Hot Rod: American Street Drag Bemutató

Link másolása
Az elképzelés, hogy a tuning-autos mozifilmek után otthon is élvezzuk a saját magunk álltal irányított igazi amerikai szuper verdákat, egyszeruen fantasztikus. Ehhez minden lehetoségünk meg is van...

Egy kis történelem: Hot Rod

Manapság már az idősebb felhasználóknak számító, huszas éveit taposó játékos lelküek emlékezhetnek a Commodore 64 játék sikereire. Visszatekintve az egyszerő grafika, primitiv alkalmazások mellett a varázs és a játékélmény feledtette velünk az iskolai napokat. Körülbelül 10-12 éves lehettem mikor családi látogatásokra jártunk, és újpesten volt egy két-gyermekes család, velem egykoru gyermekekkel, persze Commodore 64 és mindeféle kiegészitok garmadával, játékok tömkelegével. Na ott aztán két hónapon keresztúl az autós gyorsulási verseny volt egész lakótelep játéka. A Commodore -ra írt játék tele volt tuningolható verdákkal, versenyezhettunk: pénzbe és autóba is fogadhattunk.

Hot Rod American Street Race

Az elképzelés, hogy a tuning-autos mozifilmek után otthon is élvezzuk a saját magunk álltal irányított igazi amerikai szuper verdákat, egyszeruen fantasztikus. Ehhez minden lehetoségünk meg is van, ami kezdodik azzal, hogy a roncstelepen álldogálsz, zsebedben csak úgy dagad a lóvé (5000 dolcsi) és választhatsz 6 db kocsi közül. A paletta igen széles, megtalálható itt a régi tipusú olds mobile, a kicsit késobbi ford mustang, chevy és még megannyi jó kis verda. Sajnos márkanevek és azok emblémái nem szerepelnek sem a kocsikon sem a játékban, ugyanis azért igen komoly összegeket kellett volna kicsengetniük a készítoknek az autókonszerneknek, így marad a márkajelzés nélküli kocsi, de aki otthon van ezen a téren, az felismeri azonnal, hogy melyik milyen márkájú.

Ha találtál kedvedre való járgányt, akkor kitejeled érte a cash-t :D és irány a garázs! Itt aztán láthatod, hogy mennyi mindent is kell venned ahhoz, hogy a játékban található utcai versenyeken elindulhass. Szerintem aki nem ért a kocsikhoz kicsit jobban, az nem fogja tudni értékelni a játékot, ugyanis eléggé részletekbe menoen, atomokra lehet bontani a kicsikénket és ha nem értesz hozzá rendesen, akkor bizony lehetséges, eladsz egy olyan alkatrészt, amit nem kellett volna és ott állsz trutyiban, mert nem indul el a kocsi! :) Szóval, figyeljetek jól oda, mikor mit adtok el és mit vesztek! Későbbiekben aztán, ha már tápos a cuccod, akkor elindulhatsz hivatalos versenyeken is, de ahhoz már tényleg komolyabb felkészültségű talicska kell!

Ebben a játékban a legnagyobb úr a pénz! Ettol függ ugyebár, hogy mennyire tudod tunningolni a járgányt. A pénzkeresésnek első módja az utcai versenygés, erre hat helyen van alkalmad a város különböző pontjain. Itt találkozhatsz érdekes fószerekkel, érdekes járgányokkal. A versenyek tétje lehet pénz, alkatrész, vagy a bátrabbak esetén maga a kocsi! Persze aki már ilyen tétekben játszik, azoknak eléggé hyper a kocsijuk és repesztenek, mint atom! No de ha szépen, lassan is, azért fokozatosan, egy hónap alatt csak össze tudsz rakni magadnak egy normálisabb kütyüt...csak győzd kivárni!

Akkor most ejtsünk néhány szót a negatívumokról!

1. Kamera - egyszerüen nincs egy normális kameranézet, ami igencsak idegesítő egy autós játéknál
2. Grafika - ugyan már 2003-at írunk, de azért szódával elmegy
3. Audio - idegesítő chip-ogó hangok a menüben, ki lehet kapcsolni de akkor az egész audio csatornánk lenémul, tahát ha zenét akarunk közben hallgatni
    akkor jobb ha sokat szenvedunk a beállításokkal
4. Ugy tünik, mintha a célcsoportja a játéknak a 10 éves játéktermi skacok lennének, nincs semmi extra, nem tudunk alkudozni, nincs biznisz!
5. Ha nem lenne hozzá CHEAT, fél óra múlva feladtam volna
6. Megpróbáltuk a multiplayer funkciót, de a rajtlámpa nem ugyanakkor gyullad fel a gépeken igy valaki előbb, mig más késöbb rajtolhat!! Ez hogy lehet???

mr_frog

2.
2.
hawk1984
Áhh, nem olyan vészes a játék. Már kb 1 hét alatt is nagyon tuti verdát lehet összehozni vele.

A lényeg, hogy a 6 helyszínen olyanokat hívj ki az elején akiket le tudsz nyomni ( tesztkör után láthatod nenyit is bír ajárgány, amit érdemes 1-1 komolyab fejlesztés után le-lenyomni). Ha van vki aki jól fizet arra száljunk rá, addig amíg nem csökken a tétje, mivel 1 idő után elkezd fogyni a pénze. Fontos még hogy ha töbször lenyomsz valakit akkor csak az első győzelem után kapsz hírnév pontot. Ez kell azoh, hogy új helyre mehess, vagy 1 komolyabb versenyzőt kihívhass.

A játék elején meg igyekezzünk olyan kocsit választani amit fel is tudunk újítani. haver járt úgy hogy vett 4300 körül 1 mustangot, de az tiszta szenvedés volt, mivel még így is tiszta roncs volt, és jacvítani alig volt pénz. Mondjuk én vettem már 2300-ért is Challengert és azt pl rögtön tudtam tuningolni is , nem csak a kopott alkatrészt lecserélni.

Mellesleg a motor bővítés a sebességre (Nagyobb motoroknál már megugrik a kocsi, erre figyeljetek, mert korrigálni kell a kormánnyal), a futómű az úttartásra hat (sokkal jobban rajtolunk). Van még a festés, ami néhány nevesebb versenynek az alapfeltétele.



Hát nagyjából ennyi a mit játékról dióhéjban tudni kell. Viszonylag realisztikus, jó hangulatú. Szóval érdemes kipróbálni. csak az elejét kell túlélni.
1.
1.
sanye001
Hali Azt szeretnem megtudni hogy honnan lehetne letolteni ezt a jatekot??

aki tudja letszi irjon
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...