Fuzion Frenzy 2

  • Írta: Ca$h
  • 2006. október 16.
Link másolása
A Fuzion Frenzy (innentől csak FF) egyike volt azoknak az első játékoknak mellyel az Xbox a hősidőkben debütált. Benne volt abban a 15-20 játékban, amivel a Microsoft konzolja elindult az egyre szebben felfelé ívelő pályáján. A Halo, Amped, PGR sorozatokkal együtt mindegyik játék ami visszavezethető a kezdetekhez a legjobb alkotásoknak számítanak manapság. Viszont ellentétben a többi stuffal, az FF nem élte meg a folytatást. Egészen jövő hónap elejéig…
Igen igen emberek, mindenki nagy kedvence a partyk nagy favoritja, a nők rémálma visszatért, és szebb és jobb mint valaha! Nem tudom, hogy van-e olyan ember, aki még nem hallott erről a remek kis gammáról, de ha van azoknak nagyjából körvonalazom, hogy miről is szól. Az FF egy vérbeli társasági szórakozást nyújtó kis program, aminek a lényege hogy egyszerre négyen is tudnak egymás ellen küzdeni, versenyezni, ki-ki hogyan áll hozzá a témához. Több játéklehetőség közül is lehet választani, de a legnagyobb élvezetet maga a tournament nyújtja. Ebben választani lehet, hogy maximálisan hány világon szeretnénk összemérni az erőnket. A legmagasabb szám a 7. Na most minden egyes világban van több mini-game (összesen több mint 50 ilyen van), ha jól emlékszem akkor világonként 5 db.

Ezekben a mini-game-ekben a cél természetesen a győzelem, minél jobb pozíciót érünk el, annál több kristállyal jutalmaznak meg minket. Ezeknek a kristályoknak akkor van haszna, amikor eljutunk egy világ utolsó kihívásához a Fuzion Frenzyhez. Mielőtt ez elkezdődne, választanunk kell, hogy hány kristályt áldozunk fel arra, hogy megjelenjen majd nekünk a pályán. Megtehetjük, hogy egyet sem rakunk fel, de érdemes közel az összest megkockáztatni. Hogy miért? Hát itt jön a játék legélvezetesebb része! A Fuzion Frenzy pályákon a cél igen egyszerű, össze kell szedni a saját színű kristályainkat, amik dupla pontot érnek, ezen kívül találni fogunk színtelen illetve ellenséges színű kristályokat is. A színtelenek és ellenségesek csak egy pontot érnek, de érdemes ezekkel is foglalkozni, hogy a többiek nehogy elhúzzanak mellőlünk. De még csak most jön a java, hiszen maga a pálya kész gladiátor aréna. Adott lesz egy csomó fegyver, a pálya maga is állandóan változik, szívatnak minket folyamatosan. Tiszta káosz az egész, akkor járunk a legjobb úton, ha nem törődünk semmivel, csak gyorsan összegyűjtjük a saját kristályainkat, elvisszük a megadott helyre, utána meg a többieket szívatjuk a fegyverekkel meg a pályaváltoztató hatalmas piros gombokkal. Sejtem, hogy ez így olvasva zagyvaságnak tűnhetett, de higgyétek el, hogy élőben marha egyszerű az egész.


Így a demót elnézegetve úgy tűnt nekem, hogy nem sok minden változott az első rész óta, de amiket feljavítottak azoknak garantáltan örülni fognak a rajongók. Először is, most már nem csak négy karakter közül lehet választani hanem hatból. Úgyhogy senki sem fog hoppon maradni amiatt, hogy mások elvették tőle nagy kedvencét. Szerintem mondjuk ezt a hatot lehetett volna még bővíteni minimum nyolcra, de mindegy Samson a legnagyobb arc akkor is! Szerencsére most már XBox Live-on is lehet nyomulni, tehát nem csak akkor ha nagy nehezen összekapartunk magunk mellé három embert, vagy akkor ha végre valahára házibuli van otthon. Ez már hiányzott! Természetesen a grafika is nagyon komoly lett, volt szerencsém kipróbálni egy HDTV plazmán, hát az arcom leszakadt a gyönyörtől, és ez még csak éppen hogy kapargatja az X360 képességeinek a felszínét. Sajnos a demóban csak 3db mini-game-et lehetett kipróbálni ami nagyon karcsúnak tűnt nekem. De ajándék lónak ne nézd a fogát ugyebár. Lássuk akkor ezeket sorban:


Conveyor Belt Chaos:

Ez a pálya erőteljesen az idegtépő kategóriába tartozik, mint ahogy azt az FF rajongók már jól tudják, ebben a játékban három kategóriába sorolhatóak a mini-game-ek; idegtépő, élvezetes, poénos. Jelen esetben ilyen „csipesszel" rendelkező kis tankokban vagyunk, mindenkinek van egy saját kis platója, amire gyűjtögetni kell a meg-megjelenő dobozokat. Ezeket felmarkolva ha elvisszük a saját platónkra, akkor az rögtön át is színeződik a miénkre. A gond csak azzal van, hogy innen más is elviheti a dobozainkat, azokat jól ellopva. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy ha közel megyünk az ellenhez akkor szépen beléje tudunk adagolni egy kis elektromosságot, amitől egy rövid időre lebénul a szerencsétlen. Érdemes mindig másoktól ellopni a dobozokat, vagy ha éppenséggel a közelünkbe került egy akkor azokat, de mindenképpen ügyeljünk arra, hogy ha valakinek túl sokat sikerült összeszedni nehogy már olyan nagy legyen az öröme, lopásra fel! Have fun, nekem ez a pálya nem igazán tetszett.


Sumo Paint:

A jól ismert és kedvelt, poén kategóriába tartozó sumo labda visszatért. Most éppen festegetős formájában. Itt az a lényeg, hogy van egy nagy kör alakú pálya, amin van egy csomó színtelen pötty. Nekünk ezeket kell a saját színünkre festeni úgy, hogy szimplán csak rágurulunk. A bonyodalom ott kezdődik, hogy a többiek is folyamatosan színezgetnek, és nagyon könnyen le lehet ám esni a pálya szélén. Ezt ha lehet kerüljük el, mert túl sok időbe telik míg visszaraknak minket a pályára. A legjobb taktika ha arra törekszünk, hogy a többieket elkerülve, a pálya szélén körbe-körbe gurulva átszínezgetjük a pöttyöket, mert ott lehet a legtöbb pontot szerezni, közben persze arra ügyelünk nehogy leessünk!


Ice Treasure Hunt:

Én úgy gondolom, hogy ez a pálya az élvezetes kategóriába tartozik, nekem ez a kedvencem. A szabályok rendkívül egyszerűek. Mindenkinek van egy lángszórója, véletlenszerűen ledobálnak nekünk jégtömböket amiket kiolvasztva, különböző nagyságú pénzérméket lehet felszedni. Minél nagyobb egy érme annál több pontot ér. A poén az, hogy maga a pálya is csúszik, mert jégből van és a lángszóróval minket is meg lehet sebezni. A legjobb amit tehetünk, hogy mindig a mások által kiolvasztott pénzeket lopjuk el úgy, hogy az utolsó pillanatban jól megsütjük az ellenfeleinket. Nagyon vicces tud lenni, hatalmas nagy hangulata van.


Hát sajnos csak ennyi pályával kecsegtettek nekünk a készítők. De szerintem ez is elég ahhoz, hogy beismerjük ez a játék must buy kategória. Főleg így, hogy már Live-on is lehet nyomulni! Nincs is olyan messze már az a November 8.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...