Premium Neverwinter Nights modules Érdekesség

  • Írta: Samurai
  • 2004. november 19.
Link másolása
Ismeri valaki a Neverwinter Nights című játékot? :) Nos aki még nem, az egyrészt a világ egyik legjobb PC-s kalandjátékát hagyta ki (közvetlenül a Baldur’s Gate sorozat után), másrészt meg most nagy valószínűséggel nem fogja érdekelni, amit épp írni készülök. :)

Szóval száz szónak is egy a vége, a készítők a hosszú hallgatás után végre megszántak minket és a két (Shadows of Undrentide és Hordes of the Underdark) nagyon jól sikerült kiegészítő után újból megajándékoznak minket egy kis bónusszal.

Egyenlőre ez két újabb modult jelent, „KingMaker” és „ShadowGuard” néven, de sajnos csak pénzért (7,99USD és 4,99USD –ért) lehet hozzájuk jutni a „Bioware Online Store”-ban.

 

És hogy mit is kapunk a pénzünkért?

A Bioware szerint, mindenféle új tulajdonságot, mint például órákra lekötő sztorit, professzionális hangi és zenei aláfestést, teljesen új tartalmat és még sorolhatnám.

 

 

Először a „KingMaker” jellemzésével kezdeném. A játék mottója – „Mit kell feláldoznod ahhoz, hogy király legyél?” - szerintem eléggé impozánsan hangzik. A nagysága 72MB és a története a következőképpen alakul a Bioware tolmácsolásában:

„Egy csapatban egy gyáva Vérpatkánnyal, egy sebhelyes Nimfával és egy forrófejű Azer-ral, úgy tűnik mintha csak te lennél a átlagos… de valóban az vagy? Szállj szembe és indulj kalandra legfőbb ellenséged ellen, a sok harcot megélt Cyan erődjéből annak védelmező bástyáin kívülre. Ez a kaland tesztelni fogja hűségedet és segít megválaszolni az élet nagy kérdéseit az életről és halálról. Gonosz lények jelennek meg a viharvert erődben és csak rajtad áll hogy felfedezd őket. Hogy megismerd az igazságot, el kell nyerned a trónt.”

 

Ez így elsőre szerintem eléggé blődül hangzik, de nézzük mit ajánl hozzá a készítő mint extrákat:

 

-          Fedezd fel a KingMaker világát újra és újra ebben a garantáltan sokszor végigjátszható kalandban, ahol is szabadon választhatod meg utadat és a sztori mesélés sem lineáris.

-          Interaktív vazallusok, különböző személyiséggel, szituációba való beleéléssel és esetleges szerelemmel.

-          Bioware írók és tervezők hozták létre (már csak ezért is végigtolom :)

-          500 új professzionális emberi-hang

-          David John által készített új muzsika

-          5-8 óra játékidő

-          Egyjátékos módra is tervezve

-          Egy hamarosan elkészülő patch ami Mac és Linux felhasználóknak is segít elindítani a játékot :)

 

Illetve ebből a kiegészítőből a Bioware létrehozott egy Lite verziót is, ami néhány dolgot ugyan nem tartalmaz (hangokat, „töltési-képeket”, Stormy skybox-ot és az end-credits mozit), de olcsóbb és könnyebben letölthető mert kisebb helyet foglal.

 

A másik tesztalany ShadowGuard névre hallgat és 101MB-ot nyom.

„Tekints vissza, én tisztán látom hogy mindez azon a végzetes napon kezdődött, mikor is a Birodalmi Akadémián a végzős szertartásomra lettem behívva…” – kezdi a fáma.

 

„Okaris gyermeke vagy, és a Sharakhan birodalom vitatott északi határán lévő Ghaarak császári városának Elöljárója. A kápráztató munkáddal a Birodalmi Akadémián, felhívtad magadra a ShadowGuard-ok figyelmét, egy elit társaságét akik nem ismerik a kudarc fogalmát. A pihenés fátyla hamarosan lehull és meg kell oldani a rejtélyt, ami előtted áll.”

 

És hogy milyen tulajdonságok fogják színesíteni a palettát?

 

-          Egy teljesen új modul és világ Ben ’Altaris’ McJunkin tollából, azon emberéből, aki olyan fejlesztésért is felelős mint a sikeres egyéni Lone Wolf sorozat a NWN-hoz.

-          Együttműködés a játék fejlesztésénél Rob Bartel-lel és Keith Hayward-dal a Bioware-től.

-          Új zene David John-tól

-          Új „élelmiszer-alapú” pihenési rendszer

-          2-3 óra játékidő (nem sok)

-          Egyszemélyes mókára is fejlesztve

-          Ingyen Witch’s Wake modul pluszba

-          Patch Linux-hoz és Mac-hez.

 

Szóval lehet gondolkodni kinek ér meg ennyi pénzt ez, mindenesetre fanoknak talán érdemes rááldozni néhány órányi élményért. A Bioware eleddig még nemigen adott ki rossz munkát a kezei közül a neve alatt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...