Trials Frontier teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. május 29.
  • android, teszt, trials frontier
Link másolása
A felhőkarcolók ledőltek, a civilizáció összeomlott. Megmondani se tudja már senki, hányadik évezredet írunk, a kietlen világ túlélőire sötét jövő telepedett. Van, amit viszont még az apokalipszis se tudott elsöpörni. A szabadságot.

Törvényen kívüli férfiak és nők hódolnak egy ősi sportnak. Az extrém motorozás a remény szimbólumaként meghatározó szereplője lett az emberiség jövőjének, a Trials Frontier története a Borderlands és a Mad Max világát nyitja meg előttünk. Kezdetben mintha csak a múltban járnánk, egy kietlen sivatag közepén álló apró városkába csöppenve kezdjük felfedezni végzetünket, vadnyugati díszletek közepette. Az öreg fogadó beszélgetésektől, mulatozástól hangos, mellette a helyi szatócs kínálja portékáit, innen indulunk útnak, s kezdődik meg motoros karrierünk.


A UbiSoft és a Redlynx legendás sorozata mobilokra is megérkezett végre, május végén letölthetővé vált az ingyenes Trials Frontier. A játék az elődök által jól kitaposott utat követi. Motorosunkat oldalnézetből irányítva ügyességi pályák tucatjain kell átverekedni magunkat, néha az idő számít csupán, néha viszont az, hogy milyen mutatványokat hajtunk végre. Az utat ugratók, csapdák, árkok, spirálok és alagutak tarkítják, minél jobbak vagyunk, annál több kihívó feni ránk a fogát, az egyszemélyes futamokat páros versenyek szakítják meg. 


A pályák teljesítéséért tapasztalatpontokat, aranyat és motoralkatrészeket kapunk, utóbbi kettő járgányunk fejlesztésére használható fel, növelve a motor sebességét, gyorsulását, manőverezhetőségét, illetve a tapadását. Free to play játékként pedig nem maradhat el az alkalmazáson belüli vásárlás sem, minden elérhető önerőből is, ha viszont szeretnénk jobb motorral nyomulni, többet játszani, és gyorsabb karriert építeni, akkor fizethetünk is a készítőknek. Alapesetben ugyanis nagyon lassan fejlődik csak a motorunk, minden fejlesztésért külön meg kell dolgozni, helyzetünket pedig nehezíti az is, hogy a futamokon üzemanyagot égetünk el, mely csak várakozással, vagy valós pénz befizetéssel töltődik újra. 


Valós pénzért azonnali hozzáférést kaphatunk szinte mindenhez a játékban, megijedni viszont nem kell. A Trials Frontier meglepő módon, de nem kényszerít rá minket a költekezésre, a játék tökéletesen élvezhető marad akkor is, ha nem nyúlunk már aznap este a bankkártyánkért. Egy adag benzin pont annyi körre elég, amennyi jól esik, utána félrerakjuk a telefont, és pár óra múlva folytatjuk a száguldozást, legalább nem fogjuk hamar megunni az egészet, a hétvégén szinte már lelkiismeret furdalásom is volt. A játék elképesztően jó, én meg egy fillért se fizettem érte a készítőknek, mintha warezolnék, de mégse. 


Az irányítást nagyon eltalálták. Az érintőképernyő jobb alsó sarkában találjuk a gázt és a féket, a balban pedig az előre- és hátra dőléshez használható gombokat, ennyi és nem több, amit használnunk kell. Nincs mozgásérzékelő, vagy bármi hülye bonyolítás, más játékoknál annyira utálom, hogy nem lehet, csak vigyázzállásban használni őket, a háton fekszünk, vagy az oldalunkon, akkor megkergül az egész. De hasonlóan tökéletes lett a fizika és a látvány is. A rugózás szuper, motorosunk mindig azt csinálja, amit kérünk tőle, nincs idegeskedés, csak élvezzük a játékot, és gyönyörködünk a háttérben. Gyönyörködni pedig van is miben. Csodaszép tájakon vezet utunk a győzelemig: sivatag, sziklás hegység, erdő, bánya, városok - néha a kopár semmi vesz minket körül, néha pedig az ősi, romba dőlt felhőkarcolók árnyékában utazunk, elképesztő a hangulat.


A Trials Frontier az idei nyár eddigi legjobb mobiljátéka. Tökéletes utazáshoz, óraközi szünetekhez, vagy buszmegállós várakozáshoz, fél perc alatt le lehet benne nyomni a pályákat, melyek az újabb kihívások, és a jobban fénylő serlegek csábítása miatt többször is végigjátszhatóak. Megszállottan fejlesztjük motorunkat, rakjuk össze az újat, és gyűjtjük az elismeréseket, a játék fantasztikus hangulata, és izgalmas kihívása sokáig a képernyő elé láncol minket. Próbáld ki. Ingyen van. Imádni fogod.

A Trials Frontiert az ASUS PadFone 2 készülékén teszteltük, melyet az ASUS Magyarország biztosított számunkra. 

6.
6.
JcGross
#4: Úgy ingyenes, hogy ha vársz, akkor ingyen feltöltődik és nem kell venni. Ezen mit nem értesz?
5.
5.
hakydakillah
Végre egy mobilos mestermű. Eddig talán az Asphalt 8al játszottam a legtöbbet, de úgy tűnik, itt a kihívója. Valahogy még az új Pc-s Trials se érdekel, csak ezt tolom non-stop :-D

4. egy kis trükkel teljesen igyenesen, és fájdalom mentesen játszhatod a játékot - működik az óra átállítós trükk :-)
4.
4.
Axwell
Teljesen ingyen? Ezt viccnek szántad? Tényleg nagyon jó a játék, tolom én is, de az hol ingyenes, hogy ha kifogy a benzined akkor vagy vársz, hogy töltődjön, vagy veszel üzemanyagot pénzért????
1.
1.
Stiw
Meghoztad a kedvet, szedem is le! Köszi :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...