Devil May Cry 4

  • Írta: Chocho
  • 2007. május 11.
Link másolása
Ha a klasszikus japán játékokra gondolunk, hamarosan három szó jut eszünkbe: konzol, manga, akció. Eme triumvirátus egyik gyöngyszeme volt a PS2 történetének legjobb Hack ’n’ Slash játéka, a Devil May Cry.
Az előző generáción három részt megélt sorozatot az utolsó epizóddal hozta be a PC-s piacra a Capcom, aminek bár voltak gondjai a portolás tekintetében, mégis hiánypótló alkotásként emlékszik rá mindenki. Most viszont a PS3-as negyedik epizódot vesszük nagyító alá, mely egy az egyben látogat el a monitorainkra is.

Sírni fog az ördög…
Mivel a sorozatnak már sajátjához tartozik félig ember, félig démon főszereplője, Dante, a legmegdöbbentőbb újdonság épp eme epikus hős száműzése lesz. Helyette Neroval, egy démonimádó szekta gyilkosával kell majd rendet tennünk a jó öreg Lucifer bácsi háza táján. Ugyan Nero olyan, mintha Dante kistestvére lenne, a fejlesztők állítják, hogy nem fogjuk megbánni a cserét.


A történetről egyébként nem tudni sokat, míg az arzenálról és a játékmenetet érintő újdonságokról annál inkább. Elsőnek itt van mindjárt a fegyverünk. Dante bácsi kardja és puspusa messze eltörpül Nero Blue Rose-ra keresztelt mágikus, kétcsövű pisztolya és Red Queen-nek nevezett hatalmas pallosa mellett. Egyelőre ez még a normális kategóriát képviseli, ám a velük megtervezett és kivitelezett új kombók egész más színt adnak majd a harcoknak. A gyakás természetesen marad a régiben, csakúgy, ahogy a pályák felépítése és az intenzív, rövid történetvezetés is, ám sok új támadást is alkalmunk nyílik majd használni.


Mivel a fegyvereknek különleges ereje van (ugye mit ér a démonölő hős varázspálca nélkül…), köréjük tervezve képesek leszünk a távoli ellenfelek közelbe rántására a könnyebb leszámolás végett, vagy épp elhajításukra, ha szorulna a hurok. Ezek ötvözése a már megismert harci elemekkel kellően feldobja majd a játékmenetet, még akkor is, ha nyilvánvaló lopás a gravigun-ból…


Ami nem romlott el...

…ne javítsd meg, szól a régi közmondás. Nos, ez esetben erről nem igen van szó, ugyanis míg Nero karaktere új képességekkel gazdagodik, addig a – későbbiekben visszatérő és irányítható – Dante a régi képességeit kapja meg új formába öntve. Mivel a játékosok később az új hős miatt fellélegezve kapnának Dante grabanca után „na, igen, őt vágom, ez pite lesz!" felkiáltás közepette, a Capcom jobbnak látta, ha megkavarja a tésztát és valós időben is választhatóvá teszi a küzdő stílust. Vagyis akár egy boss ölése közben is lehetőségünk lesz váltani, ami sok taktikázásra – és persze nehezítésre – ad lehetőséget. Igényes ötlet, kár, hogy nem igen szokott a fejlesztők eszébe jutni…


Ha már a bossoknál tartunk, lesznek bizony azok is, sőt! A GameSpot újságíró kollégái egy kipróbálható demó keretében láthattak is egy ilyet és elmondásuk szerint nagyon monumentálisnak ígérkeznek. Szó mi szó, az előző epizódok sem szenvedtek ebben hiányt, de azért a Painkiller vagy épp Serious Sam böszmeségeire gondolva megértem, miért fokozzák a dolgot. Ha pedig esetleg ez mégsem jönne össze úgy, ahogy akarják, a pletyka, miszerint Nero keresztezi majd Dante útját, elég durva álmokat enged kelteni bennünk. Ez minden bossfight-ot felülmúlna, annyi szent!


Sírni fogunk?


Nos, az ördög talán, de hogy mi is, azt nem merem mondani. A Capcom ugyan sosem volt híres a jó portjairól (Resident Evil 4, ugye…), de a tény, miszerint az új DMC PC-re és PS3-ra egyidőben készül, talán reményre adhat okot. Egy biztos, a látványra nem lesz panasz. Az eddigi képek lenyűgözők, a karakterek élethűbbek és mangásabbak, mint valaha, a gótikus, hatalmas helyszínek pedig lenyűgözően tárulnak majd szemeink elé – feltéve, ha rendelkezünk a megfelelő vassal, ami ezt képes megmozdítani. Érdekesség még, hogy az Xbox 360-as port csak, mint eshetőség merült fel a nem túl távoli jövőre nézve. Úgy látszik, a Capcom-nak nem annyira szimpatikus a Microsoft dobozkája, mint ahogy a Lost Planet eladásai sejteni engedték. A megjelenés egyébként valamikor év végén várható, reméljük, megéri a várakozást. Addig is lehet nézegetni a csinos manga lánykákat az átvezető mozikban és screenshotokon.

Kapcsolódó cikk

16.
16.
FallenX
Hmmm!Nah erre vártunk!
15.
15.
heavenly sword
14.
14.
Daks
valószínüleg folyamatosan félreértjük egymás gondolatait, szerintem ne is folytassuk a vitát :). szent a béke?
13.
13.
heavenly sword
hú de megmondtad, hajjajj, most nagyon szégyellem magam:P:P na persze:P téged sem kell félteni : "Ha mégis, akkor mákos vagy, hogy még sosem néztek "igazán hülyének"...

Én hol szóltam be neked ehhez hasonlót?
12.
12.
Daks
22 vagyok, de gondolom te se vagy 40. Ha mégis, akkor mákos vagy, hogy még sosem néztek "igazán hülyének", és nem tudod milyen dolog az. Mindjárt jön a válasz, hogy 26-28 éves nagykamasz vagy, és ne szóljak be, de emlékeztetnélek, hogy sok tizenéves korait is alig taposó vedégünk különbül viselkedik nálad!
11.
11.
heavenly sword
10.
10.
Daks
kicsit majd vegyél vissza, nem a lakotelepi jatszoteren vagy a haverjaiddal
9.
9.
Daks
senki nem nézett hülyének... félreolvastam amit írtál, ennyi volt az egész.
8.
8.
heavenly sword
semmi gond, megesik... csak utálom ha hülyének néznek
7.
7.
Daks
jah de... félre olvastalak :D:D:D bocsika :P
6.
6.
heavenly sword
Hát nem ezt pofázom Daks?
5.
5.
Daks
heavenly: http://www.capcom.co.jp/devil4/eng/main.html ez a játék hivatalos oldala, ott van alul az X360 logó :) A PS3 logo felett pedig a PC is, csak kisbetűvel :P
4.
4.
Utys
Én azt tartom érdekesnek, hogy a Capcom a PC-t is elsődleges platformnak tartja ezuttal.
3.
3.
heavenly sword
Az hogy az X360-as port csak egy felvetés, az elég érdekes kijelentés, mert már szinte minden games oldalon ki van írva a játékhoz, a platformok közé, hogy 360-ra is készül.
2.
2.
Daks
Igen, holnapra dátumoztam, mert nincs erőm megvárni az éjfélt a cikk kirakásával :). A videó amugy nagyon király, Érdemes azzal kezdeni a cikk olvasasat! :D
1.
1.
Nagyon jónak ígérkezik.. Ha jól hallottam, ebben már az easy mód tényleg az lesz, nem úgy mint az elődeiben..

Egy kis észrevétel: Dátum: holnap Író: Chocho

:))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...