Red Bull Racers mobilos teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. április 13.
  • android, red bull racers, teszt
Link másolása
Mindig is szerettem volna egy Carrera pályát. Gyerekként villanyvasutat kaptam helyette, azóta utálom a vonatokat, a kötelező osztálykirándulások óta fel nem ültem egyre se. Csak az autók. Azokat imádom.

Matchbox, Hot Wheels, LEGO City, Street Rod, Test Drive. Gyermekkorom mindennapjai ezek körül forogtak, egy dolog volt fontos, legyen meg a négy kerék. Carrera pályát viszont soha nem vettek nekem, talán is ezért is örültem annyira a Red Bull Racers megjelenésének, ha téged is lázban tartanak a sínen száguldozó kisautók, és az egymás elleni versenyek izgalmai, akkor van egy jó hírünk. Ingyen tölthető az energiaitalos cég vadi új Android játéka, lássuk hát, hogy mit csináltak ezúttal.


A Red Bull Racers a slot racing játékok stílusát kelti életre. Kisautónk elektromos sínen száguldva rója köreit a kanyarokkal, ugratókkal, és hurkokkal teletűzdelt pályán, a mi feladatunk csupán annyi, hogy megfelelő mennyiségben adagoljuk a gázt, és a féket. A dolog viszont amennyire könnyűnek hangzik, annyira komoly. Ha túl gyorsan érünk be egy kanyarba, akkor autónk ki fog csúszni, értékes másodperceket vesztve ezzel, ha pedig túl óvatosak vagyunk, akkor a bátrabb ellenfelek fognak leelőzni. Ki kell tapasztaltunk a járgányok határait, figyelni minden rezdüléseket, újra és újra nekifutva egy pályának, az aranyérem csak így érhető el.


A játék három kategórián belül összesen kilenc nagy bajnokságot vonultat fel. A Formula versenysorozat első állomásán gokartok volánja mögé pattanhatunk, majd ha sikerrel vettünk minden akadályt, jön a GP3-as kategória, végül pedig a legendás Forma 1, mi mással, mint a Red Bull RB9-essel a főszerepben. Az Off-Road sorozaton belül minikkel, klasszikus autókkal, és WRC-kkel állhatunk rajthoz, míg a Street a túraautó bajnokság, a KTM, illetve a Nascar izgalmat hozza el nekünk. Minden bajnokság kilenc versenyből áll, összesen tehát 81 futam vár ránk, néha a város, néha pedig a pusztaság közepén.


A versenyeken gyűjtött tapasztalatpontok karakterünk szintlépését szolgálják, míg a szintén itt nyert virtuális dollárokból autónkat fejleszthetjük. Lehet növelni a gyorsulását, a végsebességét, a fékerejét, és a turbó hatékonyságát, érdekesség pedig, hogy a játék nem hagyja, hogy egyszerre túl sokat játszva hamar beleunjunk a versenyzésbe. A kisautó akkumulátora egy idő után ugyanis lemerül, és csak hosszú órák alatt töltődik fel, pont annyi idő alatt, hogy újra kedvet kapjunk a száguldásra. 


A játéknak van saját achievement rendszere is. Vezessünk 100 kört, lökjünk ki a pályáról 20 ellenfelet, vegyünk be tökéletesen 100 kanyart, szerezzünk 3 aranyérmet, győzzünk 5 alkalommal egy barátunk ellen, és még sorolhatnám, a teljesítésért elismerés, és gyémánt üti a markunkat. Az autóra költhető virtuális dollárok mellett - mint minden free to play játékban - ez a másodlagos, és egyben értékesebb fizetőeszközünk. Egy achievement teljesítésével 2-3 gyémánthoz juthatunk, ha pedig komoly, százas vagy ezres nagyságrendben akarunk ilyen drágakövet szerezni, az valódi pénz bankkártyás befizetésével lehetséges csak. 75 gyémánt 700 forint, 275 már 2300, de lehet venni 1400 kis kövecskét is, 9300 ropogós magyar forintért cserébe. A csavar a szokásos. Ahhoz, hogy új autókat, és így új bajnokságokat tegyünk elérhetővé, rengeteg órát kell tapasztalatpontjaink gyűjtögetésére áldoznunk, akinek ehhez nem fűlik a foga, az pattinthatja a pénztárcát, és megkap mindent.


A grafika teljesen rendben van. A játék nincs túleffektezve, de nem is gagyi, amit egy műanyag autópályából ki lehet hozni, azt a készítők megtették, csak úgy, mint játékélmény terén. Az autók sínen száguldoznak, lehet távoli, illetve harmadik személyű kameranézetet választani, egy érintőgomb szolgál a gyorsításra, egy a fékezésre, illetve egy a sávváltásra. Aki szereti a Carrera játékokat, annak a Red Bull Racers is be fog jönni, egyszerű játékmenet, már-már bárgyú kihívással, de ez benne a móka. A játék a Google Play-ben jelenleg 3,9 ponton áll, majdnem 3000 felhasználótól kapott 5 csillagot, 1000-től 4-et, és 1600-tól ennél kisebbet. 


Ingyen van, próbáld ki, nem vesztesz vele semmit. A Red Bull Racers segít átvészelni minden tétlenül, unalommal vagy varákozással töltött percedet, a játék villámgyorsan indul, egy futamot két perc alatt letudhatsz benne, sok free to play játéktól eltérően pedig a pénzedet se veszi el annyira agresszív módon. Ha nem akarsz, nem fizetsz semmiért. Egy idő után mégis megkapsz mindent, amit a gazdagok. 

A játékot az ASUS Transformer Pad TF701T készülékén teszteltük, melyet az ASUS Magyarország biztosított számunkra.

3.
3.
sloth
#2: nem minden eszközzel kompatibilis
2.
2.
Dom Q
Amúgy google play-en hogy van fent mert nem találom.
1.
1.
DON GONDOCS
Így a videóból ítélve azért biztos el lehet vele ütni az időt és még ingyen is van. Van egy kis retro hangulata.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...