WRC Powerslide villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2013. március 25.
  • teszt, wrc powerslide, x360
Link másolása
Benzingőz szaga száll a levegőben, kosz és sár, ez tartja életben a férfiszíveket. A rali világbajnokság az év egyik legnagyobb autós eseménye, felejtsd el a hivatalos szimulátorokat, a WRC Powerslide valami új.

A Milestone friss vért pumpál az évente megjelenő ralis címek világába. A Nemzetközi Automobil Szövegség támogatásával készült új WRC-feldolgozás vérbeli arcade őrület lett, ha casual gamerként nem hoznak lázba a tízezer forintos, komoly autóversenyek, de szereted a száguldást, és a laza kikapcsolódást, akkor pont te vagy, kire a fejlesztők most gondoltak. Izometrikus kameranézet, négyjátékos multiplayer, száguldás és szívatás, hivatalos rali környezetben. Jól hangzik, mi?


Négy autó indul útnak, háborúzva a győzelemért. Felkenhetjük ellenfeleinket a falra, kilökhetjük őket a pályáról, a játékmenet gyermekkorunk Death Rally és Mario Kart futamait idézi, az aranyéremért mindenki kész harcba szállni. Egymás szívatása mocskos eszközökkel történik, szedjük fel a pályán elszórt power-upokat, s lendüljünk akcióba, hatféle fejlesztést kapunk véletlenszerűen. Van extra sebességet biztosító nitró, küldhetünk villámcsapást az előttünk lévőre, füstöt a mögöttünk kullogókra, de egy gombnyomással lelassíthatjuk a körülöttünk lévő autókat is. Visszakapjuk mind, ez biztos. 


Pont a stílus az azonban, amiért a játékot mindenki támadja. A WRC hangulatához nem illenek a power-upok, mondják a kritikusok, részben igazuk is van. Kinek nem tetszik, az kikapcsolhatja őket, s koncentrálhat a hagyományos versenyekre. Ekkor viszont szárazzá, és unalmassá válik a játék, sokan viszont éppen a komolyabb Mario Kart elemeket hiányolják. Nem dolgozták ki eléggé a csínyeket, kevés extra található, s azok is sablonosak, a többjátékos harcok kifulladnak, a WRC Powerslide meg se közelíti mindazt, mi a stílust naggyá, legendássá tette.


Lehet ezekkel egyet érteni, vagy sem, a rali rajongók mindenesetre nem panaszkodhatnak. A játékban igazi autók, versenyzők és helyszínek szerepelnek, Monaco, Németország, Portugália, Olaszország, Franciaország, Mexikó, Görögország, Nagy-Britannia, összesen nyolc bajnokság, és hetvenkét futam vár ránk. Ötvenhárom autó volánja mögé ülve indulhatunk harcba, a WRC osztályban Ford Fiesta ST, Mini John Cooper, Citroen DS3 és Polo R vár ránk, a Class 2-ben Fiesta S2000, Fabia, Abarth Grande Punto és Proton Satria Neo közül választhatunk, míg a Class 3-ra nyomva Subaru Impreza WRX, Lancer EVO IX, EVO X és Fiesta ST válik elérhetővé. A félszázat is meghaladó darabszám ezek különböző változataiból és festéseiből adódik össze, minél többet játszunk, annál erősebb, gyorsabb autókat kapunk.


A kivitelezés meglepően jól sikerült. A fizika remek, érezni az autó súlyát, a különböző terepek mind eltérő vezetési stílust követelnek meg tőlünk, ütközéskor a kasztni roncsolódik, apró darabokat hagyunk magunk után, s a látvány is szuper. A grafika kiemelkedik az olcsóbb arcade címek közül, a készítők nem akartak gagyi rajzfilmes külsőt ráerőltetni a játékra, kocsinknak nincsenek óriás kerekei, minden olyan, mintha egy igazi WRC-játékot tolnánk. Egyedül a zene gagyi csak, illetve engem még idegesítettek a kikapcsolhatatlan névtáblák is, hatalmas fekete háttérre óriás betűkkel vannak kiírva a versenyzők nevei, hasznuk semmi, csak az utat takarják el. És egyik korábbi screenshoton se láttuk őket.


Erős közepes játék lett a WRC Powerslide. Tudunk benne hagyományos futamokat, illetve Death Rally-stílusú, szívatásra épülő versenyeket is nyomni, van multiplayer módja, és maga a kivitelezés se rossz. Ha szereted a ralik világát, és rajongsz a casual címekért, akkor vedd meg, megtalálod a Playstation Store és az Xbox LIVE polcain, nem fogod megbánni.

19.
19.
Caine
Egész jó kis szórakozás de hamar bele lehet unni és inkább előveszem a WRC 3-at!
18.
18.
Renegade95
Szerintem annyira nem lehet nagy szám,én kihagyom
17.
17.
jardo
#11: Jesszusom, Road Rush, mennyit játszottunk mi ezzel annak idején.^^ Nosztalgiázás közben a mai napig sokszor előkerül ez a játék és a vele eltöltött rengeteg óra.
16.
16.
anr96
Nézegetve a képeket és a videókat, nekem a Screamer 2 jutott eszembe.
15.
15.
Solid Snake1984
#10: lehet kéne csinálni egy retro rovatot:) majd szólok Norbinak, az nagyon vágja:d
14.
14.
Solid Snake1984
#6: dikk ezt benéztem:d ez nem az:D itt már idősebb voltam, akkor nem erre gondoltam:D
13.
13.
Solid Snake1984
#7: jézusom, de kis pisis voltam, mikor ezekkel toltam:D de mekkora retro flash:d
12.
12.
Jinbobo
letöltöttem a trialt. Szerintem nem rossz, el lehet vele ütni az időt.
11.
11.
Daks
#10: Erre nem, viszont motoros témában a Road Rash volt a kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=5cfYTeIem5k
10.
10.
captain planet
#7: a revolt az tenyleg nagy kiralysag volt:)
kar h mar nem csinalnak olyanokat...

es erre emlekszik meg vki?:
http://www.youtube.com/watch?v=C_-RLtfSEi4
9.
9.
KőbányaKispest
Mindörökké Ignition:D Szerintem ha ma valaki írna egy tesztet róla, 9.5-öt kapna:D:D
8.
8.
jardo
Én kipróbáltam a demóját még amikor az megjelent, szerintem kellemes kis játék (és mondom ezt úgy, hogy a "nagy" WRC-ket nem különösebben szeretem). Mondjuk 1200 MS pontot nem adnék érte, de ha egyszer akciós lesz, akkor esélyes, hogy megveszem, mert annyit már megér.
7.
7.
Daks
#6: Húú, mennyire király játék volt az Ignition! :)
Hasonlóan nagy kedvenc a Revolt is:
http://www.youtube.com/watch?v=BONl_1dUVCo
6.
6.
YubelYohan
#5: http://www.youtube.com/watch?v=f2lajsZt4Hg

Gondolom nem erre gondolsz, de erre is hasonlít. :D
5.
5.
DENIEL1908
Ez kísértetiesen hasonlít egy nagyon régi játékhoz, ahol lehetett menni vagy két autóval összesen, csak az felülnézetes volt és nem emlékszem a címére sem...de az egyik ilyen piros-fehér csíkos autó volt, a másik meg sárga-kék és multiban is lehetett játszani, osztott képernyőn.
4.
4.
Solid Snake1984
videó alapján nem tetszik:) , hol van már a régi nagy WRC hangulat:(
3.
3.
Azeroth87
Egyébként jópofa, de aki aki ilyenre vágyik, annak: Collin McRae...
2.
2.
DON GONDOCS
A negatívumok tükrében, nemtúl meggyőző a játék. Amiben valami + kéne nyújtania aztis kispórolták.
1.
1.
Cooper911
Asszem én maradok a micraomachines-nél :D
De ügyesen csavartak egyet a rallyjátékon. Jópofa lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...