Futurama Bemutató

Link másolása
Végy egy kis Simpson család mentalitást, adj hozzá ezer évet, egy pizzafutár srácot a múltból, egy dögös küklopsz pilótalányt egy elborult tudóst, egy rákszabású orvost s mindezt még spkékeld meg egy kiszámíthatatlan életművész robottal...

...majd gyúrd az egészet egy XXXI.-ik századi szállitmányozási céggé, s már kész is az instant Futurama. De ki ne ismerné Matt Groening futurisztikus, szatírius rajzfilmsorozatát mely szintén a Simpson család alkotóinak kezei alól csúszott ki, s szintén hatalmas siker övezte mindenhol ahol csak bemutatták. Érdekesség képpen, míg kicsiny hazánkban éjfél tájékán talán lesz hozzá szerencsénk egy kereskedelmi csatornán mint ismétlés, addig tőlünk kicsit távolabb már mindhárom season megjelent DVD-n (hümm majd mexerezzük ;) ). Egyszóval úgy fest hogy egy ráérős délutanon a UDS fejlesztőgárdája megegyezvén a Sierra kiadóval életre keltette a Futurama-t egy 3rd person platform shooter forma játéknak álcázva, mely megjelnítését tekintve 3D-s rajzárnykolt, magyarul olyan mint egy háromdimenziós rajzfilm. Itt megemlítendőnek tartom még, hogy a párhuzam a játék és a rajzfilm között nem csupán a külsőn ütközik ki, sőt maximális. Nemcsakhogy két teljes epizód zajlik le ízléses animáció formájában a játék menete alatt, de a rajongók még mélyebben betekintést nyerhetnek kedvenceik életének legapróbb részleteibe is. Minderre  garanciaként szolgál, hogy a storyboardot, a zenét, az effekteket, a karaktereket és persze az animációkat is az eredeti alkotógárdával együtt elvenítették meg.

 

Story

 

Mi akkor csatlakozunk be a Storyba, midőn lassan körvonalazódni látszik a föld bolygó lakóinak számára, hogy Mom (Nagyi – jelen esetben mint gonosz főellenfél) a robotolajok legnagyobb gyártója át akarja venni az uralmat az egész planéta felett (merthogy már az 51%-a a birtokában van) és egyetlen gigantikus csatahajóvá akarja alakítani, s persze mindehhez csupán rabszolgasorsba óhatja kényszeríteni az emberiséget s más éppen a földön időző fajokat. A mi feladatunk lesz tehát hogy segítsünk Fry-nak Leela-nak és nem utolsósorban Bender-nek (Bender 4Eva), hogy a professzor által eszkábált időgép igénybevétele után megakadályozzák a múltban Mom sötét terveit, mielőtt megkaparintaná a föld 51%-át.

Hát akkor hajrá.

 

Teszt:

 

A korong behelyezését és egy felettébb izéses menüt követően, melyet a már ismert főcímzene kísér s rögtön kedvet, hangulatot is korbácsol egy kis játékhoz, szóval ezt követően máris elénk tárul a nyitó animáció (nem kevés poénnal tüzdelve), majd már meg is kapjuk Fry irányítását. Az első pálya mintegy tutorial szolgál, mint ahogy az álltalában megszokott. Össze kell gyüjtenünk a professzor által szanaszerteszét hagyott szerszámokat, amik persze nincsenek azért annyira bonyolult helyeken, de ahhoz éppen elég hogy megbarátkozzunk az irányítással és a kezekéssel (pick up & play). Megmondom az öszintét hogy az első pár pályát nem alakítottam volna ki ilyen szükösre (az első a mühely a második a csatorna) hiszen rögtön kiütözhetnek a zavaró jelenségek. A grafika és az irányítás fitti ugyan de a kamerakezelés sokszor zavaró és megakadályozza a terek megfelő bevizslatását, ugyan be lehet váltani 1st person-ba is de ugyanekkor meg persze blokkolva van a mozgás, szóval ez a csak nézelődj mód. A pályák kialakítása jó, csak néhol nagy a kontraszt, egykor elbotlunk a túlzsúfolt tereptárgyaktól, néhol szinte a textúra is alig ismétlődik, de végtére is a rajzfilmhez hű. De nem árt jól megtanulni már az elején az irányítást jó alaposan, hogyha a fejünkbe vesszük a végigjátszást mert, igaz ugyan hogy sok kellemes percet fog szerezni nekünk a főszreplőgárda, az átvezető képsorok, a feladtok és a fordulatok, de mindezért keményen meg is kell küzdeni, mert a game nem abból a minden sarkon energia és ha itt leugrom túlélem fajából való, szóval nem egy könnyü darab. De így kihívás, hisz a föld megmentése sosem volt könnyü feladat, még ha rajzoltak akkor se J. Végtére is igényes, aprólékos munka kisebb hibákkal, de aki amúgy is oda van a Futurama-ért annak kötelező darab ez a kis interaktív rajzfilm.

Kapcsolódó cikk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...