LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

Link másolása
A tavalyi év legnagyobb meglepetése kétségtelenül a LEGO Star Wars volt, a játék, melyet a TT Games fejlesztett, a George Lucas' hihetetlenül népszerű univerzumához. Az egyedi megjelenésével, "vedd elő és játssz" stílusával, és a legnépszerűbb használata ennek a névnek, hiszen régen jött már ki olyan játék, amely szinte ilyen gyorsan levett mindenkit a lábáról humorával és fergeteges akciójával. Egy ilyen kezdés után a másik három rész, amely még nem volt "LEGOsítva", immáron végre elkészült.
Réges-régen, egy messzi-messzi LEGO boltban
18 hónap után végre megérkezett közénk. Mint ahogy a trilógiát a Birodalom Visszavág inspirálta, a LEGO Star Wars II: The Original Trilogy megpróbált minden gyengeségén javítani. A pályák kidolgozottsága, az alapanyag, a zenék, a képi megjelenítés, és viccek már sokkal kidolgozottabbak. Van néhány újdonság is a játékban és sok új extra mini-játékot is belevágtak a csomagba. Más szavakba öntve, The Original Trilogy szinte tökéletes folytatás.


A LEGO Star Wars működése rettentő egyszerű. A fő játék menetet még a legelvetemültebb akciókerülő játékos gyorsan meg fogja érezni (egy támadás, ugrás, és egy különleges akció gombunk van). Az alaptámadó és védekező manővereket használva, a játékos gyorsan átverekedheti magát a Rohamosztagos és Fejvadász seregeken miközben alkalmanként, legyőz egy-egy főgonoszt vagy kis-főgonoszt a pályák közt. De ez az egyetlen pont, ahol a hasonlóság megmarad egy sima akció játékkal.


Ami igazán egyedivé teszi a LEGO Star Wars-t, hogy a játékos egyszerre két karakter irányítását kapja meg (néha akár hat karakterét is). A gyors váltógombot használva, a játékos gyorsan „átszállhat" a másik karakter testébe-- légy Jedi, Lázadó, Droid, vagy ami csak akarsz – és mindegyik karinak más-más egyedi tulajdonsága van. Tehát miközben Luke Skywalker és Obi-Wan Kenobi nagy csoportok ki irtására alkalmazható tökéletesen (köszönhetően az ugró-támadó kombónak), eközben a droidokkal különböző szobákhoz nyithatjuk meg az utat. Ezen felül, az alap lézerpisztolyos karakterek is szuperek távolsági harc esetén. A Traveller's Tales nagyszerű munkát végzett ezen a téren! Minden karakterre szükséged lesz a továbbjutás érdekében.


Az „előre haladós" játékmenetnek és az átgondolt stratégiának köszönhetően a LEGO Star Wars nagyszerű szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. De a karakterváltáson és az ajtónyitogatáson kívül tart még meglepetést a játék számunkra. A játék másik briliáns része a harc és a „kirakós játék" mechanizmusára építő feladatok keverése és az, hogy hogyan lehet egyúttal kihasználni a LEGO szót a játékban azáltal, hogy a játékosok építhessenek és pusztíthassanak is egyaránt. Az első rész rajongói biztosan emlékeznek még ezekre, a részekre, de a LEGO Star Wars II hozzá adott még pár dolgot a szinte tökéletes recepthez, hogy a logikai játékok még intenzívebbek és még gyorsabbak legyenek. Az egyik újdonság, hogy a nem-droid karakterek is képesek most már „legozni"(nem csak a Jedik), például, ez már több játékost bíztat arra, hogy erő-nélküli karaktereket használjanak.


Ha pedig a többjátékos játékokat csíped, akkor a LEGO Star Wars ezt is megadja neked. Mint a tavalyi részben is, The Original Trilogy engedélyezi a "Beugrom/ Kiugrom" két játékos coop mókát, melyet csak néhány megkötéssel ellensúlyoz a játék a megfelelő játékmenet megtartása érdekében. Fogd a kamerát és láss. A kamera kezelő rendszere is javult a játéknak, mely most már a karakterváltásnál kiközelít a játékosokról. Az új résszel megkaptuk az új (és izgalmas) karakterkészítőt is, mellyel saját készítésű LEGO karaktereinket küldhetjük a csatába. Sajnos, netes mókában nem vehetünk így részt barátainkkal.


Igazi újdonság?

Egy másik újdonsággal szolgáltat még a LEGO Star Wars II, amely eltűnteti a fárasztó egy-síkon mozgó járműves részeket. Most már a járművek szabadon irányíthatók, de megszabott berendezett területen és minden egyéb helyen, ahol hőseink megjártak (A Halálcsillag elleni támadás és a motoros rész az Endor-on, a Millennium Falcon aszteroidákon való üldözésén át a klasszikus Hoth csatáig. Minden irányítható jármű új egyedi különleges képességeket is kapott, mint például kikerülés, torpedók lövése, és kábel, mellyel bombákat húzogathatunk. Oh, és igen – és ezek a pályák is támogatják két játékos részvételét.


A birodalom visszavág…

Habár vicces, könnyen elérhető, és gazdag játékidővel rendelkezik (18 fejezet, 3 epizódban és emellett megnyitható rejtett pályákat is találunk), LEGO Star Wars unalmassá válik egy idő után. Emellett egy kicsit a nehézségi szinttel is gondok vannak. Habár van benne egy "fejlesztett AI" is, igazán soha sem nyújt elég kihívást. Az igazi kihívást a rejtett tárgyak megkeresése jelenti minden pályán. A másik negatív tényező lehet az is, hogy ha nem fog meg valamivel a játék, akkor egy idő után eléggé vontatottá válhat egyesek számára.


Igaz meg kell jegyeznem, hogy ezek a tényezők igazán nem hatnak a játékmenet részére. Néhány bosszantó képi hibán kívül, a LEGO Star Wars II nagyon szép lett – de az is igaz, hogy ezt mind csak az egyedi megjelenésének köszönheti. Habár ne verjen át a gyerekes megjelenítés. Ez a legegyedibb játék, melyre mostanában rátettem a kezemet. A humora (mely néha igazán „hangos kacaj" hangulatot hozott a szobámba) és a Csillagok Háborújának karaktereinek megjelenése és viselkedése is mind növeli a játék humor szintjét.


Zárószavak


A LEGO Star Wars II, mint az első rész, nagy részben a fiatal Csillagok Háborúja rajongóknak készült, akik könnyed videojátékkal szeretnék elütni az idejüket. Ebben a játékban az erőszak soha sem túl erőszakos, és a humora mindig vicces, és a játékmenet is szórakozatóra sikerült. Tudom-tudom egyszerűre sikerült egy kicsit, és azt is tudomásul veszem, hogy van benne pár gyermeteg hiba. De mindezen kívül ez a játék mindig is szórakoztató marad köszönhetően a magas újrajátszhatósági szintjének. Az év játéka címét elnyeri? Nem hiszem, de az év „Család Játéka" címét biztosan. "Az Erő legyen veletek, ifjú Padawanok!"

1.
1.
gyedem
sztem megérdemelné a 9.1-et
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...