Rainbow Six 4: Lockdown

Link másolása
Végre január 19-én minden PC-s rajongó újra átélhette azt a meglepetést és örömöt, melyet az Xbox tulajdonosok már tavaly szeptember óta átélhettek újra és újra. Aki még nem ismerné a sorozatot, azoknak röviden összefoglalom. A Rainbow Six nevű terrorista elhárító csapatunk élén kell a kormányunk érdekeit szolgálnunk. Tehát SWAT 4 megfűszerezve egy kis Splinter Cell beütéssel. Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell… kivesézzük a demót!
A játék indítása után egy kellemes megszokott menü fogad bennünket, de sajnos azt hittem, hogy egy ilyen csúcs technológiás katonákkal foglalkozó játékban egy ugyan ilyen szintű menüvel találkozhatunk. Innen utam (szokásosan) a Setup menühöz húzott, ahol beállítottam mindent fullra, hogy lássuk, mit tud az új Rainbow motor. Hanghatások érdekében engedélyeztem az EAX-ot is, hogy egy kicsit növeljem a teljesítményt. Innen az egyszemélyes játék menüjében folytattam kalandozásomat, ami egy demó küldetést tartalmazott. Nos, végre megláttam a játék első pozitív tényezőjét. Ez nem más, mint a jó öreg felturbózott Eligazítás és Felszerelés menü. A küldetés infókat izgalmas képi felvéltelek kíséretében hallgathatjuk meg. A Felszerelés menüben, pedig könnyedén egyéni csapatot hozhatunk létre fegyver és ruházat szerint is.



Szépen mindent ízlés szerint összeválogattam, és végre rábökhettem a Játék Indítása gombra. A game meglepő módon gyorsan be is töltött, és ami a szemem elé tárult, nos az leírhatatlan. A játéknak olyan grafikát sikerült a Red Storm-os fiúknak összedobniuk, hogy minden embernek összefut a nyál a szájában. A modellek szemet gyönyörködtetők és a fény-árnyék effektek sem utolsók. Sajnálatos módon ez nálam a játékmenet sebességének kárára ment. Szóval gyors lépésben a játékot közepes grafikára állítva léptem vissza a játékba, hogy tesztelhessem a játékmenetet is.



Az XBOX-os képek alapján egy kicsit csalódtam a PC-s verzió kijelzőiben ugyanis itt csak két (legfeljebb három) kis ikon van. Míg a konzolos verzióban a szemüvegünk is látszódott és arra voltak kivetítve a küldetés információk, itt csak a levegőben lóg pár kijelző… Ez sajnos nagyon lelombozott… A 3 csapattársunk irányítása is sokat egyszerűsödött az előző részekhez képest. Most csak 3 paranccsal utasíthatjuk katonáinkat: Menj oda! Kövess! és Tartsd a pozíciód!. Nos én egy ilyen kaliberű játéktól azért többre számítottam, de ez ne szegje a kedvemet. Az ellenség az indulás után, már a sarkon toporogott. A második jó érzés a terroristákat látva fogott el. A katonák sétálgattak és beszélgettek támadásunk előtt. Az első terroristaelhárítót meglátva, pedig nem csökönyös szamárként próbálják a betolakodót semlegesíteni, hanem kiabálnak és néha társaik után is szaladnak, majd 3-4 fős csapatokban le is csapnak ránk. Ha lopakodva szeretnénk egy ellenfelünket kiiktatni, a szembe lévő őr könnyedén rákiálthat, hogy "nézzen már a háta mögé".



Splinter Cell barátunk példáját a cikk elején azért vetettem föl, mert az egyik legjobban sikerült újdonságot tőle örökölte a játék. Ez pedig nem más, mint az iszonyat élvezetes Kooperatív és sima többjátékos játékmódok. Természetesen itt a terroristák a különleges alakulatok ellen vehetik fel a kesztyűt. A kommandósok mozgásérzékelős kamerával és éjjellátóval vannak ellátva, míg az ellenségeik vírust szabadíthatnak el a pályán, és folyamatosan figyelhetik a biztonsági rendszert is.



Ez mind szép és jó lenne, ha egy iszonyatos nagy bugot (remélem az) nem hagytak volna a demóban. A bakit a banki átvezető részben láttam meg a terroristák animációjában, mikor is egy kis hiba lép a rendszerbe és az emberek, mint a profi jégkorcsolyázók csúsznak be a bankba! Természetesen a végére hagytam a legszembetűnőbb pozitívumot. Megemlíteném a fergeteges hangulatot és a hanghatásokat is, melyek a mélygarázson keresztül a nyílt utcán való küzdelmekig végig kísértek feladatom rögös és izgalmas útján a „Küldetés Teljesítve" feliratig. Köszönjük Ubisoft és Red Storm! Szép munka! Várjuk a februári megjelenést!

Kapcsolódó cikk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...