Just Dance 4 teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. november 10.
  • just dance 4, teszt, x360
Link másolása
A jó házibuli öt alapszabálya. 1: Hívd meg minden barátodat. 2: Vegyél piát. 3: Hívj csajokat. 4: Vegyél nekik is piát. 5: Szerezz be egy zenés, táncos, éneklős Kinect játékot, ami hajnalig pörget titeket. S hogy melyik legyen ez a játék? Engedd meg, hogy segítsek, legyen ez a Just Dance 4.

Add át magad a zenének. Hagyd, hogy az ütemek vezessenek, igyál még egyet, és énekeld üvöltve a refrént, ez a játék neked készült. A Just Dance 4 nem kér tőled hibátlan koreográfiát, nem borítja vörösbe a képernyőt, ha mellélépsz, és nem szakít félbe soha, ő olyannak szeret, amilyen vagy. Egy részeges meláknak, egy botlábú, béna elefántnak, kinek annyi köze sincs a zenéhez, mint InGennek az összetett mondatokhoz, öt liter sör után. 


Miután beraktad a lemezt kedvenc konzolod meghajtójába, válaszd a sorozat címéről elnevezett Just Dance módot. Öröm vagy bánat, de karrier nincs a lehetőségek között, az új rész összes száma megtalálható ebben a menüben azonnal, csak rá kell böknöd valamelyikre, s már indul is a móka. Lehet egyedül táncolni, s csoportban, egyszerre négyen is, a drop in drop out lehetőség biztosítja, hogy barátaink szabadon mászkáljanak. Csatlakozhatnak, vagy otthagyhatnak minket bármikor, a játékmenet egyetlen tétovázó miatt se akad meg.


Táncolni nem nehéz. Csak követni kell a képernyőn lévő karaktert, a játék Wii és Playstation Move változata a kezünk mozgását figyeli, az Xbox 360 Kinect pedig a teljes testünkét. Minél jobban hasonlítunk az eredetire, az elismerés annál nagyobb lesz, nagy pontosság, jó ritmusérzés és gyors reakció, ez kell, hogy lehengereljük közönséget. Meg persze figyelem. A játék mindent megad ahhoz, hogy ne égessük le magunkat a többiek előtt, a tévé jobb alsó sarkában kis nyilakkal felszerelt piktogramok mutatják nekünk a soron következő mozgást, a bal alsó sarokban pedig a dalszöveg található, ha kedvünk tartja, végigénekelhetjük az egész számot, teli torokból.


A zenei felhozatalban közel ötven dal kapott helyet. A popsztárok között megtalálható Flo Rida, Carly Rae Jepsen, Marina and the Diamonds, Selena Gomez, Justin Bieber, Nicky Minaj, Sammy, Alexandra Stan, Maroon 5, Pink, Skrillex, Blu Cantrell, The Girly Team, Rihanna, Jay Z, One Direction, AKA és Nelly Furtado, de aki a különlegességeket szereti, az se fog unatkozni. A karneváli hangulatot egyebek mellett Jennifer Lopez, Ricky Martin, Sergio Mendes,  Busta Rhymes, a Hit the Electro Beat, a The Blackout Allstars, a The Might Be Giants és a Las Ketchup képviseli, míg a sort a 80-as, 90-es és 2000-es évek klasszikusai zárják. Barry White, Army of Lovers, 2 Unlimited, Europe, Elvis Presley, Boys Town Gang, Will Smith, Stevie Wonder, Panjabi MC, Rick Astley, hogy csak párat említsek közülük.


Mozgásunkat tánc közben csillagokkal díjazzák. Minél jobbak vagyunk, annál többet kapunk belőlük, a játék figyeli, hogy a ritmusérzékünk mennyire volt pontos, s végül elkészít egy értékelést. Ha nem csak úgy letoltuk az egészet, de teljesítettük a számhoz kitalált feladatokat is, például tökéletesen végrehajtottuk a finálét, vagy a csapatból mindannyian elértük egy bizonyos mennyiségű csillagot, akkor mojóból extra mennyiséget kapunk, a játékban ez szimbolizálja a tapasztalatpontokat, illetve ennek a gyűjtésével tudunk szintet is lépni.


Az értékelés gyors és egyértelmű, ha pedig Kinectünk van, akkor következik az, amit a haverok a legjobban fognak imádni. A játék tánc közben folyamatosan filmezett és fotózott, a végén pedig összevágja őket a kedvünkért, megnézhetjük magunkat, hogyan bénáztunk a házi színpadon, gyorsított felvételt csinál, ide-oda tekeréssel, és zenei aláfestéssel, fantasztikus az egész. S ha már megvan a film, akkor ne engedjük azt a merevlemezen porosodni, egy másodperc alatt feltölthetjük a Facebookra, vagy a Just Dance TV-re.


Utóbbi a Just Dance 4 hivatalos videómegosztója. Követhetjük benne barátainkat, csinálhatunk saját channelt, illetve böngészhetjük ismeretlen emberek videóit is, featured, most recent és popular bontásban. A kezdeményezés remek, apró érdekesség pedig, hogy a Play és az Appstore áruházakból letölthető az Auto Dance című mobilalkalmazás is, melyet kifejezetten a Just Dance-hez csináltak. Telefonunk kameráját használva fel kell vennünk pár másodperc táncot, vagy bármilyen majomkodást, a kis program pedig olyan klipet csinál belőle, mint a nagytestvér Xbox 360-on.


A hagyományos táncok mellett lehet a játékban aerobikozni is. A Just Sweet játékmód egyéni dalokkal és koreográfiákkal dolgozik, a ritmus helyett pedig a minél aktívabb mozgás kapta benne a főszerepet. Van sci-fi torna 80-as évek slágereire, latin tánc világzenére, capoeira elektronikus zenére, és cheerleader edzés rockra, választhatunk 10, 25 és 45 perces programot, mozgás közben pedig a játék számolja az elégetett kalóriák számát is.


Kivitelezésben a negyedik rész nem változott sokat elődeihez képest. Egyszerű és nagyszerű, aki szereti a zenét, az jól fog vele szórakozni, van azonban több dolog, ami a végső értékelésnél negatívumként fog szerepelni. Először is, házibuli játékhoz képest nincsen benne party mód, mely folyamatosan játszaná nekünk a számokat, mindig vissza kell térni a főmenübe, és új dalt választani, ezzel pedig hamar kinyírhatjuk a hangulatot. Emellett elég gyenge lett a zenei felhozatal is, nincs elég modern zene, a különböző stílusok pedig össze-vissza követik egymást a listában, hogy a kizárólag lányra, vagy fiúra írt koreográfiákról már ne is beszéljek. Mindegyik szám valamelyik nem képviselőjének szól, nyilván nem lehet könnyű férfitáncot írni Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe című dalára, de azért megpróbálhatták volna, a fenékrázás nem a hímeknek való.


A Just Dance 4 jó játék lett. Sok újat az előző részekhez képest nem mutat, nincs benne karrier, kinyírtak belőle több régi lehetőséget is, és hiányoznak a korai epizódok vicces öltözékű, poénos táncai is, van viszont hangulata. Ez pedig mindennél fontosabb. Remekül el lehet vele szórakozni egy piálós estén, lefoglalja és szórakoztatja a vendégeket, tudunk karaokézni, s még videót is vág a kedvünkért. Csak aztán másnap nehogy a YouTube-on lássuk magunkat viszont!

4.
4.
szcsaba1994
a wii verzióban van non stop shuffle.

A játék nagyon jó, sose szerettem se táncolni se zenét hallgatni, de 5 órát már eljátszottam vele
3.
3.
Supra
Úgy néz ki, hogy itt a Gamekapcson az Assassin's Creed III elnyerte "Az Idei Év Saints Row 3-a címet. :)
2.
2.
sleki666
Mindenképpen beszerzem a jövőben, az előző részt is véresre játszottuk :-)
Én sem hittem volna, hogy bejönnek az ilyen játékok a sok hentelés után, de közbe' mégis rohadt jó.
1.
1.
AkosTorok88
Nem lepődtem meg azon hogy nincs annyi komment mint a GTA Vös postoknál :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...