Burnout Paradise Demóteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2007. december 18.
Link másolása
A vérbeli rajongók számára egy igazi örökkévalóságnak tűnhetett ez a több mint 2 év várakozás, mióta megjelent minden idők legjobb Burnoutja, a Revenge. A PSP-s Dominator némileg enyhítette éhségünket a világ legőrültebb autóversenyes játéka után, de csak pár hétre, és nem maradt utána más, csak a hatalmas üresség és a végtelen várakozás. Hát igen, ezeknek a nehéz időknek vége, már mindenki tudja, hogy januárban jön a sorozat következő része, de addig is megajándékoztak minket egy kis ízelítő demóval – lássuk, hogy mire számíthatunk.
Miután elindult a játék, három fontos dologgal fogunk szembesülni. Az első, hogy mindenki kedvenc ágyék bizsergető hanggal megáldott női felkonferálója eltűnt, helyette régi cimboránk, DJ Atomika fog minket az éteren keresztül szórakoztatni. Ez eleinte egy picit zavaró lesz, de később meg fogjuk szeretni őt is. A második dolog, hogy a stuffnak a grafikája valami egészen elképesztően gyönyörű lett. Már a Revenge is sokkolóan szép volt, de a Paradise már-már fotórealisztikusra sikeredett minden szempontból. A törés modellezésről nem is beszélve, ami olyan részletes, hogy akár dokumentumfilmnek is el lehetne adni egy-egy nagyobb koccanást, mondjuk oktatófilmnek "hogyan NE vezessünk gyerekek" címmel. Végül pedig, de nem utolsó sorban észre fogjuk venni, hogy kedvenc sorozatunk ezúttal nem a jól megszokott (de eddig mindig sikeres) vérfrissítésen esett keresztül, hanem egy komplett vérátömlesztésen, SŐT igazából sebészeti beavatkozások egész műtéti sorozatán. A Burnout Paradise így első benyomásra olyan lett, mintha a Need for Speedes free roamot, összekevernénk egy kis Test Drive Unlimitedes szabad online várossal és megfűszereznénk egy kis gyűjtögetős, keresgélős GTA feelinggel. Hát igen, látszik, hogy a készítők az ég világon mindent megtettek azért, hogy egy teljesen új érzéssel örvendeztessenek meg minket.


A demo verzióban kapni fogunk egy pici szeletet Paradise Cityből, amit teljesen szabadon bejárhatunk. A város már a nevével is érezteti velünk, hogy úgy építették, minden Burnout rajongónak maga a paradicsom legyen, egy igazi játszótér csak és kizárólag saját felelőségünk általi használatra. Ezen kívül kapni fogunk egy nagyon jó kis verdát, persze félig széttörve, hogy Atomika gyorsan végigmehessen velünk az alapokon. Ezek sorban a következők: a városban szétszórva találni fogunk autószerelő műhelyeket, amiken átsuhanva a vasunk átesik egy villámgyors (fél másodperces, amolyan Burnout stílusos) szerelési folyamaton, ami után már folytathatjuk is a versenyt - ennek a végeredménye persze úgyis az lesz, hogy újra szanaszét törjük magunkat, de ezt már megszokhattuk. Ezen kívül találni fogunk benzinkutakat is, ahol természetesen nem benzint fogunk tankolni, hiszen a legtöbb esetben a kocsink még azt sem éri meg, hogy 2 liter benyát elégessen, hanem a burnout csíkunkat tudjuk maxira kitolni. Végül lesznek autó újrafestő helyek, ahol véletlenszerűen kiosztott festést rakhatunk kedvenc négykerekesünkre. Egyelőre ez a dolog randomban történik, de biztos vagyok benne, hogy a végleges verzióban mi is csinálhatunk majd magunknak egyéni festéseket.


Mint ahogy azt korábban már írtam, a város teljesen szabadon bejárható, rengeteg mindent tudunk majd gyűjtögetni, persze vérbeli Burnout feeling jegyben. Lesznek plakátok, amiken keresztül kell hajtanunk, lesznek titkos rövidítések, ugratók, kaszkadőr mutatványokra kitalált helységek és még sorolhatnám, de nem lövök le minden poént.


Természetesen lesznek  városban előre eltárolt versenyek is, illetve mi is bármikor, bárhol be tudunk csatlakozni egybe online, vagy akár hostolni is tudunk egy kedvünkre valót. A végleges verzióban akár egyszerre nyolc cimboránkkal is tudunk hülyéskedni, én egyszer kifogtam egy öt emberes ökörködést, el sem tudjátok képzelni mi folyt a képernyőn. Külön érdekességnek számít, hogy a program érzékeli, ha van live kameránk és minden egyes alkalommal, amikor csinálunk online egy takedownt, vagy valami nagyon vicces dolog történik, lőhetünk egy képet magunkról, ami automatikusan elküldésre kerül, ezzel vagy megnevettetve, vagy jól felidegesítve ellenfelünket. A végleges verzióban összesen 70 autót tudunk összeszedni, 120 verseny lesz, 80 online futam, és több mint 300 mérföldnyi bejárható úttal fognak nekünk kecsegtetni, amik valljuk be eléggé szép adatok.


Bevallom őszintén, az első benyomásom nem volt túlságosan jó a demórol, hiszen nagyon elrugaszkodtak attól az őrült, fanatikus, elmebeteg játékmenettől, amit már annyira megszoktunk és megszerettünk. A közlekedő autóknak fizikája van, súlya, pontosan olyan nehéz őket összetörni, mint magunkat, teljesen élethű lett az egész közlekedés a városban, mindenki kedvenc szembeforgalommal való közlekedése igazi kemény kihívássá változott, ebből a szempontból abszolút elvették tőlünk az arcade életérzést. Viszont miután az egyik cimborám meghívott játszani és elkezdtünk ketten ökörködni a városban, akkor éreztem rá teljesen a Paradise feelingre, és jöttem rá, hogy ez bizony teljesen más, mint amit megszoktunk, de a más nem mindig rossz, SŐT! Biztos vagyok benne, hogy a teljes verzióval totál le leszek nyűgözve, hiszen a Criterionos kölkök kegyetlenül értik a dolgukat. Már csak egy hónapot kell várni addig, ezt már mindenki fél lábon kibírja szerintem. Aki igazi Burnout feelinget akar, az hívja meg pár barátját ökörködni a városba, na akkor pontosan azt fogja kapni amit akart... Találkozunk egy hónap múlva!

Kapcsolódó cikk

7.
7.
Ca$h
Miért lesz? Na az nagyon dujva lesz!
6.
6.
Dentis 360
A Criterion érti a dolgát, az biztos...Most már a Black 2-re leszek nagyon kiváncsi...
5.
5.
Ca$h
Háááát, nem tudom hogy mennyit fog még változni a játék a megjelenésig, de reméljülk a legjobbakat! :)
4.
4.
zaz
ok Cash:) egy hónap múlva találkozunk:)

nekem egy dolog hiányzott, ha a térképen kinézel egy versenyt akkor azt nem lehet megjelölni egy markerrel. remélem lessz ilyen mert ez nekem nagyon hiányzik..ha pl buktam a versenyt akkor kavírhatok vissza a rajthoz...és még csak egy helyszínről beszéltem, mi lesz ha 100 verseny közül választhatok?

Remélem a véglegesben ez már nem lesz gond.
3.
3.
Ca$h
köszönöm köszönöm... :)
2.
2.
Jó kis cikk lett, jó lenne már kipróbálni nekem is.. :(
1.
1.
Ca$h
rsvegas: Ez a beszéd, that's the spirit! :)))



daks: nem semmi ez a hiperszonikus sebesség ahogy kiraktad a cikket, ez igen ezt már szeretem! :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...