Ultimate Fishing Simulator teszt + nyereményjáték!

Link másolása
Megjelent az Ultimate Fishing Simulator utolsó DLC-je is, úgyhogy ideje volt letesztelnünk a komplett csomagot. A mókából pedig természetesen senki sem maradhat ki, úgyhogy 5 kulcsot kisorsolunk a kommentelők közt

Nyereményjáték!

Az Ultimate Fishing Simulator minden DLC-jével felszerelt verzióját most egyetlen kommenttel bárki megnyerheti. Ehhez nincs is másra szükséged, mint a teszt vagy a Facebook-poszt kommentszekciójába megírni, hogy PC-n vagy Xbos Series X/S-en játszanál-e szívesebben a játékkal. A platformot megjelelők közt gépi sorsolással 5 kódot fogunk kisorsolni a holnapi (augusztus 31.) nap során, akiket az oldalra regisztrált emailcímen / Facebookon fogunk értesíteni.
 
Update! Meg is vannak a nyerteseink, akiket még a mai napon értesítünk a regisztráció során megadott emailcímükön / Facebookon.
Az Ultimate Fishing Simulator PC-s verziójának (2db) nyertesei:
- Mikeetfg
- geza1996
Az Ultimate Fishing Simulator Xbox-os verziójának (3db) nyertesei:
- gorgo
- Balázs Bencsik-Schmehl (Facebook)
- Norbi Mike (Facebook)
 
A nyerteseknek gratulálunk! Azok sincs okuk a búsulásra, akik ezúttal játék nélkül maradtak, hiszen nemsokára újabb nyereményjátékokkal jelentkezünk majd!


Egy vallomással kell kezdenem: nem vagyok horgász. Tudom becsülni azt a szent őrületet, ami a pecásokat keríti hatalmába, aminek hatására hétvégén kora hajnalban már a tóparton ülnek és várják a kapást. Azt is érdekesnek tartom, hogy egy ilyen hobbit (vagy sportot) hogyan ültetnek át a digitális térbe, hisz a valódi horgászás lényegét adó, az ember és hal közötti csatát valahogy érzékeltetni kell a játékossal is. Az Ultimate Fishing Simulator igyekszik ezt az élményt a lehető legstresszmentesebben átadni a fotelhorgászoknak, az új DLC pedig egy jól eső, bár nem túl mély kiegészítésnek sikerült.

Volt szerencsém már videójátékos horgászáshoz, főleg minigame-k formájában, de kipróbáltam a hivatalos Basshunter játékot is PlayStation 5-ön. Adta volna magát, hogy a DualSense majd micsoda élményt biztosít, azonban vagy a túlságosan sporttréninges körítés, vagy a kapkodó tutorial miatt úgy éreztem, hogy ami a képernyőn történik, ahhoz semmi közöm. Az Ultimate Fishing Simulator, bár az oktatórésze sokkal egyszerűbb és lényegében csak szöveges leírást kapunk, mégis sikeresen vette azt az akadályt, hogy engem bevonjon a dologba.

Mivel szimulátorként tekint magára a játék, ezért igazából vett kampány nincs. Játszhatunk egyedül vagy multiban, részt vehetünk bajnokságokon, de ha csak egyszerűen horgászni szeretnék mindenféle külön körítés nélkül, arra is van lehetőségünk. A sikeres kifogásért tapasztalati pontokat kapunk, attól függően pedig, hogy a halat eladjuk vagy visszaengedjük, pénzt vagy extra XP-t kapunk. Pénzből a felszerelésünket fejleszthetjük és a fogyóeszközöket (például csalik és horgok) pótolhatjuk, míg a szintlépés az elérhető felszereléseket és az új horgászhelyeket nyitja meg számunkra. Skilleket is oldhatunk ki a tapasztalati pontjainkból, így messzebbre tudjuk bedobni a csalit vagy gyorsabban felcsévélni a damilt. Pénzért extrákat is vehetünk, például jégfúrót, illetve az új helyszínekhez vásárolhatunk horgászengedélyt.

Ez mind szép és jó, de végső soron az a lényeg, hogy milyen horgászni. A második kapásnál könyveltem el, hogy tetszik a dolog. Az első hal kifogása, ahogy fent is írtam, korábbi tapasztalataim szerint nem biztos, hogy mérvadó, hisz lehet, hogy csak két kézzel vezet a tutorial. Azonban itt az oktató rész a felugró szövegablakokon túl semmi mást nem jelent. Az első hal kifogása olyan, mint a tizediké. Ez valójában a játék "gyengesége" is, mivel ha nem szeretjük magának a horgászásnak a folyamatát, akkor igen kevés olyan dolog van az Ultimate Fishing Simulatorban, ami bent tartana minket.

Normál módban kapunk egy kis kameraképet az úszóról, így láthatjuk, hogy mikor kell rántani egyet a boton a jobb klikkel, a damil feszességére figyelve pedig megkezdhetjük a behúzást a bal klikkel. A botot emelni eközben is a jobb klikkel tudjuk, ami ugyan jobban terheli a damilt, de jobban fárasztja a halat is. Ha pedig komoly kihívást akarunk, indíthatunk realista profilt is, ahol semmilyen segítséget nem kapunk.

A legfrissebb, Aquariam névre hallgató DLC-vel bekerült a játékba a lehetőség, hogy a kifogott halakat saját akváriumunkba helyezzük, amit aztán a trófeaszobából érhetünk majd el. Az úszkáló halak látványa az óriási, plafonig érő tartályokban akár relaxáló programnak is megteszi, igaz, arra ne számítsunk, hogy az egyes halfajok egyedi vonásai kiütköznének majd, mindegyik ugyan úgy mozog és viselkedik.

És ennyi. A játék nem vállal túl sokat, azonban azokat meglepően szolidan szállítja, így ha valakinek nincs humora szúnyogokat etetni vagy a legközelebbi tóig vagy folyóig utazni, annak a nappali kényelméből lehet opció egy kis pecázás. És a legjobb: ugyan úgy lehet mellette sörözni.

Az Ultimate Fishing Simulator legújabb DLC-je, az Aquariums 2023. augusztus 14-én jelent meg, a játék elérhető PC-n, Xbox One-on és Series X/S-en, valamint Nintendo Switch-en is. Mi PC-n próbáltuk ki.

17.
17.
delphijos
16.
16.
pendrivedealer
Nagyon szívesen kipróbálnám PC-n.
15.
15.
Sakee
14.
14.
KiB99
13.
13.
Extol
Jah ezt azok fejlesztették akik a vadorzó "játékot" is. Gyalázatos
12.
12.
Mikeetfg
szívesen horgásznék PC-n ^^
11.
11.
delphijos
Nem ez az elsődleges zsánerem, de PC-n kipróbálnám.
10.
10.
C0m1n65un
PC-n játszanék vele. A Fishing Planet-t és a Professional Fishing-et néha tolom relaxálás gyanánt.
PlayStation 1-re volt gyerekkoromban a Fisherman's Bait franchise, amit nagyon szerettem még a műfajon belül.

Régen sokat pecáztam, de mára se időm nincs rá, az éves engedély ára meg dühítően magasra szökött.
9.
9.
sirdani
Nem változott bizony, még mindig a tökéletesre törekszünk, örülünk, hogy észrevetted! :)
A hibát javítottuk, köszi!
8.
8.
Winter
Gondolom a Simlator, az Simulator akart lenni. Látom GK színvonal nem változott.
7.
7.
Fourleaf
Nagyon szívesen játszanék vele PC-n. :)
6.
6.
sumblinker
PC-n kipróbálnám szívesen.
5.
5.
geza1996
Én PC-n szívesen kipróbálnám. Nem vagyok horgász, talán kétszer voltam életemben pecázni, de jó kis időtöltés.
4.
4.
Egnar
PC-n játszottam vele de kipróbálom majd Switch-en is.
3.
3.
gorgo
xbox one on játszanék vele
2.
2.
crytek
Series X-en játszanék vele
1.
1.
maniakus
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...