Dawn of Magic

  • Írta: Samurai
  • 2004. október 11.
Link másolása
A Gamespot segítségével most bepillantást nyerhettünk a jövő évben megjelenő Blood Magic című és tényleg fantasztikusnak ígérkező játékba.

A Blood Magic egy Diablo-szerű akció RPG lesz, amely inkább a Mágiára mintsem a közelharcokra fog koncentrálni! (Hurrá! :) De ez ne engedjen becsapni minket, mivel a teljes 3D-s játék igazán meglepő és gyönyörűséges varázslatokkal fog majd minket kárpótolni.

A játékban, 4 különböző karakterrel tudunk játszani, és mindegyikük varázsló. Ugyan még nincsenek pontos részletek, de annyi már bizonyos, hogy fel kell fedeznünk a világot, és hatalmas számban résztvevő szörnyekkel és más teremtményekkel is meg kell majd küzdenünk utunk során. Más szóval, nagyon hasonló lesz a Diablo-hoz.

A mágia rendszer nagyon kiterjedt és rugalmas. Vegyük csak példának azt a 12 különböző mágia iskolát, a maga 8 varázslatával (ez eddig 96 spell!). De ezeket egymással bármilyen módon lehet majd keverni, kombinálni, különbözőbbnél-különbözőbb hatásokat érve el ezzel!

Mondjuk kombináljunk méreg varázslatot, mozdulatlanság bűvigével. Az eredmény az ellenségre nézve nem túl bíztató, ugyanis miközben nem tud mozdulni, a méreg folyamatosan sebzi majd őt… Vagy másik példa, ha tűzelemetál varázslatunkhoz kapcsolunk még egy kis tűz mágiát, ezáltal például erősíteni tudjuk majd hű alattvalónkat az elkövetkező harcokban.

Egy másik sirály tulajdonsága a játéknak, hogy a varázsló iskola választásának függvényében változik hősünk kinézete is. Tehát ha mondjuk a természeti mágiát választjuk, karakterünk ágakat, netán szarvakat növeszthet saját fejéből. Természetesen, ha szintlépéskor más suliból választ, megjelenése már kombinálni fogja a két irányzatot. Mivel elég sok a variáció ezen a téren, szinte garantáltak az egyedi karakterek.

Ugyan a játékban nagy a hangsúly a mágián, azért tudunk majd kardokat és páncélokat is használni. Fölvenni az elesett ellenség cuccait egyik fontos része lesz a játéknak. Az alkotók több száz különböző használati tárgyat terveznek, mind különböző kinézettel, amiket majd megjelenésünk megfelelően befolyásolni is fog.

A Blood Magic egy új grafikus motort használ, DirectX9 támogatással és bump-mapping-el. A játék eddig nagyon jól néz ki és a környezet is remeknek tűnik. Láttunk egy víz alatti pályát is, kis halakkal akik körülöttünk úszkáltak, de még rengeteg bejárható terület lesz a játékban annyi bizonyos.

Vannak tervek persze egy Battle.net-szerű multiplayer-es szolgáltatásra is. Nem meglepően, mondhatjuk azt is, hogy a multizás nagyon hasonló lesz a Diablo-hoz.

Akárhogy is, a gyönyörű 3D-s grafika és a rendkívül látványos varázslatok, minden bizonnyal édesség lesz a szemeknek, főleg ebben a műfajban.

A Blood Magic várható megjelenése 2005 első negyedéve lesz!

Türelmetlenül várom már!! :) Természetesen, amint lesz valami fejlemény vagy változás, azonnal értesítek róla mindenkit!

U.i.: A várható gépigény eddig:

  • Intel 1 GHz processzor
  • 128 MB RAM
  • GeForce 3 vagy ehhez hasonló 64 MB DirectX 9.0 kompatibilis grafikus kártya
  • 16x CD-ROM meghajtó
  • MS DirectX kompatibilis hangkártya
  • MS Windows kompatibilis egér és billentyűzet
  • MS Windows XP/2000
  • 1 GB szabad hely merevlemezünkön (ebben még nem biztosak az alkotók)
  • MS DirectX 9.0+

Kapcsolódó cikk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...