Just Cause 2

  • Írta: Daks
  • 2008. január 5.
Link másolása
A CIA legjobban kiképzett titkos ügynöke, az olasz bőrcipők megszállottja, Rico Rodriguez két éve megmutatta San Esperito korrupt kormányának, hogy nem tanácsos packázni az Egyesült Államokkal. Leszámolt a dél-amerikai szigetcsoport összes bandafőnökével és nagykutyájával, most pedig itt van, hogy ismét jól seggbe rúgjon néhány barna bőrű rosszfiút!
A Just Cause első része felemás értékelést kapott. A játék koncepciója piszok jó volt, az egész olyan volt, mint egy trópusi GTA, összesen 1000 négyzetkilométernyi területet lehetett beautózni, behajózni, vagy berepülni. Jó fiút alakítottunk, le kellett számolni a helyi gengszterekkel, azonban a fejlesztők több ponton is csúnyán mellényúltak. Az akciójelenetek játszhatatlanul bugosok voltak, az ellenfelek rendkívül agresszívra és butára sikeredtek, de a játék azért kellemes időtöltést nyújtott mindenkinek. Rico Rodriguez nem merül a feledés homályába, a svéd Avalanche Studios ugyanis már készíti a második részt!


Az első információk a Playstation World magazin legújabb számában jelentek meg. Az újságból megtudtuk, hogy a Just Cause 2-ben megmarad a küldetésorientált, de szabadon bejárható világot biztosító játékmenet, sőt az egész szigetvilág még nagyobb, még durvább és még őrültebb lesz. A helyszín ezúttal nem San Esperito lesz, hanem a kegyetlen Baby Panay diktátor hatalma alatt álló kelet-ázsiai sziget, az Island of Panau, Rico barátunk feladata az lesz itt, hogy beszivárogjon a területre, és belülről rombolja le az elnyomó kormány hatalmát. Nem semmi küldetést kapott ismét, most lássuk, hogy mindez hogyan valósul meg a Just Cause 2-ben.


Peter Johansson, a játék egyik vezető fejlesztője a Playstation World magazinnak elmondta, hogy céljuk az előzőnél is nagyobb, szebb, és több lehetőséget tartogató szigetvilág megalkotása. Igazi folytatást szeretnének, egzotikusabb helyszínnel, és sokkal több lehetőséggel, mint korábban. A történet most sem fog fordulatokban és meglepetésekben bővelkedni, a Just Cause nem erről szól. Egy macsó titkos ügynököt kell alakítanunk, akinek egy új, felfedezésre váró, idegen kultúrában kell érvényesülnie. A játék szabadon bejárható világa pedig még változatosabb lesz, ismét lesznek gyönyörű strandok, ledurrant városok, és sötét őserdők, azonban mindez kiegészül még egy hegyvidéki tájjal is, melynek több száz méteres csúcsain kalandozva bizony érdemes lesz sálat és vízálló cipőt vennie hősünknek.


A lényeg megmarad tehát, bár a játékmenetben lesznek változások. Az első rész érdekessége volt, hogy a fő történeti szál mellett mellékküldetéseket is vállalhattunk, így segítve a helyi lázadókat. A Just Cause 2-ben ez a ficsőr elmarad, nem lesznek side mission-ök, Peter Johansson szerint ez ugyanis csak a szabadság látszatát kelti, de ugyanúgy hozzáragaszt minket a kötelező teendőkhöz. Azt állítja, ez a tipikus sandbox játékok eleme, a GTA-ban is ilyen volt, ők nem akarnak hozzájuk hasonlítani.


A grafikát illetően továbbra sem kell majd panaszkodnunk. Az első rész is gyönyörű volt, és a továbbfejlesztett Avalanche Engine 2.0-nak köszönhetően a folytatás is lenyűgöző látványban részesít majd minket. Nem csak az összhatás lesz majd sokkal szebb, de a tájkép is megváltozik. Messzebbre lehet majd ellátni, a növények sokkal részletesebben ki lesznek majd dolgozva, és az aljnövényzet is élettelibb lesz. Reméljük sikerül egy Crysis vagy Far Cry 2 szintű látványvilágot megalkotniuk a készítőknek, bár a képeket elnézve gond itt nem lesz!


Az újgenerációs konzolok rajongóinak is van jó hírünk, a Just Cause 2 az elődjével ellentétben ugyanis nem csak PC-re és Xbox 360-ra, hanem Playstation 3-ra is meg fog jelenni. Sőt mi több, a készítők egyenesen Playstation 3 konzolra fejlesztik a játékot, így a két másik verzió ezekből fog felépülni, bár ez nem azt jelenti, hogy azok gyenge átiratok lennének hozzá képest. Reméljük a legjobbakat, és ígérjük, ha friss információk, vagy új részletek jelennek meg a játékról, akkor azokat azonnal megosztjuk veletek. Addig is Viva la Revolution, drága barátaim!

Kapcsolódó cikkek

19.
19.
fenyo96@
hogy lehet letölteni ingyen

18.
18.
suigetsu
Nekem az elsőrészben csak az tetszett h lehetett motort kérni ,,XD.:légipostán:.XD,,

de ez a MINDIG a levegőben...KIRÁLY LESZ:D

17.
17.
Glek
Hát skacok... ez ORDENÁRÉ. Ez 2008-ban már közel nem grafika. Az egyetlen ami tényleg mutatós, az a távoli hegyek látképe... már ha nem renderelt -_-
16.
16.
Glek
PFFF ez ratyii grafika!!! LOL! Mikor elolvastam a cikket a kis képektől leestem a székről... erre megnyitom nagyban, OLYAN RENDERELT MINT ATOM ÁLLATT!!! Néztem azt a füstöt... mondom "Na EZ igen"... közelről "ilyeet én is tudok wazzz"

1. résszel se játszottam, nem is fogott meg + a sok negatív kritika. Esetleg ezt kipróbáljuk. De csak a kamikaze fikcsók miatt :D
15.
15.
Daks
kultúra javitva, elofordul az ilyen :)
14.
14.
FIFA_07
Amúgy képek alapján eléggé odaba**ósnak tűnik xD De 100 h nem ilyen lesz azér ennyire szépre nem tudnak kidolgozni egy játékot de ha mégis akkor az év grafja lesz xD
13.
13.
FIFA_07
Azért azt jó lenne tudni h kb mikorra érkezik :P Jó még kb 5 perce csinálják a játékot :D de akkoris kiváncsi vagyok :P
12.
12.
uszylaci
KULTÚRA, nem kultura, hanem kultÚra. hol a 10.000-em? :)
11.
11.
tombar
"...idegen kulturában kell érvényesülnie..."

na itt hol a hiba? :)
10.
10.
uszylaci
8: én is ezért nem szerettem. és xbox-on NEM 360-ON, hanem xbox-on nagyon ratyi volt a grafikája. ugyhogy inkább hagytam a p..sába. de ennek adok egy esélyt. mert olyasmi lesz mint a fry cry 2 ugyhogy a ps3-amé a jövő! mert megveszek rá iolyesmiket!
9.
9.
Pekferi
7: LOL, az 1. is az volt...
8.
8.
Xabinho87
Nekem az akkor pc-m nehezen bírta, pedig papíron normális kellett volna futnia. Később xbox360-on kipróbáltam a demóját. Az elején volt valami küldetés.: ejtőernyővel kell egy kocsira ugratni. Nagyon rossz volt az irányítása ezért nem is próbáltam a teljest konzolon. A bugok tényleg voltak benne rendesen. Például a repülőgép vízalatt is repült!:D A második résznek is adok egy esélyt, reméljük az jobb lesz.
7.
7.
uszylaci
nekem az 1. rész nem teccett. de ezt most megveszem, mert ha gta-féle, akkor kell!!!!!!!!!
6.
6.
Vincenzo
Hú ez most feldobott...főleg, hogy ps3-ra is kijön, tehát nem kell új gépet vennem miatta. Az első rész nagyon tetszett, azok után ez alap játék számomra.
5.
5.
uszylaci
ja, most olvastam el... bocsi... akkor ps3-ra fogom megvenni!
4.
4.
uszylaci
ez csak pc-re jelenik meg? vagy ha nem, akkor még mire? mert ez kell.... csak nem pc-re

3.
3.
Juraviel.Ihuan.Bed
Az első részt nem vittem végig,mert az akkori gépemen eléggé szaggatott. Pedig nagyon tetszett, főleg, hogy harminc centire földtől kinyitottad az ejtőernyőt, és láss csodát, nem halt meg. :D :D :D A hegytetőkről, sziklafalak tetejéről eszméletlen király volt dzsippel leugratni. :D :D :DRemélem amikor elkészül a gépem bírni fogja. Vagy nem. :)
2.
2.
kancsoka
egyetértek az első is nagyon jó volt de nem számítottam 2-re de jó hogy lesz és a képek alapján nagyon szép lesz!
1.
1.
Aramisz93
huh az első részt nagyon szerettem....ez a második piszok jól fog kinézni =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...