Giana Sisters: Twisted Dreams villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2013. március 28.
  • giana sisters: twisted dreams, teszt, x360
Link másolása
Mariát az Álmok Világa tartja fogva. Börtönét sárkány őrzi, kapuit lakat védi, segítséget csak nővérétől, a bátor Gianától remélhet. Újabb kickstarter játék jutott el a világhírnévig, bemutatkozik a Twisted Dreams.

Százkilencvenezer dollár, közel negyvenötmillió forint. Ennyi támogatást sikerült a Black Forest Games fejlesztőinek összeszednie közösségi finanszírozásból. Ha van egy kis pénzed, fektesd induló projektekbe, a nagytőkés kiadók napjai meg vannak számlálva. A Giana Sisters: Twisted Dreams a Commodore 64-re 1987-ben megjelent The Great Giana Sisters folytatása, és egyben a Nintendo DS-en 2009-ben debütált Giana Sisters újragondolása. Oldalnézetes platformer kalandok, két különböző, mégis egybefolyó álomvilág, akció, izgalom és szeretet, ez vár rád a nővérek meséjében.


Meg kell mentenünk Mariát a gonosz markának szorításából, az idő ellenünk dolgozik. Nővérünk számít segítségünkre, nem egy átlagos álom, mit átélünk, de nem is egy hétköznapi hős, kinek bőrébe bújva útnak indulunk. Giana képes irányítani álmait, jobbik énje világos, vidám helyeken jár, míg rosszabbik énje rémálmokkal harcol, a játék különleges történetet dolgoz fel, egyéni és ritkán látott élménnyel társítva azt.


Hősnőnk tudatosan építi fel maga körül a két álmot, kedvére ugrálva közöttük. Így juthat csak közel ugyanis nővéréhez, két énje eltérő tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezik, s a két világ is teljesen különböző. Átváltozásnál megújul a környezet, a fények, a növények, a talaj, az ég, minden komorabb, vagy vidámabb lesz, ajtók nyílnak ki, s csukódnak be előttünk, pallók mozdulnak meg, falak dőlnek le, vagy épülnek újjá. Izgalmas és kreatív láncolatát éljük át a folytonos változásoknak, mindkét dimenziónak megvannak a maga veszélyei, s jutalmai, unatkozni nem fogunk.


A grafika remek. A Giana Sisters: Twisted Dream egyedi látványvilágát saját fejlesztésű motor biztosítja, a pályák háromdimenziósak, hőseinket viszont kétdimenzióban irányíthatjuk. A Black Forest Games programozói nem vették félvállról a küldetésüket, a legjobbat akarták kihozni magukból, s ez sikerült is. A játék PC-s verziója tavaly októberben az elsők között vett részt a Steam Greenlight programjában, melynek köszönhetően a rajongók beszavazták őt az online áruházba, sikerült leszerződni a GOG.com oldallal, idén márciusban pedig végre megjelenhettek Xbox LIVE-on is, elősegítve cikkünk megjelenését.


A játék rengeteg kalandot kínál, s ha ez nem lenne elég, a hagyományos kampány mellett dúskálunk a különleges játékmódokban is. A score attack menüpontot választva gyémántok gyűjtésével, és ellenségek megölésével kell minél több pontot szereznünk, a time attackre nyomva végig kell rohanni a pályákon, amilyen gyorsan csak tudunk, a hardcore mód megszünteti az összes checkpointot, az utolsó, über hardcore pedig idegrendszerünket vágja haza, garantáltan. Úgy kell végigvinnünk benne a játékot, hogy egyszer se halhatunk meg, ha mégis megtörténik, akkor az első pálya legelején születünk újjá. Nem próbáltam, szeretnék még kicsit élni, egyszer tán rábízom Fojeszre, ő Mario meg Rayman maratonokkal edzi magát az ilyenekre, tán meg se kottyan neki.


Ha szereted az egyéni ötleteket, és az igényesen kidolgozott arcade játékokat, akkor a Giana Sisters: Twisted Dreams jó választás lesz. A világok közti váltás lehengerlően egyedivé, és kivételesen hangulatossá teszi a játékmenetet, rengeteg ügyességi és akcióelem van benne, sajnos nem ér fel a Nintendós nagyokhoz, de letölthető játékként megéri a pénzét.

22.
22.
Nothing
Nagyon örülök, hogy végre leporolták a 64-es legendát - bár játékmenetben már nem igazán sok köze van egymáshoz a kettőnek. Szép, aranyos és nincs túlbonyolítva - viszont már a demóban is az agybaj kerülgetett egyik-másik szintnél, annyira piszok nehéz (vagy csak oldschool?). Hiányoltam a cikkből (és az értékelőből is...) Hülsbeck mester muzikális zsenijének legalább a megemlítését. :)
21.
21.
Lucky
Lesz gépre is?És ha igen mikor?
20.
20.
evilzombie
Nagyon jol sikerult kis jatek.6 éves fiammal jatszuk.
19.
19.
metercsiken
Nem rossz ez!
Jó a környezet, s még szépnek is mondható.
Kikapcsolódáshoz remek.
17.
17.
Naridar
15: A Rayman origins messze a legjobb 2D platformjáték az elmúlt években, nem szégyen ha azt nem szárnyalja túl

De egyébként az, hogy egy indie fejlesztő játéka olyan szintekre ér, hogy minőségben már ott van a nagyok (Mario, Sonic, Rayman) mellett, az már önmagában dícséretre méltó. És például szerintem a New Super Mario Bros 2-nél (a 3DS-es játék) és a Sonic Generationsnél egyszerűen jobb. Ha az abszolút csúcskategóriába (Mario Galaxy, Rayman Origins) csak szűken is fér be, attól még nagyon is jó játék.
16.
16.
gorgo
Nagyon jó és szép játék,de egy idő után szerintem már mocskosan nehéz a játék.És azért bele rakhatták volna az eredetit is.
15.
15.
teng márk
szerintem a rayman origins jobb
14.
14.
Vendy01
ez nagyon ari :)))) kicsit hasonlít hangulatban a Trine 2-köz...mármint ez is olyan h "beszippant" szinte :)
13.
13.
oliveer
ez is egy C-64 remake ...sokat toltam mind Amigán mind C-64 gépen
12.
12.
Jared
érdekes játék kicsit megfogott :)
9.
9.
dyousee
#6: Szivembõl szóltál tesó :) Blackthorn-t, Flashback-et én SNES-en toltam, soxor végigvittem mind2õt. Ezeknek én is örülnék ;)
8.
8.
Espio
#1: Raymant és Sonicot meg se közelíti, már bocs :D
7.
7.
YubelYohan
Another World-öt és Lost Vikingset támogatom, másik kettőhöz nem volt még szerencsém, de megnézem őket.
6.
6.
Quent1n
#5: Akkor jöhetne mellé Another World, Blackthorne, Flashback, Lost Vikings is :)
5.
5.
YubelYohan
Én még egy Jazz Jackrabbit újítást néznék meg szívesen - szigorúan 2D-s irányítással, gyönyörű 3D-s grafikával.
4.
4.
spikee576
Ez tuti sikerjáték ebben a kategóriában imádtam c64-n sikerűlt a készítőknek megtartani azt a játékélményt ami a c64 tulajokat is elbűvölte annakidején és hát megkell hagyni a grafika marha jó tudnak ezek a srácok Tényleg nemér fel a nagyokhoz de nemis ezvolt a célja ez egy remek felújítása a játéknak külön dícséret akinek eszébejutott hogy lekéne porolni nemtom vki emlékszik e-rá c64n volt 1ehhez hasonló gém a mayhem in monsterland az volt még ilyen sőt azmég ennél is jobb volt az lehetne a csapat köv-ő munkája vagy az amigás superfrog ezek vtak az igazi platformjátékok a sonic meg raymen még a picsába se voltak ekkor ők csak utána jöttek köztudatba.
3.
3.
dyousee
Nekem is tetszik a game, 1szerü de nagyszerü, jó a hangulata, a zenéje és van benne kihívás.
2.
2.
YubelYohan
Egyetértek az előttem szólóval, felér a nagyokhoz könnyedén, hangulatban a legremekebb platform játék, amit eddig láttam, a zene is kitűnő, a pontozással sem értek egyet, de az csak egy iránymutató, az legyen a legkisebb gond. :) Jó játék ez.
1.
1.
DON GONDOCS
Minőségben nem ér fel a nagyokhoz? szerintem ott van a helye Rayman és Sonic mellett
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...