Mortal Kombat vs DC Universe

  • Írta: Daks
  • 2008. április 19.
Link másolása
A képregények, rajzfilmek és egyéb, képzeletszülte mesék világában nem ritkaság, hogy két univerzum főszereplőit egyszer csak egymásnak eresztik. Gondoljunk csak a filmvásznon is látott Aliens vs. Predatorra és Freddy vs. Jason-ra, vagy a már sokkal szűkebb rétegeket elérő Marvel Zombies vs. The Army of Darkness-re, King Kong vs. Godzilla-ra, Marvel vs. Capcom-ra, Wolverine vs. Spider-Man-re, Archie meets The Punisher-re és Batman vs. Dracula-ra.
Ez az úgynevezett fictional crossover műfaj nagyon népszerű mostanában, és kinek örömére, kinek bánatára, az MK világát is elérte az őrület. A frissen leleplezett Mortal Kombat vs DC Universe-t jelen előzetesünkben mutatjuk be nektek, felfedve az első részleteket és érdekességeket.


Emlékszem egy barátommal még a 90-es évek közepe táján mennyit Mortal Kombat 3-aztunk. Egész nyári szünetek ment el úgy, hogy a napi legalább 3-5 óra bicajozás után rátapadtunk a Super Nintendo-ra, és sötétedésig bunyóztunk szinte pihenés nélkül. Kívülről tudtuk az összes karakter fatality, babality és friendship kivégzését, a kombókról már nem is beszélve. Azóta persze eltelt pár év, a játékipar megváltozott, mi pedig ritka válogatósak lettünk, és nem hogy évekre, de már napokra se tudjuk magunkat lekötni semmivel, főleg nem egy bunyós játékkal. A Virtua Fighter és a Dead or Alive uralta haldokló műfajt most a Mortal Kombat kívánja feléleszteni, méghozzá úgy, hogy saját sztárjait a DC Comics karaktereivel ereszti össze. Érdekes egyveleg lesz tehát, részünkről mindenképpen megér egy próbát, főleg, hogy ez lesz az első újgenerációs MK.


A játék Playstation 3 és Xbox 360 konzolra készül, a fejlesztéseket pedig személyesen a Midway Games végzi. A stúdió jó szokása szerint a Mortal Kombat vs DC Universe-t is az Unreal Engine 3.0-ra építik, úgyhogy mindenre számíthatunk, csak csúnya grafikára nem. De nem csak megjelenésében nyújt majd újat és jót az MK8, a verekedés is minden korábbinál jobban meg lesz rendezve. Nem csak a szokásos ütés-rúgás páros fogja egymást követni, hanem például ismét el lehet majd dobni ellenfelünket, sőt olykor még a levegőben is bunyózhatunk. A kamera önálló életet fog élni, néha több tíz méterre távolodik, néha meg teljesen rázoomol majd a karakterekre, hogy közelről láthassuk, ahogy ellenfelünknek sorozzuk az arcát.


Egyelőre négy karaktert fedtek fel hivatalosan, Sub-Zerot, Scorpiont, Batmant és Supermant, ők már biztos, hogy szerepelni fognak a játékban. Az utóbbi Mortal Kombat részeket elnézve az egyik oldalon esélyes még a szereplésre Cyrax, Drahmin, Ermac, Goro, Hsu Hao, Jade, Jax, Johnny Cage, Cabal, Kano, Kitana, Kung Lao, Liu Kang, Mileena, Nightwolf, Noob Saibot, Quan Chi, Raiden, Reptile, Sektor, Shang Tsung, Shao Kahn, valamint Sonya és Tanya is. Ők igazi Mortal sztárok, mindenképpen számítunk rájuk, bár Ed Boon, a sorozat egyik atyja nemrégiben azt nyilatkozta, hogy új karakterekre is debütálnak a nyolcadik rész alkalmával.


A másik oldalon Batman és Superman mellett feltűnhet még Robin, a Macskanő, Wonder Woman, Aquaman, a Zöld Lámpás, a Marsbéli Fejvadász, Hawkgirl, a Villám, sőt az egész Tini Titán és Gen13 csapat is. Jó kis bunyókra lehet tehát számítani, főleg, hogy a pletykák szerint nem csak a karakterek, de a helyszínek között is sok átfedés lesz. Ez azt jelenti, hogy nem csak a szokásos Mortal Kombat világban folynak majd a harcok, hanem olyan helyeken is, mint Metropolis, Gotham City, vagy Jump City. Jópofa részlet, hogy a harcosaink szabadon mozoghatnak majd, nem lesznek bezárva egy kör alakú ringbe, sőt a Dead or Alive-hoz hasonlóan minden pálya több szintből fog állni.


Mitől félünk? Először is, hogy a játék nem fog megjelenni PC-re, hiszen bár az Epic multiplatformként emlegette az MK8-at, a Midway azt mondta, hogy ez téves, a játék nextgen exkluzív lesz. Aggodalomra ad még okot, hogy a készítők T for Teen besorolást akarnak a játéknak, ami ugye azzal jár, hogy le kell faragni a mérhetetlen brutalitásból. Vér persze lesz, és állítólag a kivégzések sem esnek áldozatul a besorolásnak, de kár lenne ez utóbbit gyengére venni, én mindenre nyitott vagyok, csak egy puhány MK-ra nem. Akárhogy is, jó messze van még a Mortal Kombat vs DC Comics idén karácsonyi megjelenése, úgyhogy figyeljétek a híreket, ha napra készek akartok lenni a stuffot illetően. Ha összegyűlik egy nagyobb adag infócsomag, akkor elképzelhető, hogy egy újabb előzetessel lepünk meg titeket.

Kapcsolódó cikk

15.
15.
gta king
kár hogy ilyen játék lett elvesztette régi varrázsát... brutalitás nélkül nem mortal a mortal hiszen ez a legerősebb védjegye :l de olvastam hogy már egy új mortal van készülőben :)
14.
14.
Utys
Ez komolyan a Mortal világ megerőszakolása.
12.
12.
bobby
11: hát nem mert mondenki letöltené!!!
11.
11.
Westwood R.I.P.
Hát persze, csak PS3.Úgy látszik soha többé nem lesz MK Pc-re. :(
10.
10.
Bloodrose
A kérdés szerintem arra vonatkozott, hogy hol mondták hivatalosan a készítők. Ed Boon nyilatkozott a játékkal kapcsolatban, van róla egy videó, ami a trailerrel közel egy időben látott napvilágot ő mondta el a négy eddig ismert szereplő nevét.
9.
9.
felegyi
Le van írva a cikkben hogy "Egyelőre négy karaktert fedtek fel hivatalosan, Sub-Zerot, Scorpiont, Batmant és Supermant"

Ezt a készítők mondták, ottvan még az is hogy hivatalosan!
8.
8.
wildláma
kérdés: Honnan tudtuk meg scorpion-t és superman-t hogy szerepel benne? (ez biztos tény, de nem láttam a trailerben őket bocs)
7.
7.
wolf15
És az téged hol izgat ha más letölti?Amit én megveszek az az enyém és kész.Nem azzal kell egyfolytában foglalkozni h mások miket csinálnak...

Meg a tipikus x360-as hozzállás:"Nekem boxom van,ezért a ps szar..."És ugyanez fordítva.Ez már annyira szánalmas,hogy nemigaz...:)

Meg nem mindenki azért várja a PC-s verziót,hogy letöltse...hanem mert nincs konzolja.De ez is az a konzolos hozzáállás amit az előző hsz-emben írtam.

Szval te csak örülj majd magadnak ha anyudék megveszik,ne itt verd a nyálad és fikázd a PC-seket.

És látom a majmos dolgon kívűl más nem bántja a csőröd...szval a többit eltaláltam :D
6.
6.
bobby
anyád a majom... egyébként volt egy szavazás, ahol megkérdezték: melyik platformon nyomod a gta4-et?

2% ps3... kuva annyukat :)

5%xbox 360... jobb :)

93% megvárom a pc-s verziót... HÁT, PERSZE, HOGY MINDENKI LETÖLTSE!!!
5.
5.
wolf15
#4

Bírom az ilyen konzolos majmokat,anyu meg apu mindent megvesz a pici fiának és azt hiszik,hogy most ezért ők a világ közepe v mi a tököm...És ami nekik nincs,nem tetszik v nem kell az egyből szar és itt keménykednek.

Meg nem hiszem,hogy konzolra is mindenki megveszi eredetibe a játékokat,sőt...
4.
4.
bobby
ne! ne jöjjön ki pcre! mindenki letöltené! csak konzolra jön egyébként ugyhogy hiába imádkozol! :)
3.
3.
wolf15
Jónak néz ki! Remélem kijön PC-re,mert konzol híján csak arra tudnám megszerezni...:s
2.
2.
bobby
a trailer alapoján nem lesz kislányos játék... sztem joo lesz naon4 megveszem ha majd kijön egy gameplay video roola... egy hosszabb
1.
1.
felegyi
Remélem nem vmi kislányos fosos játékot fogunk kapni! Hiszen a MK-ot mindíg is a brutalitása miadt szerettük!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...