World of Warcraft: Wrath of the Lich King

  • Írta: Daks
  • 2007. augusztus 4.
Link másolása
Augusztus első péntekén hatalmas bejelentéstől volt hangos a gamer sajtó. A Blizzcon 2007 fesztiválon a Blizzard bemutatta a World of Warcraft második, The Burning Crusade-t követő kiegészítőlemezét, a Wrath of the Lich King-et.
A Games Convention 2006 alkalmával a Blizzard megígérte, hogy évente új World of Warcraft kiegészítőt fog piacra dobni. Sokat vártunk a bejelentésre, a 2007-es E3 WOW mentesen telt el, már kezdtünk is aggódni, mire végre megtört a jég (csak, hogy stílusosak legyünk), és lehúzták a leplet a világ legsikeresebb MMORPG-jének második kiegészítőlemezéről, a Wrath of the Lich King-ről. És hogy milyen is lesz a játék? Lássuk!


A World of Warcraft: Wrath of the Lich King a Lidérc Király visszatérését, és a Scourge sereg ismételt invázióját dolgozza fel. A Szövetség és a Horda az outlandi háborúk újabb kitörése óta nem nézett Northrend felé, így Arthas-nak, a Lidérc Királynak volt ideje erőt nyerni, újjáépíteni a Jégkorona Gleccsert, és összeszedni sötét légióját, az Istencsapás Sereget, ismételten veszélybe sodorva ezzel Azeroth világát. A Szövetség és a Horda azonban ezt nem nézheti tétlenül, így útnak indul, hogy legyőzze Arthas-t, vagyis az Árulót, ahogy azt sokan nevezik.


A kiegészítőlemez Northrend vidékét nyitja meg a World of Warcraft játékosai előtt, ez két irányból lesz megközelíthető. Délnyugatról a Borean Tundra várja a kalandorokat, délkeletről pedig a Howling Fjord. Természetesen mindkét kapu vadonatúj questekkel szolgál, ezeket átlag 68-as és 72-es szint között lehet majd elvállalni. Noha Northrend vidéke többnyire hófödte tájakból fog állni, a külső területek az Outland-hez hasonló vad, azonban mégis színes és változatos képpel fogják köszönteni a játékosokat.


Akár már a megérkezést követően rögtön összefuthatunk a northrendi őslakosokkal, a Vrykul névre hallgató, 15 láb magas humanoid harcosokkal, de akadnak itt olyan barátságos lények is, mint a pingvinek, vagy a Tuskarr nevű, rozmár-szerű teremtmények. A Borean Tundra kaput többnyire a Horda játékosai használhatják majd, Garrosh Hellscream itt már fel is építette a hatalmas Warsong Erődöt. Persze a Szövetségnek is van itt kiépített állása, de az ő erejük inkább a Howling Fjord kapura összpontosult. Bármely irányból is vágjuk majd neki a felfedezésre váró világnak, bejárhatjuk majd az összes ismert helyszínt, így a Coldarra-t, a Sholazar Basin-t, a Lake Wintergrasp-ot, a Dragonblight-ot, a Crystalsong Forest-et, a The Storm Peaks-et, a Zul'Drak-ot, a Grizzly Hills-t, sőt magát az Icecrown Glacier-t is.


A második add-on leginkább a profi játékosoknak készül. Northrend-ben kalandozva el lehet majd érni a 80-as karakterszintet, ehhez azonban többet kell harcolni, mint eddig bármikor. Itt jelenik majd meg először a hős karakterosztály is, a Death Knight Class képében, melynek eléréséhez maximális szinten kell állnunk, plusz fel kell vállalni egy sosem látott nehézségű questet is. A Halállovagok (mint amilyen anno Arthas is volt) rontást küldhetnek az ellenfélre, így gyakorlatilag egy füst alatt elintézhetnek egy kisebb csapatot is. Játék közben az életenergiát mutató sáv alatt megjelenik majd a rúnakardunk, melynek segítségével olyan erőket hívhatunk majd segítségül, mint a Frost, a Blood, vagy az Unholy. Hogy ezek pontosan hogyan is fognak kinézni, és milyen hatással lesznek erőnkre, azt egyelőre homály fedi.


Mit érne egy World of Warcraft kiegészítő új foglalkozás nélkül? A The Burning Crusade-ben már bemutatkozott a Jewelcrafter, most pedig újabb lehetőség tárul elénk az Inscription személyében. Az Inscriptor a már meglévő varázslatokat és képességeket tudja továbbfejleszteni, természetesen a szokásos recept plusz hozzávalók kombináció használatával. Egy ügyes Inscriptor meg tudja majd növelni a spellek erejét, sőt a cooldownját is le tudja csökkenteni. Hasznos foglalkozás lesz tehát ismét, a mágiát kedvelő játékosok sűrűn fogják látogatni az újdonsült mesterembereket!


Jó hír, hogy új zónatípussal, az Outdoor PvP-vel is bővül majd lehetőségeink amúgy is zsírosra duzzadt tárháza. Itt mindenféle hadigépezet áll majd szolgálatba (húsos szekér, gőztank), sőt még az épületek is lerombolhatóak lesznek. Az egyetlen bibi itt csak az, hogy egy-egy összecsapás után nem lehet majd sunyiba lepattanni a gépekkel (még szép).


Az újítások nagyját már átbeszéltük, ám akad még itt pár olyan apróság is, melyet tutira imádni fognak a játékosok. Először is, a Blizzard átdolgozta a karakterépítő programot, így a korábbinál sokkal jobban testre lehet majd szabni virtuális harcosunk fizimiskáját. Lesznek új cuccok, új bőrszínek, sőt új hajtípusok is. Egy másik örömteli újdonság, hogy kibővül a táncok listája is, melyek a készítők szerint nem kis mosolyt fognak majd a játékosok arcára csalni.


Cikkünk végére is értünk, jelen pillanatban ennyit tudni az új kiegészítőlemezről. A megjelenés dátumát nem árulták még el a készítők, ám a már látott ingame jelenetek arról árulkodnak, hogy igencsak egyben van a játék. Az idei karácsony ideális időpont lenne mindenkinek, hiszen amellett, hogy már közel van, Northrend fagyos tája felettébb jól harmonizálna az ablakon túli tájképpel.

Kapcsolódó cikkek

9.
9.
Daniszab
Nekem most romlott e,l de szerintem tényleg a legjobb!!!!!!!!!
8.
8.
zod
Irdatlanul érdektelen, új, színes-pufi ocsmányságok és mesepályák gyökér irányítással, 3 éven felülieknek. Enjoy!!
7.
7.
raclal
nekem minden egyszerű van kb 50 intem :D:D szóval ham és ham :D
6.
6.
Myko Alto
na azt azért gondolhatod Raklap, hogy nem lesz ilyen egyszerű :)
5.
5.
raclal
Cerv na ná hogy maciban charge és ham kb ennyi lesz :D De lehet hogy gyorsabban megverem mint amire eljut oda a szám :D:D
4.
4.
Myko Alto
:D Raklap ecsém, te állat! Szó szerint, hiszen gondolom maci formban mész neki majd... annál a gigaátharapásnál szívesen ott lennék!
3.
3.
raclal
ha megnézzitek a blizzard megint összehozza azt amit régen tudot meg felfeognak annyi régi nem használt accot lőni mert naon sok embert érdekel hogy már arthas is benne lesz de 1 biztos én mint imba tank drood leugatom és szétharapom de naon :D
2.
2.
Adam9212
1.
1.
Myko Alto
Igaz, már felhagytam a WoW nyüstölésével, de azt hiszem erre a kiegre visszatérek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...