Virtua Tennis 3

  • Írta: Ca$h
  • 2007. április 12.
Link másolása
Emlékszem még a konzolos hőskorszakra, amikor a Dreamcastnek még valós esélye volt arra, hogy felvegye a versenyt a Sonyval. Aztán megjelent a PS2 és úgy lesöpörte szegényt a porondról, mintha soha nem is létezett volna.
Hát igen, ezekben az időkben volt új játék a Virtua Tennis első része, ami már akkor is olyan gyönyörű volt és olyan élvezetes, hogy még én is teljesen odáig voltam érte, pedig utálom a sport játékokat. Eljött az ideje, hogy az újonnan megjelent harmadik részt nagyító alá vegyem.


Emlékszem már az első rész is olyan jóra sikeredett, hogy a cimboráimmal felragasztottunk a tv-re egy Eurosport matricát, mert tényleg csak az hiányzott róla ahhoz hogy élő közvetítésnek tűnjön a gamma. Rendkívül egyszerű volt az irányítása, bár ahhoz hogy igazán profik legyünk igencsak rutinos játékosnak kellett lenni. Pedig igazából, csak két gombot kellett használni. Az alacsony illetve a magas labdák adogatásához. A magas labda használata egyértelmű volt, viszont az alacsony labdánál már nagyon gyorsnak és tapasztaltnak kellett lenni, ahhoz, hogy jól megszívathassuk a másikat.


Ezt az anekdotát csak azért írtam le, mert sajnos vagy szerencsére ez ebben a részben már jócskán megváltozott. Hiszen összesen négy gomb használatára lesz szükségünk, az előbb említett kettő mellett lesz egy bal illetve jobb csav ar gombunk is, amiket természetesen még a jó előre lenyomással illetve az irány megadásával is kombinálni tudunk majd. Ha jól tudom ezek már a második részben is adottak voltak, de mivel én azzal a résszel nem nyomultam ezért rám ez újdonságként hatott. Olyannyira, hogy órákig szenvedtem a megtanulásával. De ez csak én vagyok, másnak így biztosan sokkal kényelmesebb lehet.


Ennyi irányításos rizsa után lássuk, hogy mit kapunk a pénzünkért. A játék legélvezetesebb része a single karrier, ami meglehetősen jóra sikeredett, igaz nem sokban különbözik az előző részekétől. Miutá n kiválasztottuk, hogy női vagy férfi karakterrel szeretnénk-e lenni, és miután az arcát is megcsináltuk (itt jegyezném meg, hogy ezt a részt azért egy picivel részletesebben is megoldhatták volna) már csak a helyünket kell bejelölni a földgömbön és neki is kezdhetünk hosszadalmas karrierünknek. Jócskán a világranglista aljáról fogunk indulni, úgyhogy lesznek versenyek rendesen, de ezen felül még rengeteg munkánk lesz abban is, hogy egyáltalán elindulhassunk. Erre két lehetőségünk is lesz, az egyik az iskola a másik pedig a mini-játékok végig vitele. Az iskola remekül használható arra, hogy megtanuljuk az alapokat, hiszen itt mindig lesz egy adott feladat, amit ha egymás után háromszor teljesítünk, akkor a megfelelő képességünk fejlődni fog az eredményeink szerint. Sokkal több élvezetet fognak nekünk nyújtani viszont a mini-játékok, amikben igencsak nagyot alkottak a srácok a Segánál. Rengeteg kis játékkal fogunk találkozni és mindegyik egy külön gyöngyszem. Ezek képességeink szerint négy fő csoportba lesznek sorolh atóak és egyenként mindegyikből jó sok fajtával fogunk találkozni. Hogy pontosan mik is ezek, az legyen meglepetés, de biztosítok mindenkit afelől, hogy ezt a részt fogja a legjobban szeretni a karrierje során.


Miután megszereztük a kellő gyakorlatot a kezdetekhez, neki is veselkedhetünk a világ meghódításának, ahol majd felváltva kell le küzdenünk az egyre jobb játékosokat mind egyéni, mind pedig páros versenyekben. Egy dologban biztosak lehettek, nem lesz könnyű dolgotok, ha az elsők akartok lenni. Emlékszem még az első rész főellenfelére: Kingre, aki olyan komolyan tolta, hogy hetekig nem voltunk képesek legyőzni őt. Gondolom ezúttal sem lesz könnyebb dolga a próbálkozó delikvensnek.


Pár szóban még a fontosabb dolgokról. A játék multis része egész jóra sikeredett, bár nem sok újdonsággal fognak találkozni azok, akik a második résszel is tolták. Igazából szerintem a tennis az egy olyan játék ahol látni kell a másik arcát ahhoz, hogy igazán poénos legyen egy-egy összecsapás. Persze az is nagyon jó, ha a hangját hallja az ember a másiknak, de az azért még mindig nem tud kárpótolni egy személyes jelenlétet. A játék grafikája döbbenetesen szép, főleg azoknak, akik ki tudják használni a támogatott 1080p-t. Na erre már tényleg csak egy Eurosportos matrica kell a sarokba ahhoz, hogy élő közvetítésnek tűnjön. Nekem személy szerint viszont nem tetszettek a visszajátszásos főleg az átvezető animációk, amikor a versenyzőket közelről láthatjuk. Azt vettem észre, hogy a női karaktereket valahogy jobban meg tudták csinálni, mint a férfiakat, vannak olyanok, akik szabályosan bénára sikeredtek. De olyanok is vannak, akik szinte lemásznak a tv-ről olyan élethűek lettek. Mindent egybevetve közelről nem olyan fényes a helyzet, mint messziről, de lehet, hogy csak megint én vagyok szőrösszívű, mert máshol agyon dicsérték ezt a részét is a játéknak.


Szóval én úgy gondolom, hogy ha valaki, aki ennyire rühelli a sportos stuffokat, mint én ilyen jókat tud írni egy progiról, akkor ez azért tudhat valamit. Bátran ajánlom mindenkinek, főleg akkor, ha van mellette valaki, vagy esetleg három ember is, akivel megoszthatja azt a nem mindennapi élményt, amit a tennis játékok királya nyújtani tud nekünk.

6.
6.
Myko Alto
#7: Nem tudom, lehet igazad van. Én csak a pc-s verzióról szólóttam...
5.
5.
Ca$h
Hmmmm... izlések és páfrányok ugyebár... :)
4.
4.
Myko Alto
Az igazság kedvéért: Top Spin Xboxon... a legjobb játék, amivel találkoztam. Aztán jött a Top Spin 2, PC-re, amit azonnal leszedtem és áhítatos szellemmel raktam fel...majd uninstaláltam le, mert egy akkora kalap fos lett, mint ide nagykáta!!!! A grafika csapnivalóan hányadék, az irányítás meg végképp kritikán aluli!! BROÁFF!



Viszont...viszont amikor látom, hogy Virtua Tennis 3 megelent, azonnal gondoltam egyet magamban: na most kiderül, melyik is a jobb?! :) Az első ránézés már el is döntötte volna a versenyt (csodaszép grafika), de nekem vén öreg nemiszervnek ez nem elég, így a játékélményre még vártam. Azt hiszem teljesen megérte, ugyanis messzemenőkig élvezetes és hangulatos!!!! Szerntem ha jelen időkben valamelyik játék megéri a pénzét (persze a WoW-on kivül), akkor az EZ! :) Viva la Sega! TENISZRE FEL GYEREKEK!
3.
3.
VID993HUN
Jó a cikk. Nem tom de nekem nem jönnek be a sport gémek, de lehet ,hogy megszerzem a TP2-őt ha ennyire ajálod !!! :)
2.
2.
Daks
tp2 állat, 9re ertekeltem a multkori tesztben, pedig csak pc-n toltam :)
1.
1.
Ca$h
A TP2-őt nem próbáltam, de ki fogom, ha tényleg ennyire jó szerinted!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...