The Sims 2: Nightlife

  • Írta: zoenn
  • 2005. szeptember 20.
Link másolása
A Maxis menetrendszerint érkező The Sims 2 kiegészítő lemezei ellen úgy látszik még nincs gyógymód, megállíthatatlanul telepednek rá az alapjáték megabyte-jaira. Simjeink éjjeli kicsapongásainak teret adó Éjszakák expanzió második a sorban...
Hangulatában és újdonságaiban érezhetően a The Sims első részének Hot Date címet viselő kiegjére emlékeztet, mivel elsősorban zülleni, randizni és bulizni fogunk, persze e mellett ne feledkezzünk meg az egyéb bővítésekról sem. Az Éjszakák ezekben a fontos dolgokban sem szenved hiányt. A The Sims 2 igencsak megosztotta a játékostársadalmat, hiszen lehetett imádni és utálni, köztes megoldás nem létezik. Sajnos a makacs GK Team közül gyakorlatilag én egyedül képviselem a rajongói vonalat, a többiek megrögzött anti-sims-esek, itt az ideje meggyőzni őket és bárkit a begyepesedett látásmódjukról, hiszen a stuff összetettségét ők sem tagadhatják le.

Járunk?

Hogyan is kapcsolódhatunk be az Éjszakák nyújtotta eseményekbe? Először is megvárjuk még a nap lenyugszik és ha a családunk/simünk nem éppen egy kiadós alvásra vágyik, akkor nyugodszerrel fogjunk egy taxit (vagy éppen a saját verdánkat – erről majd később) és kocsikázzunk el a belváros szépszámú szórakozóhelyeinek egyikébe. Megtalálható itt minden szívderítő intézmény, amire csak pörögni vágyó kedvencünk vágyhat: klubbok, bowlingpályák, diszkók, különféle éttermek – csak győzzük sorba járni mindet szuflával és szabadidővel. Kezdjük talán a játék leghízelgőbb fícsörével, a csajozással. Mikor megpillantjuk szívünk egyik egyetlen választottját, először is ki kell puhatolnunk, hogy milyen kiszemelt ízlésvilága, gondolkodásmódja. Két mutató a döntő tényező jelen esetben: az egyik azok a dolgok, tárgyak, amelyek feldobják simünket és a másik, amelyektől kifejezetten irtózik. Ha bejövünk a másik simnek egy izgalmas minijáték veszi kezdetét: a vágyakkal és félelmekkel kell bíbelődni és a hőmérő műszer jelzi a hátralévő időt – könnyen bele lehet jönni. Sok esetben képesek a külsőségek alapján következtetéseket levonni, megjegyzem rosszul, de ez sajna a való világban is így van – ahhoz, hogy elhódítsuk a nagy Ő szívét, mindig a kedvében kell járni, de könnyen előfordulhat – általában unszimpatikus arcberendezésünk, öltözékünk miatt, hogy pofára esünk. Ez esetben sem kell elkeseredünk, egyszerűen nézzünk ki úgy, beszéljünk olyan dolgokról, ami leginkább megfelel az ideáljáról alkotott képnek. Ha végképp nem boldogulnánk a kiszemelttel, nyugodt szívvel forduljunk szakemberhez, azaz egy javasasszonyhoz, aki némi pénzmag ellenében bármikor átad nekünk egy üvegcse szerelmi bájitalt… Totális kudarc esetén fogadjátok meg ezt az örökérvényű közhelyet: nő és busz után nem szabad futni, mert mindig jön a következő. Előfordulhat, hogy a kiválasztottunkra rátette a mancsát egy másik sim is, aki megpróbálja félreállítani a konkurenciát nem éppen tiszta eszközökkel: nagyon is elképzelhető, hogy addig-addig keseríti meg az életünket, mígnem eléri a célját: megszégyenít a párunk előtt. Persze ezekre a piszkos húzásokra mi is ráfanyalodhatunk. A casanova beállítottságú simeknek jöhet be leginkább az újonnan bevezetett életcél, amely a beszédes „élvhajhászra" hallgat – ilyen sim-mel eszünkbe se jusson családot alapítani, a sorozatos konfliktusok elkerülése végett. Azoknak akik igazán ki szeretnék élvezni a Éjszakák nyújtotta szemérmetlen újításokat, ne is keressen mást.   



Csordaszellem

Minden sim kedélyállapotát nagyban növeli a bulizás és a társaságba verődés. Ugyan már az Egyetemben is részünk volt kisebb koleszos bulikban részt venni, de az új kieg ezt az is új szintre emeli. Amikor beszédbe elegyedünk egy másik személlyel és egész jól alakulnak a dolgok, magyarán szimpik vagyunk a számunkra a fejünk felett világító Sims-kristály kékre vált és nincs más dolgunk mint a legjobb tudásunknak megfelelően szórakoztatni a másikat. Ha az összeröffenés jól sül el, akkor kisebb ajándékokat kapunk a társainktól, mint pl. szerelmesleveleket, mondanom sem kell, ilyenkor simünk hangulata a tetőfokára hág. Jópofa volt az új tánctípusok is: a sejtelmes lassúzás, vagy az ökörködésre hivatott csoportos rázás. A bulikon beállhatunk mi is a DJ-pult mögé, vagy karaoke-zhatunk is a közönség felvidítása, vagy kiábrándítása ürügyén.



Szedd a cók-mókod

Az új tárgyak száma egészen impozáns, nagyságrendileg 125 db új kütyü vár arra, hogy birtokba vegyük. Ez a szám ne rémítsen meg senkit, aki azt hiszi, hogy ezek csupa értéktelen vacakok, azok nagyon tévednek. Mind-mind remekül használható, és sok esetben rendkívül humoros animációknak lehetünk tanúi. Az új berendezési tárgyak felsorolása felesleges lenne, nekem leginkább az új játékszerek tetszettek közülük, mint a kártyaasztal vagy a már említett DJ-pult. Épülettervezőknek ideális lehet, hogy bármikor építhetünk a városba új szórakozóhelyeket, vagy a saját kérónk egy szegletét alakíthatjuk át clubhelységgé, így ha jó bulit akarunk, megfelelő felszerelés meglétével, nem kell beutaznunk a városba. Apropó utazás! A különféle előzetesek átnyálazásával bizonyára már mindenki tisztában van azzal, hogy rajongók nyomásának engedelmeskedve a Maxis lehetővé tette, hogy immáron lehet saját verdánk is. Szám szerint 5 kocsi vár arra, hogy a megtollasodott simek négy kerékről való álmodozását valóra váltsuk. Mindenek előtt saját garázst is építhetünk, ám sajnos a járgányt nem vezethetjük (talán a The Sims 2 – Underground-ban). Egyszerű családi autótól kezdve a sportkocsiig terjed a paletta, sőt meghatározhatjuk a színüket is.



Szívod a véremet

Poénos karakterek tekintetében soha nem kellett félteni, gondoljunk csak az alapjáték földönkívüli simjeire, vagy éppen Egyetemben ijesztgető zombikra. Az Éjszakákban ezúttal – találó módon – vámpírok kaptak helyet, nem is akárhogy. Ha nem vigyázunk eléggé (vagy éppen ezt akarjuk) és túlságosan összemelegedünk egy sápadtabb simmel, aki mit ad isten egy óvatlan pillanatban a nyakunkba harap – hamarosan mi is vámpírrá változunk. Az élőhalott léthez hozzátartoznak a szokásos sallangok: éjszakánként vadásznunk kell a halandó simekre és szívhatjuk a nyakukat, vásárolhatunk magunknak csini koporsót a napsütés ellen. Bár ez esetben le kell mondanunk a nappali életformáról – de az Éjszakák pont erről szól, vagy nem? Ha netalántán meguntuk volna a vámpírosdit, egy javasasszony főzete könnyedén kigyógyíthat minket, semmi megkötés nincs a játékban.

Hát te semmit nem változtál!

A látványt nem érintette semmilyen újdonság, így hasonló kinézetben kell gyönyörködnünk, mint a tavaly őszi alapjátékban. Ezzel semmi baj nincs, a cucc bőven megállja helyét, az új karakter skinek, tárgyak természetesen új gúnyában pompáznak de semmi több. Ellenben a kódhalmaz falánkságát még most sem sikerült orvosolni, amivel rögtön szembesülünk az első töltésnél – bizony ez még mindig hosszadalmas procedúra. Az MI továbbra sem a tudásával kápráztat el bennünket, gyakran viselkedik ostobán, továbbra is nagy eséllyel ragad be két tárgy közé derék sim-ünk, sőt néhány esetben a parancsainkra sem hajlandóak cselekedni. Van egy albumra való vadiúj zene, amelyeket – minő csoda – a szórakozóhelyek hangfalaiból fogunk sűrűn hallgatni, a néhány új halandzsa dumadarab pedig nem olyan feltűnő. Amit szintén megszokhattunk az a kifogástalan minőségű magyarítás, én egyszer sem találkoztam elírásokkal, magyartalan kifejezésekkel, még a tárgyak szépszámú fantázianeveit is sikerült honosítani. Köszönjük, tisztelt forgalmazó!



Irány az üzleti-éra


Egy kiegészítő lemeztől nem is nagyon várhatnánk el profibb munkát, az Éjszakák kifogástalanul teljesít. Pont annyit ad hozzá az alaphoz, amivel elvegetálhatunk a következő bővítőcsomagig, amire tavaszig kell várnunk – ez az üzleti élet rejtelmeibe vezeti be kis kedvenceinket, kétségkívül más megközelítésbe helyezi a sorozatot. Az elmúlt hónapok a játék betiltását követelő petícióira fittyet hányva a Maxis ismét megmutatta, hogy igenis van még egysmás a tarsolyában, ezzel bebiztosítva az eladási listákon való előkelő helyüket, amit a többiek – Singles 2, 7Sins – annyira irigyelnek. Izgatottan várom a következő eljövetelt, addig pedig jó sok „woohoo-t" mindenkinek.
1.
1.
ivibaba
hogy lehet letölteni a Sims2 őt??????:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...