Grand Theft Auto: Vice City Stories

  • Írta: Daks
  • 2006. augusztus 10.
Link másolása
Ha már azt hittétek, hogy a GTAIV előtt nincs élet, akkor nagyot tévedtetek. Idén októberben még érkezik egy új epizód, mely a Vice City előzményeit meséli majd el és melyet most itt a Gamekapocs keretein belül nagyító alá is veszünk. Ugorjunk bele a sűrűjébe, lássuk milyen lesz a Grand Theft Auto: Vice City Stories!
Emlékeztek még a babaarcú Lance Vance-re? 1986-ban, a Vice City-ben Tommy Vercetti vele állt össze és az ő segítségével építette ki bűnöző birodalmát, mellyel végül irányítása alá vonta az egész várost. Lance-nek volt egy testvére is, aki a régi játékban bár nem kapott sok lehetőséget, mégis ő lett a Vice City Stories főszereplője. Az úriember Victor Lance, akit a Vice City elején kivégzett a SWAT, így nem is csoda, hogy emlékeinkből csakhamar kitörlődött. A GTA új része 1984-be kalauzol el minket, pontosan két évvel a Vice City-ben történt események elé. Victor, az új főhős ekkor érkezik meg a városba, miután leszerelt az Amerikai Haditengerészettől. Vice City ekkor még nem a 86-ban megismert képet mutatta. A gazdaság ekkor kezdett fellendülni, ilyenkor építették a nagy szállodákat és a hatalmas kaszinókat, ekkor jött be a divatba a neon, és bizony ekkor gazdagodtak meg azok a bűnözőzsenik is, akik később nagy szerepet kaptak a város alvilágának irányításában.


Victor 28 évesen hagyja ott a tengerészetet. Megjárta már Guantanamo-t, harcolt gerillák ellen és küldetései nem gyenge kiképzést adtak, hogy képes legyen helyt állni a legkeményebb összezörrenések alkalmával is. Profi módjára kezeli a fegyvereket, ki van képezve minden jármű mesteri vezetésére, és úgy bunyózik, mint senki más a városban. A Vice City-ből megismert tesó, Lance is segítségünkre lesz majd sokat a játék során, de összefuthatunk még olyan ismerős arcokkal, mint az akkor még feltörekvő Avery Carrington, a garázsbandát vezető Love Fist, a tinédzser Mercedes Cortes és a már ekkor is keményen a drog bizniszre koncentráló Ricardo Diaz. Gondolom mondani sem kell, hogy Tommy Vercetti ekkor még sehol sincs, így vele nem fogunk találkozni - bár jó poén lenne ha pár percre szerepet kapna egy városon kívüli küldetésben.


Lássuk az újdonságokat. A Vice City Stories-ban sokkal élethűbben fognak mozogni a karakterek, mint eddig bármikor. A város nagyobb lesz Vice City-nél, bár azt nem tudni, hogy ezt külső kerületek hozzácsatolásával, vagy új szigetek beiktatásával oldják-e meg. A városkép hasonló lesz, ám nem teljesen azonos. Mivel ez korábban játszódik, ezért lesznek majd olyan épületek, melyek ilyenkor még csak építés alatt álltak, sőt találni fogunk olyan kerületet, melyek lelakottak voltak, a Vice City-ben pedig az erősödő gazdaság hatására elit negyeddé alakultak át. Mivel elsődlegesen a PSP verzióról beszélünk, meg kell említeni, hogy az LCS-hez hasonlóan itt is lesz majd multiplayer mód, az előző rész példájára hasonló koncepcióban. Azt még nem tudjuk biztosra, hogy készül-e ebből is PS2 verzió, de ha igen, akkor sanszos, hogy ez utóbbi ficsőr ki fog maradni belőle.


A játékban természetesen újra megcsap minket a 80-as évek hangulata. A járgányok hasonlóak lesznek a 86-os Vice City-ben megismertekhez, sőt még a rádiók is visszatérnek, persze a pár évvel ezelőtti slágereket bömböltetve. Lesz rengeteg új fegyver és jármű is, mely utóbbiból kiemelném a nagy örömünkre visszatérő helikoptert, a terepjárót és a szintén vezethető jetski-t. Lesznek új motorok, melyeket jobban lehet majd irányítani, mint a korábbi epizódokban és most kapaszkodjatok meg - végre tudunk majd úszni. A GTA:LCS nagy visszafejlődés volt a sorozat többi részéhez képest, de úgy néz ki, hogy végre belátták a Rockstar-nál, hogy nekünk, a játékosoknak szükségünk van a fejlesztésre és az újításokra.


És a frissítések sora még mindig nem ért véget! Lesz hurrikán, vidámpark óriáskerékkel, tudunk majd FPS módban motorozni, lesz távcsövünk és a város is sokkal szebb összképet fog majd mutatni az eddigieknél. A látótávolság nagyobb lesz a Vice City PS2-es verziójánál is, nőni fog az autó- és gyalogosforgalom, valamint csökkenni fognak az egy csoportban (egy utcasarkon) megjelenő hasonló modellek száma is. Több épületbe lehet majd bemenni, szebb és részletesebb lesz a város kidolgozása, sőt úgy néz ki (nagyon reméljük), hogy a történet és a küldetések is izgalmasabbak lesznek a Liberty City Stories-énál. Példának okáért lesz egy „Say Cheese" nevű küldetés, melyben egy csokireklámhoz kell kaszkadőr mutatványokat végrehajtanunk.


Azt nem tudjuk még, hogy visszatérnek-e a tuningolható járgányok, de azt már kihúztuk a fejlesztőkből, hogy ismét lesz trip-skip (ha meghalunk, akkor taxi visz minket vissza, hogy újra felvehessük a küldetést). Nos, konkrétan ennyit tudni jelenleg a Grand Theft Auto: Vice City Stories részleteiről, remélem ti is hasonló lelkesedéssel várjátok a megjelenést (vagy a PS2-es átírat boltokba kerülését). Zárásként egy Rockstar fejlesztőtől idéznék: „az LCS egy gyenge first-gen PSP játék volt a VCS-hez képest" - Úgy legyen!

(Rajongók által készített nem hivatalos videó)
19.
19.
Vice2002
Nagyon jó játék első gta-m van benne jet ski meg quad is úszással együtt de már nem annyira fog meg
18.
18.
NECROSMOKE
#17: Farmolunk,farmolunk?
17.
17.
gamerplayer
5.
5.
nikohun
hjhklvkévhvbvnkvkvkjvcmkfkdfcfjcjjsdsjklsédfjfjlbgkljfkdfdfkzfkféhéhkghjfdkflhlhhéléjéjkggjkjughjghddhdggddgjdfhjgkljlgjfhjfhfhhdgsfsfsgjjgqrehfhjhjdnndd7687t6785gf7d6d7v897fd67s897g7f788s8f5f7688gd78f77f78fsf668fztzdfrezzur2345678iwertzuiopsdfghjklégfhjklésdfghjklésdfghjklsdfghjkléáűasdfghjyaws5cddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
5.
5.
nikohun
ggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
3.
3.
nikohun
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
3.
3.
nikohun
ggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...