gyengus...
13.
13.
Stefanovics
#7: Határfölde 2 ?? :D :D
De jó lenne magyarosítva így látni a polcokon :D
12.
12.
Stefanovics
#9: Igen IL2 és Wings of Prey (Mintha azt hallottam volna a két játékot egy csapat csinálta)
11.
11.
Stefanovics
Ez a játék konkrétan messzi elbujhat a Wings Of Prey árnyékában. Olyan bugok vannak benne, és olyan SÍKHÜLYE az A.I hogy röhögnöm kell. Már az első küldetéskor is a barát repülők csak egy pont felett köröznek nem mennek sehová. Amikor leszedtem a zérókat és jöttek a bombázók b*sztt egy is velem tartani ott keringtek mint gólyaf*s a levegőben. Mikor váltottam gépet mert kifogyott a muníciót tehettem meg a hosszú utat újból egyedül mert semmi gomb nem talátam hogy utasítsam a hülyéket hogy gyertek már b*zd meg ottan vannak a bombázók! Nem beszélve olyan hibáról hogy pl szedem az egyik bombázót erre megfordul 1 pillanat alatt 180° al!!! pont szembe velem és nekem jön. Azt hittem leesek a székről. Nem beszélve arról hogy nekem jött az én gépem felrobbant de a bombázó sértetlen. Pfff. Wings Of Prey vissza uninstall ez
9.
9.
herrluciff
IL2 Sturmovik ha szimulálni akarjátok, hogy kb mi is történt.
8.
8.
Daks
#5: http://www.gamekapocs.hu/cikk/1707/ace_combat_assault_horizon_teszt
Ace Combat: Assault Horizon
7.
7.
kopic
Mikor lesz Borderlands 2 teszt ?
6.
6.
Stefanovics
#5: Esetleg Jet Storm?
http://www.youtube.com/watch?v=lB5EcMhpw-s
5.
5.
DON GONDOCS
Arcade harci repülőgépes játék, a legjobb párosítás. Tud valaki mondani olyan arcade játékot amiben modern repülőket kell terelgetni a hawx-hez hasonlót.
4.
4.
Stefanovics
Hát szerintem a legjobb 2. Világháborús Repülős játék a Wings of Prey gyűjtői kiadása, ez gyerekjáték ahhoz képest.

http://www.youtube.com/watch?v=Z0iYXnex0pc

Ott meglátszik minden golyó nyoma, és pl ha kormánylapáton találnak el sokkal nehezebb manőverezni a gépet, pl egy kiadósabb légicsata után szinte vért izzadtam mire landolni tudtam mert mindenfelé ment már a gép
2.
2.
markoci555
repülős játékok soha nem voltak a kedvenceim, velük úgy vagyok hogy majdnem ugyan olyan mindegyik, és muszáj kipróbálni ahhoz hogy tudd melyik a jobb, és a legtöbb játékban le se sz@rom a grafikát de egy repülős játékban követelmény hogy nagyon szép legyen a környezet, vannak nagyon jó repülős játékok (főleg régiek közül) de ez nem az
1.
1.
alexcargooo
a legjobb repülős játék:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...