Final Fantasy VII: Advent Children Érdekesség

  • Írta: Samurai
  • 2004. szeptember 16.
Link másolása
A csodálatos Final Fantasy VII filmbeli folytatását tisztelhetjük eme produktumban!

                        Final Fantasy VII: Advent Children

 

A Square Enix még több információt fedett fel a most készülő CG projektjéről, a Final Fantasy VII: Advent Child-ról, az Olaszországbeli „Venice International Film Festival”-on. A legújabb CG film 2 évvel később, a „Square” Final Fantasy VII (PlayStation-ös) játéka végét követően fog játszódni. Ugyan a Final Fantasy sorozat már 12 részt is megélt, kiegészítve online és mellékküldetésekkel, a FFVII és a legkedveltebb szereplői megmaradnak. A rajongók mérhetetlen odaadása és érdeklődése nagyon fontos volt ennél a közel hét éves játékon alapuló CG fejlesztésnél.

 

A vetítés főnöke, Tetsuya Nomura – veterán „Square”-es fejlesztő, akinek keze benne volt a FF V, VI, VIII, X és X-2 karaktereinek megformálásában és rendezői szerepet töltött be a Kingdom Heart sorozatban is – kapható volt rá hogy sok mindent megtárgyaljon az Advent Child-ról az összegyűlt tömeggel is. Nomura, a rendező helyettessel Takeshi Nozue-val, az íróval Kazunori Nojima-val, Shinji Hashimoto producerrel és az „Square Enix” elnökével Yoichi Wada-val beszéltek, az eljövendő este vetítéséről. Mialatt a csapat egy kis érdekes betekintést adott a film készítéséről – mint például az Advent Child (40 fő) és a Final Fantasy: The Spirits Within (több mint 200 fő) csapat nagysága közti különbség – azt is megemlítették, hogy nem fognak a rajongóknak sem csalódást okozni, mikor többen a balsorsú Aeries megjelenéséről kérdeztek. Viszont nem beszéltek a vetített rövid mozi komolyabb részleteiről.  A legtöbb, ami ezután következett felfogható volt akár mozi részletnek is, tehát ha nem akarjátok most megtudni a történet egy részét, most ne folytassátok az olvasást.

 

Sajnos a kevés információ amit kaptunk nagy csalódást okozott, de azon az estén a vetítés igazi orrba gyúrásként hatott. Ahogy azt már korábban említettem, a játék története két évvel a Final Fantasy VII után kezdődik, amiben egymással vívta harcát Cloud és Sephiroth a baljós és hatalmas harcos akinek a kutatása az identitásáért és bosszúért majdnem romba döntötte a világot. De a hatalmas konfliktust követően, a túlélők idővel újraépítették Midgar városát. Csakhogy az élet lassú újraéledésére pofon csapásként hatott egy új gyógyíthatatlan betegség megjelenése az úgynevezett: „Geostigma”, mely az életfolyam kiömlése okozott a bolygóról az FFVII végén. Sajnos, mialatt a világ megmenekült, Cloud olyan veszteséget szenvedett amely mélyen érintette őt – teljesen megváltoztatva ezzel az életszemléletét. Azóta évek teltek el és Cloud mostanra már egy futárszolgálatot nyitott, az úgynevezett „Stryfe Delivery Service”-t és egy nyugodt csendes életet él néhány gyermekkel, akik a Sephiroth-tal vívott utolsó csatában váltak árvává. Cloud zavartalan élete akkor borul fel mikor felbérelik egy misztikus figura megvédésére Kadajtól. Kadaj, mint kiderül egy erőszakos fiatal férfi és van egy saját ugyanolyan baljóslatú bandája is. Kadaj egyik célja, hogy megtaláljon egy titokzatos „anyát”. Mikor ketten összecsapnak, Kadaj és bandája elfogja Cloud árváit, még nagyobb zűrt okozva ezzel. Cloud legyengült ereje kicsit nehézkessé teszi a harcot, de mikor vigasztalást nyer több társa megjelenésével, már megy a dolog. Az epikus csata mely Cloud előtt áll, akár még a vetekedhet is főhősünk utolsó harcával, a „tudjuk kivel”.

 

Mielőtt végigszaladnánk a különböző részleteken, amely ebben a 24 perces bemutatóban volt látható, elmondok néhány érdekes részletet.

Igen, Aeris visszatér, de nem olyan formában, ahogy talán legtöbbünk várná.

Igen, az FFVII csapat visszatér – és ahogy eddig kitűnik igen csak faja harci stílusokkal.

Igen, Cloud a Final Fantasy VII oly jól megismert „fegyver-penge” stílust használja és igen, nagyon jól néz ki!

 

A bemutató két nagy, durván kettéválasztott darabból állt. Az első rész egy részlet volt a film belső nyitányából, amely főként a játék történetét vette célba, míg a második rész egy akció helyzetet mutatott be, amit valószínűleg a legtöbb fan kitörő lelkesedéssel üdvözölne. A bevezető az FFVII-et is alapul veszi, és a narrátor egy Marlene nevű kislány lesz, aki, ahogy majd felfedezzük, egyike azon árváknak, akik Cloud-dal és Tifa-val élnek együtt. Őt egy Denzel nevű fiúcska betegágya mellett fogjuk megismerni, aki súlyosan beteg a Geostigma miatt. A csengő telefont Tifa veszi fel először, majd szól Cloudnak, hogy van egy üzenete. A klienst Reno-nak hívják, aki Healen városban kínál neki gyorsan teljesítendő munkát. Mikor először látjuk Cloudot, a szőke harcos épp egy száraz kanyont tesz épp még porosabbá, mikor is keresztül motorozik rajta. A munkájához vezető utat a Kadaj bandájának két tagja teszi kissé komplikáltabbá, mikor is megállítják hősünket. Ezekben a másodpercekben kezdődnek futkározni igazán bennünk a kérdések, mert a páros „testvérnek” nevezi Cloud-ot több alkalommal is. Ez valószínű több feltevést indíthat el bennünk is. Végül is Cloud sikeresen megérkezik a megbeszélt helyre, és felveszi a kapcsolatot Reno-val, a csuklyás, tolókocsihoz kötött idegennel. Úgy tűnik Reno kutatásai Sephiroth irányában még nem teljesek, és újra akarja építeni a világot. Akárhogy is, szüksége van egy „Cloud- szerű” fiatalember szaktudására.

 

Miközben Cloud épp Reno-val találkozik, a kép átvált Tifa-ra, amint épp Marlene-t kíséri Aeris templomába. A fiatal lány egy Denzel- éhez (amit láthattunk korábban rajta) hasonló kötszert talál, - utalva ezzel arra, hogy Cloud is elkapta a Geostigma-t - amit meg is mutat Tifa-nak. Marlene-nek csupán percei vannak rákérdezni Cloud hogylétére, mikor Kadaj egyik fia hirtelen megjelenik és elkezd harcolni Tifa-val. A lány vihar stílusában záporozza a támadásokat. Miközben Tifa épp harcol Kadaj fiával (akit már korábban láthattunk), a kép ismét változik és immár ismét Reno lesz a képben amint egy új figurával tárgyal éppen, aki beleillik a tervébe és azon diskurálnak mikor lesz rá lehetőségük, hogy újraépítsék a világot. A pár bemutatóját követően ismét visszatérünk Tifa-hoz aki élethalál harcot vív épp ellenségével. A lány rákiabál egy gyermekre, aki épp a harc közepébe sétál és konfrontálódik az egyik bandataggal, mielőtt eltűnik.

 

A következő részben Cloudot láthatjuk, amit hazatérve megtalálja a lány kimerült testét és gyorsan hazasiet vele. Mikor a lány visszanyeri eszméletét, megkérdezi hősünket miért nem szólt a Geostigma-járól és csodálkozik, hogy miért akart a fiú meghalni. Cloud melankólikus válasza nem lebbenti fel jól a motivációit és teljesen közömbössé teszi Tifa-t. Amint a beszélgetés tovább folytatódik a fiú és Tifa között a bemutató nagyobb lépésekben kezd folytatódni. Reno néhány embere megjelenik a szobában és kiderül meg kell menteni a gyerekeket.

 

Amint Cloud nyeregbe pattan, hogy megmentse a gyerekeket, egy nagyon is ismerős hang válik hallhatóvá, elkezdve egy szürreális és meglepően megérintő részt Aeris-sel. Miközben a kép több részletre felbomlik, a páros párbeszéde lassan kezdődik és majd felépül egy egésszé. A kép tisztán érthetően indul, mikor is Aeris alakja épp háttal áll Cloudnak. Amint a páros megbocsátásról, Cloud szomorúságáról és a megbocsátás kereséséről kezd el beszélni, Aeris puhán emlékezteti a fiút hogy ő sohasem hibáztatta hősünket ami történt.

 

A fenti részletet Cloud motorozása az árvák megtalálásáért és Kadaj beszélgetése a gyerekekkel - beleértve Denzel-lel a betegségről, amin osztoznak - szakítja meg. A fehér-frizurájú harcos emlékezteti őket hogy az „anyjuk” aki erőt adott nekik, hogy harcoljanak a világért, most megöli őket. Egy energia koronát idézve egyik keze köré, felajánlja, hogy meggyógyítja őket.

Ezután egy másik részlet szakítja meg a történetet. Az „álom” képsorban Cloud épp Kadaj néhány másik bandatagját intézi el a fegyver-pengéjével, a motorjáról.

Amint Cloud beszélgetése véget ér Aeris-sel, váratlanul éri őt az árvák felbukkanása az út közepén. Megpróbálja megállítani a motorját, de felbukik vele és Denzel-hez közel landol akinek szemében vibráló erőt lát. Amint Kadaj közelebb megy hozzá, egy régi harcostársa Vincent, vörös ruhájában szélviharként jelenik meg, megmentve ezzel Cloud-ot a bajtól. A páros beszél kicsit egymással, és Marlene jelenléte arra ösztönzi Cloud-ot, hogy megkérje Vincent-et vigyázzon a lányra és kísérje őt haza. Beszélnek még jóvátételről és megbocsátásról, de Cloud megkéri, ha el akarja mindezt érni azt Vincentnek saját magának kell megtennie.

 

A következő részletben egy kevert bemutató látható Tifáról amint Clouddal beszél, bíztatva őt hogy legyen erős, és láthatjuk hősünket egy akció sorozatban, ahol is Cloud mindenféle mutatványt bemutat, mint például motorról harcolás, a „fegyver-pengéjének” használata és egy égbe történő szökkenést, amint épp egy motort vág ketté. Tifa buzdító beszéde, kihívásként éri Cloud-ot, emlékeztetve őt arra, hogy milyen erőknek parancsolt 2 éve és hogy emlékeznie kellene, hogy egykor harcos volt.

 

A következő bejátszás Reno-ra és Kadaj-ra fókuszál amint épp a várost nézik és a jövőről beszélgetnek. Kadaj ezután „feltöltődik” és egy energia csóvát lövell a levegőbe, egy hatalmas teremtményt idézve ezzel amely visszaesik a földre, és egy Bahamut szerű lénnyé alakul. Miközben ez a baj megtörténik, Tifát láthatjuk keresztül rohanni a város terén Denzelhez, megpróbálva őt kimenteni a nyitott tér káoszából. A fiú viszont megbabonázva a lányra néz és a fiú szemeiben láng gyúl.

 

A már eddig is gyors lépésekben haladó bemutató, mikor eléri a vetített „videó” konklúzióját, csak ekkor kapcsol igazán nagy sebességbe. A kép egy Kadaj által teremtett, meghatározhatatlan eredetű szörnyekkel ellepett teret mutat. A fiatal befolyásolt Denzel-t egy kis csapat menti meg, köztük Barret, Red XIII, Yuffie és Vincent. Tifa megjegyzi Denzelnek hogy ők barátok és azért jöttek, hogy segítsenek. A következő részlet a visszatért karakterekről egy harcot mutat be egy hatalmas robottal, amely fájdalmasan rövid és úgy hagy miket, hogy természetesen még többet akarjunk tudni.

 

Az utolsó jelenet ami a filmben volt látható, nem több mint egy rövid animáció Cloud-ról a „fegyver-pengéjét" ördögien és lenyűgöző módon forgató harcosról. A részlet a levegőben vetíti őt, amint egy hegy nagyságú törmelék ömlik felé. A fiatal harcos egy pár pillanatig elbukni látszik, de aztán kardjait egy épületbe vágva lelassítja magát és egy gyors mozdulattal kilövi magát a törmelék mező szívébe. A kiválóan megkomponált részletben faján ráéreztek a mozgásokra, ahogyan Cloud késként vágja keresztül magát a vajszerű törmelékeken. A csavar ebben az utolsó bemutatóban maga Sephirot, a törmelék szívében, amint a saját zenéjét játssza, a „One-winged Angelt”!

 

Az biztos, hogy ez a CG film, rendkívül látványosra sikerült a Square Enix jóvoltából – és feljebb emelte a lécet jó néhány fokkal. A karakterek rendkívül részletesek és finoman animáltak, a környezetek remekek és nagyon nagy hangsúly van a fényeken és árnyékokon is.

 

Természetesen a rajongók számára a tetőpont a lenyűgöző vizuális élmény, és a történet lesz, amely eddig érdekesnek tűnik. A Final Fantasy VII: Advent Children kísérletileg elő lett jegyezve erre a őszre Japánba DVD-re, amit majd egy US verzió fog követni valamikor...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...