Bayonetta 2 Wii U teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. október 21.
  • bayonetta 2, teszt, wii u
Link másolása
Vadászgép suhan el New York városa fölött. A repülő tetején egy csodaszép, szexi boszorkány harcol fehér lóháton, angyalokat ölve, miközben lassított felvételen látjuk, ahogy feneke neki-nekiütődik a kemény nyeregnek. Ő az. Visszatért.

Bayonetta a karácsonyi ajándékvásárlást se ússza meg véres leszámolás nélkül. Túlvilági lények lesnek rá mindenütt, arra vágyakozva, hogy kioltsák életét, az Umbra boszorkányok káoszt és felfordulást visznek magukkal, bárhol is járjanak. A decemberi hó alá bújt New York pedig főleg nem az a hely, ami mentesülhet az átok alól, szegény lány csak sálat, cipőt és könyvet akart venni szeretteinek, s lásd, mi lett belőle már megint. A harcok azonban nem tartanak sokáig. A 5th Avenue-n feltűnik egy sportkocsi, benne a legrondább néger mikulással, akit valaha láthattál, Rodan is előkerült, szétcsapva hamar a balhézó felek között.


Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami. És Bayonetta. A legendás játékkészítő, Hideki Kamiya játékai ezek, most pedig végre elérkezett a nap, amikor kezünkben tarthatjuk legújabb művét. A Bayonetta 2 az előd által jól kitaposott ösvényt követi. Pörgős játékmenet, látványos harcok, felszentelt aranypáncél mögé bújt angyalsereg, és akkora főellenségek, amik egész városokat képesek eltaposni. Egyetlen perc alatt. Mindezt pedig egy szexuálisan túlfűtött, feszülős bőrszerkóba bújt, gyönyörű nő teszi teljessé, az égiek seregét akkor igazán jó tizedelni, ha hosszú combok, formás fenekek és elővillanó cicik kísérnek minket utunkon.


A játék ezúttal csak és kizárólag Wii U-ra készült el, a Nintendo konzolján kívül hiába is várná bárki, hogy megjelenjen valamire, nem fog. Ha azt mondod, hogy ez rossz döntés volt, akkor igazat adok neked. A Bayonetta 2 ugyanis annyira elképesztően fantasztikus lett, hogy azt kívánom, mindenki láthassa ezt a csodát, géptípustól függetlenül, rég éreztem már magam ilyen jól hack and slash gyilkolás közben. Képzeld el az első részt. Látványosabb és őrültebb csatákkal, a korábbinál is nagyobb ellenségekkel, és olyan gyönyörű tájakkal, amik csak rajzokon léteznek. Ehhez add hozzá szerelmünket, rövid hajjal, több fegyverrel, és hajlékonyabb mozgással, s már meg is van az eredmény. Az év Wii U játéka.


A történet három hónappal az első rész befejezése után kezdődik. Bayonetta és Jeanne éppen egy csapat angyallal néz farkasszemet, amikor valami végzetes dolog történik. Egy démon gyilkos támadást intéz boszorkányaink felé, Jeanne pedig feláldozza magát, hogy mentse barátnőjét. A lány odaveszik a csatában, lelkéért maga a gonosz jön el. Bayonetta viszont nem hagyja ezt annyiban, és elhatározza, hogy ha kell, akkor elmegy a pokol legmélyebb bugyráig, de visszahozza Jeanne lelkét az élők közé. A legenda szerint a túlvilág kapuja a messzi Fimbulvinter hegy gyomrában van, hősnőnk felveszi hát legszebb magassarkúját, és útnak indul. Ezt pedig természetesen az érintettek kicsit se veszik jó néven.


Kalandjaink gyönyörű helyszíneken visznek keresztül. A játék nem csak a Wii U véges erőforrásait tekintve sikerült fantasztikusan szépre, de egy kicsit magasabb felbontással tökéletesen megállná a helyét a legújabb generációban is, művészien szép tájak, és romantikus városok váltják egymást, Noatun például olyan, mint a fénykorát élő Velence. Tengervíz mosta csodaszép házak állnak sorban a kanális partján, a macskaköves utcákon járva kellemes, virágillatú, langyos szellő simogatja az arcodat, gyerekek játszanak a mellékutcákban, felnőttek teszik a dolgukat. Aztán pedig eljön a legsötétebb, legszörnyűbb hely, amit valaha csak el tudtál képzelni. Belépünk a pokolba. A helyre, ahol árva csecsemők sírnak halálért, ahol szeretteid látod elkárhoztatni, a helyre, ami megfogja a lelkedet, kettétépi, és ami húscafatos maradványaiddal a sátán segglyukát törli ki.


Bayonetta meséje egy véres tiniregény. Van benne romantika, csalódás, boldogság és szerelem, megismerjük benne, hogy mire képes az erő, ami összeköt minket. A barátság. Jeanne megmentéséért hősnőnk olyan szörnyekkel küzd, mint soha korábban, a játékmenet ezúttal is lineáris, ám míg eddig sok kisebb szörny legyőzése után kellett egy nagyobbal elbánnunk, addig most sok nagyobb van, hogy aztán egy tényleg bazi nagy kerülhessen az utunkba. Kratos vasárnapi hitgyülekezetes Bayonettához képest, még akkor is, ha képességeink alig nőttek az előző kalandok óta. Ezúttal is lehet lőni, van gépfegyver hősnőnk kezében és cipősarkában, tudunk verekedni, illetve elvehetjük ellenségeink hatalmas kalapácsait és kaszáit is, hogy azzal sújtsunk le a következőkre. Van időlassítás, amit a megfelelő időben elvégzett elhajolás hoz elő, animágia, falon járás, illetve rengeteg kivégzés is. Ha ellenségünk már a végét járja, nekünk pedig megvan hozzá az erőnk, akkor előhozhatjuk a torture attack támadást, hősnőnk pedig vagy megidéz hajával egy hatalmas szörnyet, vagy valami brutális kivégzőeszközt húz elő a semmiből, eltörve kiszemeltünk maradék porcikáit is.


A fegyvermódosítás, az új mozdulatok tanulása, és maga a bár visszatért a második részben is, de hogy ne csak a meglévő dolgokról beszéljünk, bővült a felhozatal egy umbran climax nevű lehetőséggel is, ami hasonló az első játék főellenségeivel vívott küzdelmeinek különleges erejéhez. Ha maximumra sikerült töltenünk varázserőnket, akkor rövid időre plusz energiához juthatunk így, elképesztő látványos, és brutális módon elgyepálva a rohadékokat. És van egy új mellékszereplőnk is. Akinek a kilétét most nem szeretném felfedni előttetek, egy kapucnis fiúról van szó, akivel találkozhattatok már a hivatalos videókat nézve, nem kevés csavart fog hozni ő a kalandokba, ezt már most ígérhetem.


Külön érdemesre méltó dolog, hogy javították a sokat kritizált QTE részeket. Immáron nem kell az átvezető animációk alatt a legváratlanabb helyzetekben gombokat nyomogatnunk, illetve van co-operative mód is. Ami a nagyjából 10-12 óra alatt végigjátszható történetet egészíti ki szinte végtelen mókával, a Bayonetta 2 nem olyan játék, amit egyszer végigtolsz, aztán dobsz a kukába. Imádni fogod, előveszed újra és újra, míg a polcodon ott mosolyog a kis Wii U. És ha már a Nintendónál járunk, megemlítem gyorsan, hogy ezúttal is vannak vicces crossover kosztümök a játékban, Bayonettát átöltöztetve magunkra ölthetjük Star Fox, Peach, Daisy, Link és Samus külsejét. Imádnivaló az összes.


A Bayonetta 2 minden kétséget kizáróan az év nagy akciójátéka lett. Brutális harcoknak lehetünk a szemtanúi benne, egy olyan elképesztően szexi hősnő társaságában, akinek issza az ember minden szavát, csak szeretni lehet őt, ez nem is vita tárgya. Ha rendelkezel Wii U-val, és csak egy játékot akarsz megvenni idén karácsonykor, akkor ez legyen az. Nem fogod megbánni. Ígérem.

60.
60.
Yanez
#59: Ha nagyon számít, hogy mennyire jó egy focijáték, akkor mindenképp nextgen konzolt vegyél! És ezt nem (csak) a grafika miatt tanácsolom, sokkal inkább a játékélmény miatt! De ezt már úgyis elmondtam neked többször is. :)
59.
59.
Norbiii
#57: Ezért is leszek kénytelen egy Ps4-et vásárolni, de ha nem lesz annyi pénzem, akkor veszek egy Ps3-at (vissza...).
58.
58.
Norbiii
#57: Nekem csak egy GTA kéne Wii U-ra, meg egy Fifa 15 és maximálisan elégedett lennék. xd
57.
57.
Yanez
#56: Én szívesen látnék egy Forzát PS-re, és egy The Last of Us-t Boxra. Ám sajnos...
56.
56.
Csoki80
#55: Ha már lehetne inkább Zelda lenne Boxra, de annyi rá az esély, mint erre is nulla :-P
55.
55.
ViktorK
Jó lenne ha más platformra is kijönne mert (szvsz) az elmúlt évek legigényesebben kidolgozott látványvilágú játékáról van szó.Van a neten egy petíció hogy készítsék el PS3-ra és X360-ra.Én aláírtam.
54.
54.
névtelenség
#53: Persze, hogy nincs. Miután láttam, hogy nem trollkodásból csinálod (tegnap durván annak tűnt) összeraktam a kirakóst. Mondjuk a Caps Lock kicsit túlzás...
53.
53.
WiiU89
#52: FIGYELJ!SZERINTEN NE VESZEKEDJÜNK.NEM ERRÖL VOLT ITT SZÒ DE MINDEGY IS.TÖLED IS ELNÈZÈST KÈREK ÈS TUDJUK LE EZT AZ EGÈSZET.EGYÈBKÈNT EZT AZ MGR JÁTÈKOT NEM ISMEREM DE BIZTOS AZ IS JÒ LEHET.PEACE.SZÈP ESTÈT NEKED IS ÈS REMÈLEM NINCS HARAG.
52.
52.
névtelenség
#42: Jah, hogy te most azért fenyegettél meg, mert azt hitted hogy a Wii-t és a játékot gúnyoltam? Topkek! Plusz flame kedvéért behoztad a driveclub-ot és Ps4-et is? Gratula!

Csak, hogy érzed mennyire mellé lőttél: MGR óta imádom a Platinumot, szurkolok a Nintendonak mint 3. erő, Pc-s vagyok, az autós játékok rohadtul távol állnak tőlem, a Bayo által képviselt "over the top" akciót imádom.

Kevesebb fröcsögés és több olvasást máskor! Jó estét és viszlát!
51.
51.
Norbiii
#50: Jó játékok fognak jönni Wii U-ra. Amiket felsoroltál azokhoz hozzátenném, még a Yoshi új játékát, vagy a Toad kis világát. Persze lesznek még érdekes címek.
50.
50.
myrte
Jól tette az N, hogy megtámogatta a csapatot némi munícióval. Egy ilyen remek játék nem valósulhatott meg enélkül.

1996 óta csak 8 játék ért el 10/10 pontot a gamespoton. A Bayonetta 2-vel összesen 3 Nintendo-s cím van a listában: http://www.gamespot.com/articles/gamespots-complete-list-of-10-10-reviews-and-how-t/1100-6422955/

Ez az év már eladások szempontjából egész jó volt az N-nek. Jövőre még jobb lesz. Jön Splatoon, Zelda, Smash Bros, Xenoblade 2.... ezek közül egyik se rövid játék. Nem csak 10 órára kötik le az ember.
49.
49.
WiiU89
#46: Szerintem is gyengébb eresztés sokkal a Darksiders 2 ennél a Bayonetta játéknál.Én is kipörgettem az első és második részét is a Darksiders-nek de a Bayonetta-nak csak a magassarkúját súrolja az a játék. :)
48.
48.
WiiU89
#45: Persze hogy nem tudod megszerettetni magaddal mert nem nézni kell róla videókat hanem játszani vele. :)
47.
47.
WiiU89
#44: Ezen nincs mit csodálkozni!Persze hogy elkezdenek dolgozni a következő generációs gépen elvégre egy ilyen új gép elkészítése nem két perces feladat.Szerinted a Sony és a Microsoft nem így tesz?!Dehogynem.
46.
46.
aordog
Nyomtam a demót és ez valóban komoly game. Csak azt nem értem, hogy ez valakinek miért fáj?
Betegek vagytok!
Ez egy rétegjáték, de a Darksiders2 ettől sokkal gyengébb eresztés volt. Mondom úgy hogy N-en kipörgettem.

Most meg Donkey Kong hetek vannak. Snes korszak. Emulátoron is jo, de így lesz az igazi..
Az egy az nemm kell...de a 2 meg a 3 az a mai napig a legjobb platformer.
45.
45.
stuie
Sose volt nintentendom, nem is ez lenne amiért beszereznék egyet. Az ilyen játékoknál távolabb nem áll tőlem semmi. Magassarkú csöcsös segges csajjal hentelsz. :D
Biztosan tud valamit, mert nagyon nagyon pozitív kritikákat olvasok róla. Néztem is róla gameplayeket, hogy megszerettessem magammal..de..nem.... nem megy.
44.
44.
DON GONDOCS
Itt valaki nem olvasta hogy a Nintendo új konzolon vagy kiegészítőn dolgozik?
A cég amerikai részlege ugyanis nemrégiben egy olyan álláshirdetést szabadított rá a világra, amelyben vezető grafikus mérnököt keresnek egy újgenerációs játékkonzolhoz. Ennek most mennyi valóság alapja van?
43.
43.
Norbiii
#39: Erről van szó. :)
42.
42.
WiiU89
#41: Tiszteletben tartom a véleményedet és elnézést a pofa kifejezésért a te esetedben ezt visszavonom!Szerintem az a baj hogy a játékot csak a felületek alapján ítéled meg ez alatt a csöcsökre meg a seggekre gondolok pedig ez a játék többet rejt ennél csak ki kéne próbálni! :) Utána azért kíváncsi lennék a véleményedre szerintem nem ezen az állásponton lennél! :)
41.
41.
Nothing
#22: Neeem, tisztelt gamer kolléga, távol álljon tőlem az irigység (egyébként nincs is nextgen konzolom. :)). A Nintendoval sincs bajom, sőt, tisztelem, ahogy ilyen óriási tradícióval rendelkező céggé nőtte ki magát. Ami miatt nem szívlelem a címet, az a tipikusan újhullámos "csöcsökkel mindent eladunk" felfogás (most komolyan, a földkerekség legprimitívebb harcrendszerével ellátott Dead or Alive pl. hol lenne az ugráló szilikonok nélkül?), én meg, bevallom, már régen elmúltam 16, nem igazán hoznak lázba a túltöltött poligon domborulatok meg az ilyen erőltetett virtuális szexizmus. Ettől persze még lehet jó a játék - ami szúrja a szemem, az a - amúgy igencsak túlhype-olt - koncepció. De ez legyen az én bajom.
40.
40.
Gamelord
Metacritic is 9est adott rá eddig, őszintén szólva én nem hittem volna hogy ennyire jó lesz az értékelés, de azért várjuk meg a felhasználók pontszámait is. Már előttem is írták, a Nintendo mindig is a minőségi nagy címeiről volt híres, bár ezt a legtöbben nem tudják a konzolvilágban, mert hát nem is próbálták őket.
39.
39.
strike19
Már megint a sokk nintendo ellenes itt van.,
Nekem nincs Nintendo-m de most gondolokodom egy wii u beszerzésén.
Nem egyszerűen jutottam el erre a pontra!!!
Wii U a legolcsóbb új generációs konzol.
A PS4 számomra még megfízethetten főleg.Arról ne is beszéljünk az eddig megjelent játékok egyik sem hoz lázba.Az első játék ami érdekel PS4-en az SW Battlefront lesz.Mortal Kombat X-et is várom de nincs nagy kedvem újra 4 kontrollert beszerezni.Úgyhogy jó lesz nekem a ps3-mas verzió.
Az új generációs FIFA-nak nem tudom milyen a minősége ,de mikor meg jelent a ps3 a legtöbb fifás haveromnak már 1 évre rá volt ps3 csak a Fifa miatt.
Most nem figyelhető meg ez a tendencia a barátaimnál.
A nintendó nem folytatja az átverős politikát.Már kezdem unni ,hogy mindenki igérgeti 1080p és 60fps a végén meg csak ugyan olyan felbontásba játszunk mint az előző generációba is volt.
Sony-s ként fájó pont ,hogy most már fizetni kell PS4-en a multiért.Gran Turismo sorozat is meghalt számomra.A DriverClub se lett nagy eresztés.
Sokakat megfogok bántani ezzel a kommentel. Úgy,hogy jöjjenek a kövek. :)
37.
37.
Norbiii
Nintendo-s vagyok, de ez a játék nekem nem tetszik, de ezt már néhányszor elmondtam, szóval ezt a részét hagyjuk. A másik: 9 pont az nem kevés, sőt....A legjobb játékok kapnak 80,8-5 pont körül/felett, tehát ez +pont a Bayonetta 2-nek. A Nintendo-t meg lehet szidni, de egy tény: Kiemelkedő címei, bitang magas pontszámokat kapnak! A Nintendo ritkán ad ki minőségi játékot, de az tényleg minőségi, és ez most szeretem-e a játékot, vagy sem-től függetlenül...
36.
36.
WiiU89
#34: Így van barátom!Igazad van!Peace! :)
35.
35.
CreelienDareigeo
Én játszottam az első résszel Xbox360-on, de még a mai napig is leülök egy-két órára elé. Nekem tetszett az alapkoncepció, hogy kivételesen a Pokol mellett állva kell játszani, és az angyalok alkotják az ellenség seregét, nem megint ismételten pokolbéli ellenfeleket kell elpáholni. Abból már van bőven, és nem csak Hack 'n Slash. A játék története is megfogott, pedig nem vagyok nagy rajongója a japán sztoriknak.

A második rész grafikailag/játékmenetileg/zeneileg/történetileg felülmúlja az első részt a véleményem szerint. És a sztori visszautal az előző rész eseményeire, illetve nem várt magyarázatokkal/fordulatokkal is szolgál. Persze a játékmenetről egyelőre úgy tudok nyilatkozni, hogy csak néztem róla végigjátszást, mint jövőbeli Bayonetta 2 tulajdonos, mert még sajnos nem sikerült Wii U-t beszereznem. Tekintve, hogy az első rész is hozzá jár, számomra megéri megvenni. Persze én nem csak a két Bayonetta miatt szerezném be a konzolt.

Az, hogy XY személynek tetszik, vagy nem tetszik a játék, mert a grafika, meg a sztori, meg csak hogy Wii U, stb. az teljesen a magánvélemény kategória. Ezért felesleges a másikkal bunkónak lenni.

Ui.: Gondolkodtok is néha a kommentelés előtt, vagy inkább egyszerűbb kulturálatlanul visszaszólni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...