The Playroom teszt

  • Írta: Daks
  • 2013. december 15.
  • playstation camera, teszt, the playroom
Link másolása
Tíz éves az EyeToy. A Playstation 2 kamerás játéka otthonunkba varázsolta azt, amit korábban csak a filmekben láttunk. Virtuális valóságba csöppenhettünk, új világok, új dimenziók nyíltak meg előttünk.

Ami gyerekként nekünk az EyeToy volt, az a mostani fiataloknak a Wii Motion Sensor, a Kinect és a Playstation Move. A technika fejlődése pedig nem állt meg, míg korábban csupán egy rosszminőségű webkamera képén láttuk magunkat viszont, addig mára nagyfelbontású lencsék követik minden mozdulatunkat, beépített mikrofonnal, mélységérzékelővel, infravörös letapogatóval, és a fene tudja még, hogy mennyi újítással. A nappali kukucskáló szörnye pedig az új generációban is visszatért, a Kinect 2 és a Playstation Camera folytatja a nagy elődök által kitaposott utat.


Míg az Xbox One elválaszthatatlan része a kamera, addig a kiegészítő a Playstation 4-hez külön vásárolható meg. Nem vagyunk rákényszerítve, hogy George Orwell legrosszabb rémálmaként mi magunk kamerázzuk be a lakásunkat, ám aki imád mozogni, annak a táncolós, fitnesz, AR vagy party játékokról a Sony új konzolján se kell lemondania. A Playstation Camera a Kinect és a Move legjobb jellemzőit gyúrja egybe, a két lencse tökéletes minőségben követi le minden mozdulatunkat, míg a Dualshock 4 fénye a helyzetünket segít feldolgozni.


A kamerát kis kék dobozban kell keresni a boltok polcain, az ára 18-20 ezer forint körül van, kézbe véve pedig egy igazi kis csoda vár ránk. A kamera a méreteit tekintve jó negyede, ötöde a Kinectnek, karcsú fekete hasábformájának köszönhetően szinte elveszik a nappaliban, nem kell kerülgetni, nem lesz porfogó. Egyetlen kábel köti össze a konzollal, csavarva rajta egyet dönthető, vagy emelhető a kamera képe, attól függően, hogy a tévé tetejére, vagy az alatta lévő asztalra helyezzük el, apró figyelmesség pedig, hogy érkezik hozzá egy kétoldalú ragasztócsík is, így nem kell aggódnunk, hogy a kis kiegészítő egyik nap a földön végzi, darabokban.


A The Playroom az első Playstation Camerát használó játék PS4-re, három mini party game található benne, de a sor később bővülni fog, ez csak a jéghegy csúcsa. A játék egy rettentő aranyos virtuális térbe kalauzol el minket, ahol megismerkedhetünk Asobival, a személyi robotunkkal, és az ő népével. A tartalom viszont egyelőre nagyon szűkös, a játékoknak különösebb célja nincsen, lehet a kis barátainkat simogatni, pofozgatni, rugdosni, és itt a lehetőségek sora ki is fújt, nagyjából ez minden, amit megtehetünk.


A gyenge felhozatal ellenére a játékélmény nagyon aranyos, a robotokkal való játékot főleg a gyerekek fogják élvezni. A képernyőn magunkat, és a lakásunkat látjuk, Asobi végig ott röpköd körülöttünk, ha pedig kézbe vesszük a kontrollert, és elindítjuk az AR Bots nevű játékot, akkor már jönnek is a többiek. A kontroller megtelik apró robotokkal, a beépített kis hangszórón halljuk, ahogy dumálnak, ha pedig megrázzuk őket, akkor sikítani kezdenek, a kontroller pedig finom remegésbe fog, így jelezve, hogy mocorognak a kis drágák. 


A touchpadon lentről felfelé végighúzva az ujjunkat ki tudjuk lőni őket elénk, ekkor megtelik a szoba a robotokkal, ott szaladgálnak a lábunknál, ha integetünk nekik, akkor viszonozzák, ha pedig táncolunk, akkor megpróbálnak utánozni, persze imádnivalóan bénán. A touchpad megnyomásával fel tudjuk őket porszívózni, vissza a kontrollerbe, ha pedig ujjunkat fentről lefelé húzzuk végig, akkor be is leshetünk közéjük. Látjuk a Dualshock 4-et belülről, a gombok nyomogatásával diszkót csinálhatunk nekik, fényekkel, zenével, míg eltakarva a jelzőfényt lesötétedik a termük is, hihetetlen aranyos az egész.


A második játék, a Play with Asobi nem nyújt már ennyi lehetőséget. Röpködő kis barátunkkal játszhatunk benne egy kicsit, a simogatást kacagással hálálja meg, ha pedig megütjük, akkor bosszúból lefagyasztja a fejünket, vagy felgyújtja a hajunkat. A kicsik biztos élvezik, nekem viszont ez már túl kevés volt. A harmadik, és egyben utolsó minijáték pedig az AR Hockey, mely egy Pong szerű, kétjátékos léghokit nyit meg előttünk. Egy apró labdát kell passzolgatnunk egymásnak a két kontrollerrel, a győztes pedig az lesz, aki kevesebb alkalommal ejti el. Persze ebben is van egy kis cukiságfaktor, a játék végén Asobi adja át a pezsgőt a győztesnek, amit kibontva szét tudunk locsolni a szobában.


Aranyos és ötletes játék a The Playroom, akkora múlttal viszont, mint az EyeToy és a Move, többet vártunk volna a Sonytól. A játék egy céltalan és tartalmatlan techdemó csupán, semmi más. A robotok fantasztikusan aranyosak benne, tíz percnél többet viszont nem érdemes rá áldozni az életünkből. A Playstation Camera jelenleg felesleges kiegészítő tehát a konzolhoz, várjuk az első igazi címet, addig pedig marad a jó öreg Killzone.

Lori Pointe

Hogy ki ez a szőke lány, és miért pont őt választottuk cikkünk képi anyagának? A neve Lori Pointe, játékokat tesztel a YouTube-on, most találtunk rá, gyönyörű és imádni való. Ha kíváncsi vagy a videóra, amiből a lopatok származnak, kattints ide, nem bánod meg!

 

18.
18.
rethrospektiv
Szerintem ezek a robotok oltárira aranyosak. Tuti, hogy nem-csak a raszta fickó tud lazulni velük :)
15.
15.
Szelenas
Valahogy összekapcsolják az Oculus Riftel és jó lesz ez.
12.
12.
Norbiii
Nagyon jó játék. Hihetetlen, hogy ennyire fejlett már a technológia. Régen még annak örült az ember, hogy játszott, aztán eltelt egy kis idő, és mozoghattunk is, most meg már a játékon belül is, a szobánkban vannak a dolgok, ez fantasztikus, és lenyűgöző. A nagy dolog majd az lesz, ha ezt a technológiát bevetik egy extra komoly játéknál is, na azt megnézném, de ez is nagyon tetszik. :D
11.
11.
kopic
9.
9.
Daks
#8: Lesz hát. Készül. :)
8.
8.
kopic
Ryse: Son of Rome teszt lesz majd ?
7.
7.
Sid3481
Őszintén szólva, még nem jöttem rá, hogy miért is jó ez nekem!? Kipróbáltam, de többet nem hiszem, hogy el fogom indítani.
6.
6.
strike19
Csajnak jobban tudnék örülni ,mint az egész move kamerának.Szerintem az jobban megmozgatna.
5.
5.
Raam989
Viszon ma perceken keresztül bámultam egy rasztás feka csávót, aki aplay roomot stemelte. Szana-szét lazulta magát az ember, miközben a kis robotok körülötte rohangáltak... :D
4.
4.
Raam989
Kár, hogy PS4-en nem lehet mappába rendezni a dolgokat. Ez a cucc azonnal menne az "shit i can't delet" mappába...
3.
3.
crashpipi
Ez szerintem sem "játék". :) 3 percig élvezetes volt, de aztán az asszony kiröhögött. :D
2.
2.
simon 555
#1: De, ez csak egy tech-demo a kamerához. Mint PS Vitán is van ilyen(nem tudom annak mi a címe).
De egyébként még ehhez is fognak jönni frissítések. Ez csak arra van, hogy megmutassa mire képes.
1.
1.
DON GONDOCS
Ez nem csak ilyen demo játék a kamerához? később lehet majd jobb játékok jönnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...