A legjobb ingyenes horrorjátékok II.

  • Írta: zoenn
  • 2013. augusztus 15.
  • bemutató, Horror, Ingyenes, pc
Link másolása
A történet nem ért véget. Immáron nyugalomra leltél a legutóbbi listánk óta, rémálmok már nem kísértenek. Ha azt hitted, hogy megszabadultál a gonosztól, nagyon tévedsz. Félelem, rejtély, menekülés és torz víziók várnak rád.

Ha lemaradtál volna az első grátisz horrordózisról, itt bepótolhatod.

Naná, hogy túlságosan naivak voltunk, és nem tudtuk egyetlen cikkben felsorolni a legjobbakat. Az független fejlesztők termékenyek, a magokat elhintették, ránk pedig csak a betakarítás feladata hárul. Ám az ebből a gabonából készült kenyér megfekszi majd a gyomrodat, nyughatatlan álommal kecsegtet, igyekszel később nem gondolni rá, vagy újra és újra próbára teszed tűrőképességedet.

A Mother's Inferno

Ez a különleges darab nem(csak) az ijesztgetésre épít, sokkal inkább arra, hogy pszichedelikus élményben legyen részünk. Egy kétségbeesett anyát irányítunk a játékban, aki egy vonatszerelvényen egyenesen a pokolba tart, feladatunk az, hogy megmentsünk a gyermekünket. Furcsa, nyugtalanító és kifejezetten szokatlan világba kerülünk, mintha valami hallucinogén hatása alatt állnánk. Séta közben egyedi zombikkal, szürreális csirkékkel találkozunk, egyre inkább hatalmába kerít az őrület, egy ponton megfeledkezünk róla, hogy egy vonatbelsőben vagyunk, a színek élénkek és villódzóak, nem hinnénk, hogy bármihez is hasonlíthatjuk.

Letöltési link.

Baby Blues

A játékban egy ötéves kisfiút, Tommyt alakítjuk, aki plüssmackókat gyűjt. A gyermek egyik éjszaka arra ébred, hogy Teddyk eltűntek, így hát felkerekedik, hogy megkeresse a játékokat. Persze a békés otthon éjjel egészen más arcát mutatja, egy páréves gyermek összes rémálma megelevenedik, számtalan ijesztő dologgal szembesülünk, sötét alakok suhannak el az ablakok előtt, furcsa hangokat hallunk. Habár a cél egyértelmű, a tartalom kevés, de mindenképpen emlékezetes marad.

Letöltési link.

Colina

A Samurai Games produktumában egy tinédzsert irányíthatunk, akik anyjával és apjával közösen a nagymama házába látogatnak. Egyik éjjel a szüleink eltűnnek, mi pedig a keresésükre indulunk. Ám a derék nagyi furcsa egy szerzet, ezzel hamarjában szembesülünk. Míg máskor a nagyszülők háza a béke és a nyugalom szigete, itt ezernyi misztikus titkot rejt, kicsit gyér textúrákkal, látószögünk is lehetne tágabb, viszont felettébb hatáskeltő zenékkel és hangokkal. A rejtély pedig tényleg mellbe vágja a játékosokat, ezt garantálom.

Letöltési link.

Dark Ocean

A barcelonai Pompeu Fabra Egyetem diákjai készítették a Dark Oceant, amely egy luxus tengerjárón játszódik, és hamisítatlan külső nézetes túlélőhorrorként tör babérokra. Az ihletet kétségtelenül a Cold Fearből, vagy a Resident Evilökből merítették. Egy fiatal mérnökcsajt, Lizt irányítjuk a játékban, aki a hajó tervezésében segédkezett, amit most elárasztottak a zombik. Ha a forrásainkat ügyesen használjuk, életben maradhatunk, rejtvényeket oldunk meg, illetve visszatérhetünk a korábban elzárt területekre. A látvány megállja a helyét, kibővített formában dobozos alkotásként is viszontlátnánk.

Letöltési link.

Don't Look Now

Egészen egyedi koncepcióval rendelkezik a Don't Look Now. Skizofrénként a saját őrült elménkkel akarunk leszámolni. A játék világát találóan a Fájdalom és a Félelem Labirintusának hívják, ahol remekül ábrázolják a saját torz gondolatainkat. A pályaként szolgáló épület aljától a tetejéig kell eljutnunk, ám az út során meg kell javítanunk az elménket. Elképzelt szörnyek lesnek ránk, akik meg is ölhetnek, ha nem vigyázunk. A légkör fantasztikus, a téma szokatlan, a beteg lelkivilágunk szimbolikus ábrázolása hab a tortán.

Letöltési link.

Dream of the Blood Moon

Azt a készítők is beismerték, hogy az ihletet a Slenderből merítették, ám az igényes kivitelezés és az érdekes alaphelyzet miatt minőségben talán túl is szárnyalja azt. A képlet egyszerű: össze kell szednünk a kívánt tárgyakat - nevezetesen könnycseppeket, mielőtt a rejtélyes szörnyeteg elkapna, emellett néhány rejtvényt is abszolválnunk kell. A Dream of the Blood Moon annyira látványos és kimunkált darab, hogy fizetős címként is harcba küldhették volna, lehangoló, ködös, netán vérvörös világban járunk, a hangok lenyűgözőek, sőt szükség van rájuk a puzzle-ök megoldásánál is.

Letöltési link.

Erie

Ismét egy formabontó indie cím, amelyben egy atomerőmű falai között bóklászunk. A közeli kisváros lakói közül sokan eltűntek, a gyanú szerint az okok a létesítményben keresendők. A belső nézet már szinte elfogadottnak számít, az viszont nem, hogy fegyverünk nincs, csupán egy spray, aminek tartalmát a falakra és a padlóra fújva láthatóvá válnak az árulkodó nyomok. Természetesen a mentőakció gyorsan túlélésért vívott elkeseredett harcba fullad. Jegyzetek, kulcsok és fekete macskák után kutatunk, a kötött környezet ellenére a pályák változatosak, a grafika pedig minőségi. A játék közben gyakran hozzák ránk a frászt és futnunk is kell az életünkért.

Letöltési link.

Evil

A Nameless nevű modder alkotása egy vérbeli pszichológiai horror, amely bebizonyítja, hogy nyomasztó hangulattal, harc nélkül is lehet idegőrlő játékot letenni az asztalra. Egy olyasvalakit alakítunk, aki felébred, egy ágyban találja magát, felöltözik, és rádöbben arra, hogy a gonosz tanyáján jár. Nincsenek fejtörők, nincs ellenség, menekülnünk sem kell, csupán végigsétálni a pályákon és ennyi - mégis kellően félelmetes. Talán a Dear Estherhez hasonlíthatjuk, igaz, jelen darab zárt térben játszódik. Bár technológiai szempontból nemigazán kiforrott, a Unity Engine vánszorog alatta, a hangulat miatt érdemes legalább egyszer nekiveselkedni.

Letöltési link.

Haunt: The Real Slender Game

Ahogy a cím is mutatta, a srácok tökélyre fejlesztették a Karcsú Ember mítoszát, sokak szerint még a hivatalos bővített változat, a The Arrival minőségét is felülmúlja, mindezt ingyen, sztorimóddal kiegészítve, ezért helye van a listánkon. Ismét tíz lapot kell összegyűjtenünk, viszont a látvány érezhetően javult és számos új helyszín került a kalapba: a titokzatos zöldövezet, egy elhagyatott faház és egy erőmű is. A hátborzongató, pattanásig feszült hangulat, és a gonosz váratlan feltűnése miatt nem lesz könnyen fogyasztható darab az újoncok számára, ráadásul már nappal sem lehetünk biztonságban.

Letöltési link.

Penumbra

Bizony, a legendás széria első része mindenki számára elérhető. Kijelenthetjük, hogy a Frictional Games új műfajt teremtett 2006-ban, ahol a parás atmoszféra mellett az agyunkat is igénybe kellett vennünk a fizika-alapú rejtvények sokaságán át. Főhősünk, Philip levelet kap halottnak hitt apjától, a rejtély szálai a fagyos Grönlandra vezetnek. Bár az intő jelek ellenére a föld alá szállunk, ahol félelmünk megtestesülésével szembe kell néznünk. Visszaköszönnek az Amnesia stílusjegyei a Penumbrában, ami nem véletlen, hiszen a fejlesztők ugyanazok. Igazi klasszikus, így hát ne habozz kipróbálni és félj az árnyékoktól!

Letöltési link és patch.

Beismerjük, túlvállaltuk magunkat, így egy harmadik, befejező részben újra visszatérünk rémálmaink helyszíneire, ahol becsapott szeretők kísértetei, megtestesült gonosz lelkek és elképzelhetetlenül amorf kreatúrák várnak arra, hogy jéghideg kezükkel a szívedbe marjanak, vagy hegyes agyaraikat a húsodba mélyesszék - megfelelő aláhúzandó. Nem lesz könnyű menet.

Kapcsolódó cikkek

10.
10.
SP4C3F0X
#2: Az első három része ingyenes volt csak mivel sikeres lett így megtalálták őket a kiadók.
9.
9.
Krees
Ajánlanám még Ifju Péter (Ashkandi) HL2 modját, a Grey-t
7.
7.
#3: A Baby Blues már jön is!
Nagy köszönet az írónak :* :P
6.
6.
DON GONDOCS
#4: töröld a kommtjeimet pls. ja igen és van itt egy zsaklyn is.
4.
4.
Daks
#3: Szerkesztés gombot! :)
3.
3.
DON GONDOCS
Újabb remek gyűjtemény. Az evil nagy beteg és az Baby Blues nagyon beteg
2.
2.
Tücsök112
a Penumbra mióta ingyenes?:O
1.
1.
DevilGamer
Ezeket a pszichológia alapú és a "nagyi fura szerzet" játékokat mindenképp kipróbálom, a többit, mint pl. a Dark Ocean majd csak később.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...