Car Mechanic Simulator 2014 teszt

  • Írta: K2 The Highest
  • 2014. február 18.
  • Autós szerelő car mechanic simulator szimulátor pc teszt
Link másolása
A Discovery Channelen futó autókereskedők „mintájára” dolgozhatunk, a nemrég megjelent Car Mechanic Simulator 2014-ben. Kapjuk a rendelést, teszteljük a verdát, elemezzük az állapotát, majd beszerezzük a szükséges alkatrészeket. Dióhéjban.

Mint minden férfi, én is rajongok a jó verdákért, mocikért, mindenért, ami pár pillanat alatt gyorsítja a magamfajtát 100 km/h fölé. De hiába a gyönyörű külső, ha a belbecs problémás, hisz fékezni és kanyarodni is illik olykor. A Discovery Channelen futó autókereskedők „mintájára” dolgozhatunk, a nemrég megjelent Car Mechanic Simulator 2014-ben. Kapjuk a rendelést, teszteljük a verdát, elemezzük az állapotát, majd beszerezzük a szükséges alkatrészeket. Dióhéjban.



Hiánypótló lehet a Playway új szoftvere, hisz utoljára talán 10 éve láttam igazán értékelhető autószerelős produktumot. A fejlesztő, a Red Dot Games, akik már bemutatkoztak többek közt a Need For Russia és a Lowriders sorozatokkal, most igazán odatették magukat és amit felmutattak, az valami egészen kellemes. Pici hibákat vétettek, de mégis remek produktumot
készítettek.

 

A játékot egy igazából ismeretlen karakterként kezdjük, bent állunk a garázsban és bambulunk rá az ürességre, valamint az interaktív eszközökre, amiket bármikor használatba vehetünk. A belsőnézetes látásmódnak köszönhetően sokkal jobban átlátható az egész hóbelevanc, valamint, nagyban hozzájárul az átéléshez. Sajnos olyanok vagyunk, mint a szellemek, test és arc nélküli lelkek.

 

Garázsunk igazi férfi mentsvár, számítógép, szerszámok, alkatrészek és egyéb kiegészítők kaptak helyet benne. Alkatrészeket a játékon belüli internet segítségével tudunk megvásárolni új, illetve használt állapotban. Ezen felül banki ügyeket, úgy is, mint hitelügyintézés vagy egyenleg lekérdezést hajthatunk végre. Mert ugye a szerelő is csak ember, megszorulhat. Ha sikerült mindent beszerezni a neten és átverni -khhmmm- a kedves bankot, akkor elindulhatunk egy kis körútra a garázsban.

 

Van itt emelő, amivel az éghez közel emelhetjük a javításra szoruló gépet, megtaláljuk a Test Drive opciót felkínáló reteszes ajtót is, ahol is, mint sejthetjük, letesztelhetjük, hogyan teljesít a verda fokozott igénybevételnél. A tesztelés teljesen önállóan folyik, nem kell semmit sem állítani, sőt még a feladatokat is kijelzi nekünk a játék. Belső és külső nézetes változat is van, de ajánlom a belsőt, mert, akkor érződik, hallatszik igazán, ha valami probléma van a rendszerrel.

 

Ha ezen átestünk toljuk vissza a verdát a padra és kezdjük el azt, amire mindenki vár, a szerelést. Olvassuk el a jelentést, miszerint a megrendelő mit és, mikorra szeretne kijavíttatni, illetve pénzmag összege. A papíron megtalálható feladatok többsége egyszerű és kis pipa jelzi elkészültét. Amennyiben a javítás megtörtént, az autót visszajuttathatjuk a gazdájának. Bár ilyen egyszerű volna.

 

Hiába vagy autó fanatikus, aki mindent tud egy bizonyos kedvelt autóról vagy éppen típusról, itt ez sajnos kevés, mert nincsenek licenszelt márkák, csak fiktív, kitalált autók, amik a véletlen folytán kísértetiesen hasonlítanak egyes típusokra. A lényeg, hogy itt mindent Neked kell megtalálnod, felmérned, kiszerelned, aztán kicserélned. Egyszerűnek tűnik, de, mikor már szétszedted az egész motorteret, de semmit sem találsz, akkor a hajtépés nagyon is logikus lehetőségként él a fejedben.

 

Egyetlen igazi szerszámra, a csavarkulcsra hagyatkozhatunk majd, amivel mindent, de tényleg mindent össze, vissza, szét szerelhetünk majd. Na igen, szimulátorhoz képest elég szegényes a felhozatal, de kárpótol majd az alkatrészek hatalmas skálája. Bármit kicserélhetünk, ékszíjat, olajszűrőt, kipufogócsonkot, vagy éppen a műanyag borítást a motorblokk fedelén. Mind beszerezhető a neten, de később akár még javíthatóvá is válnak a régebben megszerzett
használt darabok.

 

Ahogy haladunk a karrierünkben, úgy tudunk egyre jobb és jobb autókat javítani, valamint egyre nagyobb és nagyobb garázst magunkénak tudni. Később akár 2-3 kocsi is pihenhet majd a műhelyünkben egyszerre. Az ingyenes DLC-k telepítésével még tovább bővíthető a kínálat. Az alapjáték nyolc, azaz nyolc típusú javítanivalót kínál. Ezek közül a kedvenceim, a limuzinok, a személygépjárművek, családi és kisteherautók valamint a SUV-ok.

 

Ha unod a hajtást, a nyomást és egyszerűen csak melózgatnál a kocsikon arra is van lehetőség az Endless opció segítségével. Minden ingyen van és egyszerűen csak szerelgetni kell, polírozni, javítgatni. Soha nem fogsz kifogyni feladatokból, mert a készítők végtelen - szó szerint – fajta lehetőséget ígérnek és mindig teljesen más élményt. Soha nincs két egyforma megrendelés. Legalábbis ezt állítják, teszteljük le.

 

A játékmenet igazán kellemes, kiforrott érzést kelt a játékosban, minden tökéletesen és pontosan működik. Megtaláljuk majd, ami kell, egyszerűen és könnyedén intézhetünk majd bármit, amire szükség van. Az autó körüljárása könnyed és nagyszerű, a vezetés már hagy némi kívánnivalót maga után, de itt nem is ez volt a készítők célja.

 

Grafikailag korrekt és megfelel a mai elvárásoknak, nem egy végletekig kidolgozott gyöngyszem, de az összkép feledteti velünk az esetlegesen felbukkanó apróbb grafikai hiányosságokat. Az autók szépek és kidolgozottak, minden alkatrész a helyén és mind korrektül lemodellezve. A környezet kellemes és kellő távolságból nézve tűéles, ami pedig kopottas közelről, azt nem is kell használnod. Egyszóval a látvány rendben van.

 

A legnagyobb pluszt a zene jelenti a játékok többségében, s itt sincs ez másképp. Már a menüben felcsattanó muzsika teljesen felpörget, a garázsban pedig váltogathatunk különböző rádióállomások között, különböző zenei stílusokkal. Akad itt Dubstep, Rock és egyéb műfaj is, amik közül csemegézhetünk. Kevés játék kap hallgatásra érdemes Soundtrack-ot, de ez annyira ott van, hogy mindenki biztosan talál benne új kedvencet magának.

 

Sajnos a játékról ennél többet nem igazán tudnék mondani, hiszen maga a játék remek, de eléggé egysíkú és monoton, amit még a tesztvezetés sem tud megtörni, s éppen ezért lesz az, hogy 2-3 egymás utáni rendelést követően egyszerűen megunjuk és pihentetjük. Ez az egyetlen ténylegesen nagy hibája a játéknak, amit szerintem semmivel sem tud levetkőzni. A monotonitás. Ettől eltekintve viszont nagyszerű és igazi hiánypótló a játék, mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom és kipróbálásra javaslom.

16.
16.
tomovics
#4: Nekem is a Gearhead Garage jutott róla rögtön az eszembe.
12.
12.
kredencferenc
Mi magyarok találtuk ki a golyóstollat, a Rubik kockát, az atombombát, sőt a számítógépet is. Ezt is mi csináltuk meg először! STREET LEGAL RACING REDLINE (Köszi Invictus!) Kíváncsi voltam mikor szedik már elő ezt a stílust.
4.
4.
GAMEROD
Tökugyanaz majdnem mint a Street Legal vagy a régebbi Gearhead Garage meg talán egy kis Street Rod beütés-
3.
3.
KeXxX
50 akárhány szerelésen már túl vagyok. Nekem tetszik :D Amúgy is jártas vagyok ebben.
2.
2.
Dr. Zaius
MI?!
Szimulátor fiktív autókkal?
MI?!
1.
1.
danez11
neee, ilyen is van már? :DD nagyon kell!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...