Army of Two

  • Írta: Ca$h
  • 2008. március 14.
Link másolása
Nagyjából azokban az időkben láthattuk az első ízelítő bemutatót az Army of Two-ból, mikor a Lost Odyssey-ből, már akkor érezni lehetett hogy itt egy kőkemény játékkal lesz dolga azoknak, akik beruháznak majd rá. Sokan voltak (velem együtt) akik nagyon várták már a megjelenést, amit újra és újra elhalasztottak, de közel egy év csúszás után végre itt van. Maradjatok velünk!
ÜBERKONZOL: X360, PS3, PSP konzolok, kiegészítők, használt és új játékok olcsón!
LCD, Plazma, Projectoros HDTV-k, Házimozik, BluRay filmek!
Használt készülékek és játékok vétele, cseréje, beszámítása!
További infó: www.uberkonzol.hu, www.uberdigital.hu

Az első bemutató után már az összes ízelítő kisfilmből kiderült hogy lesz a játéknak egyfajta humoros pikantériája, ami valljuk be először kissé morbidnak tűnt, éppen ezért még kíváncsibbá tett. Aztán tavaly év végén felröppentek a hírek miszerint a Gamespot kapott egy bétatesztet a játékból és nagyon nem voltak megelégedve vele, sőt mit több rendesen le is szidták azt. Ez sok mindenkinek visszavett az érdeklődéséből. Erre kapott a stuff még jó pár hónapnyi halasztást, aminek a gyümölcsét élvezhetjük mi most, ezekben a furcsán nyirkos félig tavaszi félig téli napokon.


Az Army of Two egy külső nézetes lövöldözős játék, aminek az lenne a legfőbb célja, hogy következő szintre emelje a kooperatív lehetőségeket és ezzel egy legendát teremtsen. A gammában fellelhető lehetőségek száma igencsak impressziv, de erről majd később. Viszont mindenképpen plusz pontnak számít, hogy mindenféle co-op lehetőség közül választhatunk, legyen az osztott képernyős megoldás, magán szoba nyitása vagy éppenséggel publikusé. Ezen kívül a több játékos lehetőségek is erre hajaznak, csak és kizárólag négyen nyomulhatnak egyszerre, két-két főből álló csapatot alkotva, akik csak akkor érvényesülhetnek igazán ha keményen összedolgoznak. Éppen ezért az online játékhoz mindenképpen azt tanácsolnám hogy valamelyik cimboránkkal nyomuljunk, különben nem sok esélyünk lesz a győzelemre. Nem hiszem hogy nehéz lenne erre embert találnunk, lévén hihetetlenül élvezetes az online játék, érdemes kipróbálni.


Az Agro

Mint ahogyan azt gondolom már mindenki tudja, a gamma egyik újdonsága az Agro. Ennek a használatát mindenképpen meg kell tanulnunk, lévén ellenfeleinknek olyan kemény AI lett írva és olyan pontosan céloznak, hogy szinte rá vagyunk kényszerítve a használatára. Az Agro annyit jelent hogy az ellenség mindig arra fog folyamatosan lőni aki vagy nagyobb fegyverrel rendelkezik vagy pedig folyamatosan lő rájuk. A játékban három egyszerű parancsot adhatunk a társunknak, az első hogy vonuljon előre, a második hogy jöjjön vissza hozzánk, a harmadik meg pedig hogy tartsa a pozícióját. Ezek mind védekező parancsok, viszont ha még egyszer ugyanabba az irányba nyomjuk a D-Padot akkor a kék védekező parancs átvált piros támadó parancsba és ilyenkor a társunk neki kezd az Agrozásnak. Amint eléri a megfelelő szintet (ezt a képernyő tetején középen fogjuk látni) pirosan kezd izzani és ekkor jövünk mi a játékba. Magunkon azt fogjuk látni hogy elhalványodtunk, mintha láthatatlanok lennénk, ez részben igaz is, mert hogyha nem közvetlenül szemből megyünk neki az ellennek, hanem mondjuk fél oldalról, akkor halálos nyugalommal le tudjuk majd szedni őket, anélkül hogy észrevennének. Lesznek olyan ellenfelek, mint mondjuk a gépágyús vadállatok és a nehézpáncélban lévő két lábon járó erődök, akiket csak ezzel a módszerrel tudunk leszedni. De vigyázat, nézzük folyamatosan a társunk életerejét, mert ha már közel van a piros tartományhoz, akkor lassan le fogják szedni, ezt elkerülve gyorsan hívjuk vissza magunkhoz és várjuk meg míg feltöltődik az energiája. Van még egy nagyon mókás része az Agrózásnak, mégpedig az, hogyha olyan sok embert öltünk meg Agróban maradva, hogy elérhetővé válik az „overkill" opció, ezt kiválasztva lelassul körülöttünk a világ és kétszeres sebzéssel, mint valami Terminator pusztíthatjuk az ellent, igencsak látványos effektekkel végigkísérve.


Párban szép az élet


Most pedig jöjjenek a co-op lehetőségek a játékban amikről korábban már szóltam:
  • Co-op snipe: ez egy igencsak hasznos dolog, a lényege annyi, hogy tisztes távolságból kiszemelünk magunknak két ellent, szólunk a társunknak és miután ő belement, a képernyő alján látni fogjuk a saját és a társunk látcsövét is. Egy játékos módban amint mi lövünk a társunk is lőni fog, két játékosban meg visszaszámlálást tudunk indítani és ilyenkor is majdnem egyszerre tudunk majd leszedni két ellenfelet.
  • Fegyver csere: ez főleg két játékos módban tud nagyon hasznos lenni, mikor valamelyikünknek elfogy a lőszere és mi szépen nekiadjuk a saját fegyverünket, lévén könnyen lehet hogy mi nem is használtuk éppen azt a típusú fegyvert. Itt mindenképpen meg kell hogy említsem, hogy fegyverarzenálunk négy fegyverből áll, elsődlegesből (rohampuskák, gépfegyverek), másodlagosból (pisztolyok, mini gépfegyverek), speciális fegyverből (sniper puskák, rakétavetők) és gránátból.
  • Back to Back: lesznek a játékban olyan szorult helyzetek, amikor körül vesznek minket és minden irányból támadnak, ilyenkor egymásnak hátat fordítva lelassul körülöttünk az idő és szépen lassan, módszeresen leszedünk mindenkit. Nagyon látványos én nagyon gizda részek ezek!
  • Bak adás: olyan magaslatoknál amiket nem érünk el egymagunk, bakot adhatunk társunknak, akit felnyomva első lépésként meg kell hogy tisztítsa a terepet, majd miután felhúzta magát minket is felsegít.
  • Elsősegély: abban az esetben ha társunk elesik, mi odamegyünk hozzá, és a grabancánál fogva biztonságos helyre húzva szépen meggyógyítjuk őt. Külön poénnak számít, hogy amíg éppen húzzuk őt, ő is és mi is tudunk lőni az ellenségre, szóval igencsak pusztító duó tudunk lenni még vészhelyzetben is.
  • Pacsizás és pofon: ez csak egy poén amit beleraktak a játékba de nekem nagyon tetszett, ha valami olyasmit csináltunk együtt ami tetszett, akkor közel menve a társunkhoz „A"-t nyomva különféle pacsizásokat tudunk végrehajtani, ha meg fel akarjuk bőszíteni a másikat, akkor közelről nyomjunk egy jobb ravaszt, és ilyenkor vagy megfejeljük vagy adunk neki egy pofont. Nekem nagyon tetszett hogy belerakták ezeket is.


A játékmenetet igencsak egyszerű lesz; vagy leraknak, vagy ejtőernyővel ledobnak minket az adott küldetés helyszínére és nekünk nem lesz más dolgunk, mint busás fizetés fejében teljesíteni a különböző elsődleges és másodlagos küldetéseket. Minden pályán eldugtak nekünk 3-3 ezüst aktatáskát is, amiket megtalálva külön jutalom üti a markunkat. Ellenfeleink igencsak ügyes és képzett katonák, lesznek köztük öngyilkos merénylők, páncélozott egységek, gépágyú kezelők, kommandósok és mindenféle gonosz népség, de senki sem veheti fel velünk a harcot természetesen. Vigyázzunk, mert időnként aknákat is elhelyeznek ellenségeink amiket csak a GPS segítségével találhatunk meg, érdemes egyébként ezt sűrűn használni lévén mindig mutatja hogy hova kell mennünk és hogy milyen messze van az adott cél.


Küldetéseink közben betérhetünk a fegyverkereskedőkhöz, ahol fullosabbnál fullosabb fegyverek boldog tulajdonosai lehetünk, amiket nem elég hogy fejleszteni is tudunk (hosszabb cső, támasztékok, nagyobb tárak, hangtompító), de ha olyan kedvünk van akkor még szépen fel is pimpelhetjük őket (vagyis felcsicsázhatjuk, de ezt mindenki a saját szemével nézze inkább meg).


Szóval vannak lehetőségek és újdonságok a játékban bőven. Ismerek olyan embereket akiknek még mindig nem tetszik a játék, de szerintem a felhasználók javát azért már meg sikerült szereznie az EA-nek új üdvöskéjével. Színes kis folt ez a mai száraz játékpiacon, és véleményem szerint még nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van benne, és tekintettel a végére biztos vagyok benne hogy lesz még folytatás. Én nagyon várom és ti?

37.
37.
GoonerPeti
Korrekt írás.
nem rossz a cucc !
el lehet vele poénkodni. A grafikája megelőzte a korát.
36.
36.
DULLDOG86
Nekem ez a játék nagyon tetszik de még csak egyszer játszotam, de viszont meg veszik nekem.:)
35.
35.
petyusa
#33: Szerintem is tök jó. Mesés a grafika, csapatmunka az egész.

COOP-ban a legjobb!

MIÉRT FIKÁZZÁK!!!!!?????
34.
34.
Jocilus
Nem valami sok köze van az igazi harchoz?
33.
33.
damien!!!
Szerintem nagyon jó játék lett, nem értem hogy más oldalakon miért huzták le...
31.
31.
Ca$h
nem hiszem, de sosem lehet tudni
30.
30.
nagyi8
Ez PC-is megfog jelleni???????????,
29.
29.
Ca$h
28.
28.
zaz
27.
27.
Ca$h
izlések és pofonok, vannak akikre túlságosan hatnak a negatív impulzusok, vannak akik meg csak a tényekkel foglalkoznak...
26.
26.
zaz
kula ez a játék. Másnap visszavittem a boltba és inkább buktam 1500ft-ot:)
25.
25.
Ca$h
Daks: Zjuhuhuuuuj, kemény, szegény GoW jól le lett savazva by You! Én annak idején rengeteget játszottam vele, de a multija kegyetlen szar lett szerintem, úghogy hagytam... de pl. nemsokára újra tolni fogom lévén még függőben maradt az insane episode 2 vége és a legvége.
24.
24.
Daks
gowert en annyira nem vagyok oda, 2x vegigvinni tobb is volt mint eleg, szerintem azt fogom beszamittatni a GTA4 vasarlas alkalmaval :)
23.
23.
Ca$h
akkor ezt egyenesen imádni fogod, a GoW-nak nekem sem teccet a multija, de ennek még az is nagyon jó! ;)
22.
22.
Guppi
Ok. Én a GOW-ot is coop-ban szerettem tolni hawerral csak azért kérdeztem.
21.
21.
Ca$h
18: Engem nagyon emlékeztetett a GoW-ra csak szeritnem jobb nála, persze a GoW annak idején nagyon nagy durranás volt, de az AoT most már jobb játék szerintem.



20: Elsőre valóban egy picit bonyolultnak tűnhet a játék de ha beletanulsz akor egyáltalán nem az.
20.
20.
LnB
Én tegnap este végig vittem a traininget, és az első pályába is belepillantottam, és elsőre elég bonyolult. de ahoz képest, hogy mennyire rossz kritikát kapott szerintem élvezhető, hangulatos kis játék.
18.
18.
Guppi
Ez kb olyan mint a GOW osztott képernyővel??
17.
17.
Ca$h
nu srácok akkor ennyi szociális élet után ami valljuk be szórakoztató volt térjünk vissza magához a játékhoz és a cikkhez, észrevételek, kérdések... esetleg?
16.
16.
bobby
én is annak szántam... :D
15.
15.
Ca$h
13: gratulálok hozzá, legyetek boldogok! :D A ritka faj azonban igaz, nem szabad durcizni miatta, ez sokkal inkább bók! :D
14.
14.
bobby
huuuh, grat! ilyen szépséggel nem mindennap találkozni... :) grat! és egyébként mikor váltok el? :D vicc volt... :)
13.
13.
LnB
elolvasta a kommentedet Ca$h, és nevetett :) de megjegyezte a "ritka faj" kifejezést.

ő az:

http://images.iwiw.net/0301/user/00/84/91/11/3/user_8491113_1185874931565_box
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...