Battlefield 2 Interjú

Link másolása
A második világháborús és vietnámi bevetések után a közel, valamint a távol keleten oszthatjuk az áldást a Battlefield 3-ban.

A Digital Illusions által fejlesztett, és az Electronic Arts által ki adott Battlefield sorozat kétséget kizárón nagy durranás lett, és a multiplayer része is új fejezetet nyitott a játékok nagy történelemkönyvében. A DICE és az EA jelenleg a Battlefield 2-n dolgozik, ami a sorozat legújabb tagja lesz PC-re. HomeLAN abban a megtisztelésben részesült, hogy a Battlefield 2-ről társaloghatott Scott Evans-al, aki az EA egyik vezető producere.

 

HomeLAN – Először is, minek alapján döntöttetek úgy, hogy a Battlefield 2 egy napjainkban játszódó játék lesz?

 

Scott Evans – A második világháborút és a vietnámi háborút feldolgozó játékok után, ez úgymond kézenfekvő lépésnek bizonyult. A jelen időben játszódó cselekmény remek lehetőségeket nyújt arra, hogy napjaink modern fegyvereit és szisztémáit felhasználhassuk, bemutathassuk.

 

HomeLAN – Sztori orientált lesz az egyjátékos mód, ellentétben a BF 1942 és BF Vietnam multiplayer részével?

 

Scott Evans – A Battlefield 2-ben egy továbbfejlesztett single player móddal lesz dolgunk, de a részleteket még nem akarom elárulni. A Battlefield mindig is elsősorban a kiváló multiplayer üzemmódra koncentrált.

 

HomeLAN – Mit tudsz elmondani nekünk a játszható, választható felekről?

 

Scott Evans – A Battlefield 2-ben a játékos a következő felek oldalán tud harcba szállni – The United States Marines (Amerikai Tengerészgyalogság), The Chinese Army (Kínai Néphadsereg), valamit egy kitalált, Middle East Coalition (Közép Keleti Koalíció) névre hallgató szövetséget is választhat.

 

HomeLAN – Milyen helyszíneken fog játszódni a játék?

 

Scott Evans – Két fő helyen fognak zajlani az események – a Közép Keleten és a Távol Keleten. Amikor az emberek azt hallják “Közel Kelet”, egyből sivatagra és homokdűnékre gondolnak, de a Battlefield 2-ben szeretnénk néhány új helyszint is felvonultatni, amik ugyanúgy megtalálhatóak a Közel Keleten, mint például a hegyvidékes táj, vagy éppen tengerparti vidékek.

 

HomeLAN – A modern fegyverek és járművek mellett, amiket már láthattunk az előző Battlefield részekben, fogunk-e találkozni direkte csak ebben a játékban látható fegyverekkel és járművekkel?

 

Scott Evans – Ha úgy érted, hogy lesznek-e benne “kitalált” fegyverek, akkor a válaszom nem. De ha arra gondolsz, hogy találkozhatsz-e majd olyan fegyverekkel, amiket jelenleg fejlesztenek, és csak néhány év múlva kerülnek bevezetésre, nos akkor azt kell mondanom, hogy tárgyalunk már néhány gyártóval ez ügyben.

 

HomeLAN – Milyen különlegességekre számíthatunk még a Battlefield 2-ben?

 

Scott Evans – Túl sok van, ahhoz hogy csak megemlítsem őket. Csak hogy a legnagyobbakról szóljak: karakterfejlődés, csapat/irányító mód, 100 játékos térképenként, stb...

HomeLAN – Mit tudsz nekünk mondani a Battlefield 2 új grafikai motorjáról?

 

Scott Evans – A Battlefield 2 motorját is az a csapat fejleszti, aki a Battlefield 1942-őt elkövették. Újfajta renderelés lesz benne, fizikai / hang motor, valamint rengeteg vizuális és fizikai alapú újítás is belekerül.

 

HomeLAN – Tervezitek, hogy kiadtok mod szerkesztőt a játékhoz?

 

 

Scott Evans – A Battlefield 1942-hez kiadtunk egy mod szerkesztőt, közvetlenül a megjelenéskor. A Battlefield Vietnam-nál ezt már ráraktuk a CD-re. A Battlefield 2-nél további lépéseket szeretnénk tenni annak érdekében, hogy a mod készítők minél hamarabb bekapcsolódhassanak a “fejlesztésbe”.

 

HomeLAN – Vannak-e tervek arra való tekintettel, hogy a DICE kiadjon egy Béta tesztet esetleg egy Demót a játékból?

 

Scott Evans – Ezt még nem döntöttük el. A Demó kiadás része a terveinknek.

 

HomeLAN – Úgy néz ki akkor, hogy a Battlefield 2 jövő tavasszal fog megjelenni, körülbelül egy évvel a BF: Vietnam megjelenése után. Nyugtalanít benneteket, hogy 3 Battlefield játék a piacon esetleg megbolygatná a termékek árusíthatóságát, eladhatóságát?

 

Scott Evans – Úgy érezzük, hogy a rajongók előnyösnek vélik az egymás után következő események rendszerét, és mi szeretnénk megfelelni ennek. Ugyanakkor a Battlefield 2 rengeteg újítást fog tartalmazni, ami a BF 1942-ben és a Vietnam-ban nem volt benne. A rajongóknak tudniuk kell, hogy folytatni fogjuk az újdonságok felvonultatását a Battlefield 2-ben is!

 

-baalint-

 

Forrás: HomeLAN

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...