Crash Time 5: Undercover teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. október 9.
  • cobra 11, crash time 5: undercover, teszt, x360
Link másolása
Öreg VW halad komótosan a német autópálya belső sávjában, rozsdás lakókocsit húzva maga után. Mögötte egy Audi próbál előzni, a sofőr dudál és villog, ha ezt a jelenetet látjuk, akkor biztosak lehetünk benne, itt baleset fog történni. Még jó, hogy a Cobra 11 emberei éjjel-nappal bevetésre készek a biztonságunkért.

Autótolvajok, zsarolók, gyilkosok ellenfelei. Életüket áldozzák az autobahn rendjéért, nincs bűnöző, ki a szorításukból ép bőrrel megmenekülne. A csapat pedig most egy minden korábbinál nehezebb parancsot kap. Fel kell számolniuk az autópályán, és a környező városokban működő autós bűnbandát, nem tudnak már megállj parancsolni maguknak, kocsikat lopnak, rabolnak, versenyeznek, nincs helyük a rácson kívül.


A Crash Time 5: Undercover története szerint Semir és Ben beépül a tolvajok közé, hogy egyenként kapva el a vezéreket, belülről robbantsa szét a bandát. Nincs könnyű dolguk. Egyiküknek el kell hitetnie a világgal, hogy ő is bűnöző, míg a másiknak rendőrként fedeznie kell az egész akciót, hazugság és színjáték az egész, ha a hiteles alakításhoz az kell, hogy összetörjenek néhány luxusautót, az menni fog.


A játékban nyolc küldetés kapott helyet, melyek mindegyike 6-7 kisebb állomásra lett osztva. Le kell fülelnünk a bandavezéreket, ehhez viszont hosszú út vezet, bizonyítanunk kell a rossz oldalon, és úgy alakítani az eseményeket, hogy még csak véletlenül se bukjunk le. A küldetések alatt felváltva kell a téglát, és a rendőrt irányítanunk, összesen több mint 50 kihívás vár ránk, nem egyszer még zárt versenypályán is megfordulunk.


A vezetés mellett a Crash Time 5-ben nagy szerepet kapott az akció is. A rendőrkocsikban és a menekülőautókban is találunk olyan felszereléseket, melyek képesek komolyan borsot törni a másik orra alá, az EMP mindközül a leghatékonyabb, csak be kell mérni az ellenséget, és egy energialöket pár másodpercre tönkreteszi a kocsija teljes elektronikáját. Ezen kívül van még grappling hook is, mely nem más, mint egy kilőhető horgony, ha célba talál, akkor fékezéssel lelassíthatjuk a másikat, de a csörlő segítségével extra lendületet is szerezhetünk így. A szöges akadály, az olajfolt és az úttorlasz a rendőrök kedvence, de van még repair kit, mely a sérüléseket javítja ki kocsinkon, illetve nitro is, utóbbit gondolom, nem kell magyarázni.


Menekülőként néha el kell dobni a nálunk lévő bizonyítékokat. Ezt úgy kell időzíteni, hogy üldözőnk látótávolságán kívül legyünk, ha mi vagyunk a rendőrautóban, és észreveszünk egy ilyet, akkor a kidobott cuccot fel kell vennünk, vigyázni kell azonban, mert szemetek az ellenfelek. Néha bombát dobnak ki, melybe belehajtva kocsink egy hatalmas robbanást követően tehetetlenül repül a szalagkorlát felé, ő pedig meglép, örökre.


A játék a B kategóriás olcsó címek sorát gyarapítja. A gameplay egyszerű, mint egy faék, nyomni kel a gázt, és minél hamarabb odaérni a kijelölt helyre, majd kezdetét veszi egy kis üldözés, rendőrként el kell kapni a menekülőt, bűnözőként pedig le kell rázni a nyomunkban loholókat. A grafika a minimális elvárások alját súrolja, a hangok és zenék minősége szót se érdemel, az autók pedig egy öregembert se vernének át. BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Opel, Ford, Chevrolet, Lamborghini, minden nagy márkának megvannak a maga hasonmásai a játékban, általában a meglévő modellekből összeollózva, hátulról nagyjából hasonlítanak az eredetikre, ennél több nem is kell, hamarosan úgyis rommá lesz zúzva mindegyik.


A játék gagyi és üres, van azonban az ilyen olcsó címeknek egy varázsa, ami magával ragadja az embert. Fantasztikus élmény a német autópályán száguldani egy polizei feliratú zöld-fehér Insigniában, mindenki próbál lehúzódni előlünk, de az ijedtségtől azt se tudja senki, hogy merre húzzák a kormányt, üldözöttünk vakegérként kacsázik a sorok között, egyszer azonban mindennek vége szakad. Vagy megállítjuk őt fegyvereinkkel, vagy folyamatos leszorításokkal szénné törjük a kocsiját, de az se ritka, hogy ő maga fut a vesztébe. Belerohan egy teherautóba, az keresztbe áll az úton, három személyautó hajt még bele, végül mi is fékezés nélkül csapódunk nekik, lassított felvételben, ahogy a tévében is volt.


Az irányítás könnyű, a csapdák lerakása és a fegyverhasználat nem okoz különösebb nehézségeket, nincs más dolga az embernek, csak hátradőlni, és élvezni a sebességet, meg a tájat. Utóbbira egyébként nem lehet panaszunk, az autópálya hatalmas, a környező területeken vannak városi, tengerparti, hegyvidéki, de még havas részek is, fel lehet menni a síugrópályára, mint ahogy a Top Gearesek is tették, a kocsi amíg működik, addig elér bárhova.


Ha kizárólag a gagyi mezőnyben kéne értékelni a játékot, akkor 7-8 pontos eredményt kapna, az EVM sztárja lesz hónapokon belül, ez biztos, csapjanak le rá, innen üzenjük. Ha viszont normál konzoljátékként tekintek rá, akkor egy olcsó, élvezhetetlen, csúnya, és szemétre való arcade akciót látok csak, ami meggyalázza mindazt, amit a német autókról, és utakról gondoltunk. Jöjjön hát a középút, és egy kedves, közepes értékelés, ennyit ér ez az egész, nem többet.

9.
9.
Rolandd
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni,mert elakadtam a játékban :-)
Elöre is köszönöm aki tudna segiteni!
8.
8.
DON GONDOCS
A B kategóriás olcsó játékok között biztos jól fog szerepelni
A minőségi konzoljátékok színvonalát még csak meg se közelíti
Eddig is a buget kategóriában volt 'verseny képes' a többi autos játék közt
7.
7.
alexcargooo
ez kb olyan játék mint a crashday...
6.
6.
Stefanovics
#3: én nem voltam vulgáris de egyet kell értenem, pénzt nem ér ez a játék
5.
5.
PCgamer
Bocs elírtam szar a játékmenet méghozzá nagyon
4.
4.
PCgamer
#3 a hot pursuitben még jó az emp de a crashtime 5 ben:
A grafika szar
nincsnek licenszelt autók
star a játékmenet
a grafika nem számít ha a játék jó
és alapból utálom a cobra 11 et qrvA nagy szar és bárki bármit mind ez így van
3.
3.
Stefanovics
Kipróbáltam egy csalódás.
Húú bakker. EMP? Grapling Hook? Oil Slick?? Na ezzel a futurisztikus fegyverrendszerrel elásták nálam.
És ez MÁR azzal kezd ahol én abbahagytam az előző Crash Time ok at, beépülni egy utcai verseny szindikátusba.
Komolyan, miért nem lehet egy rendes rabló üldözős autópálya rendőrös játékot csinálni??? Miért kell ezt az utcai versenyzős izét a torkunkon lenyomni?? Az NFS Hot Pursuit ba direkt azt bírtam hogy mint a III ban rendőrként szívathattam a dízelagyúakat.
Ez már oly messze van a régi cobra 11 es játéktól a Nitro tól mint Makó Jeruzsálemtől
3. küldetésig mentem el utána uninstall
Ez már átment dízelagyú versenyzésbe

Régi játékba még lehetett gyorshajtókat bűnözőket lekapcsolni az autópályán de ebbe??
1. küldetés kocsi ellopás és Samir lehagyása
2. körverseny
3. időfutam checkpointra

Amúgy kinézetre nagyon klafa, kasza grafikus motorja van ennek is, de a játék eeehhh
2.
2.
markoci555
mivel nekem a kobra 11 sorozat sem tetszik, semmi értelme hogy kipróbáljam ezt az ócskaságot, vannak jobb ingyenes autós játékok is
1.
1.
Yanez
Ezt ki kellesz próbálni a jövőben!Mondjuk halálom után.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...