Dragon Ball Z: Burst Limit Demóteszt

  • Írta: Daks
  • 2008. május 28.
Link másolása
Son Goku korábban nem tette tiszteletét egyik újgenerációs játékkonzolon sem, a június első hetében megjelenő Dragon Ball Z: Burst Limit azonban felhagy a szokásokkal, és hátat fordítva a PS2-nek meg a Wii-nek, felemelt fejjel költözik be a nextgen tulajok nappalijába. Na de milyen is lesz a játék? Indítsuk a demót, és lessük meg, mire számíthatunk két hét múlva!
A Dragon Ball Z: Burst Limit (Japánban Doragon Bōru Zetto Bāsuto Rimitto) tavaly decemberben mutatkozott be a Shonen Jump magazin hasábjain, de a Namco Bandai még abban a hónapban kiadta a róla készült premier trailert is. A népszerű anime sorozat első újgenerációs játékát a Dimps fejlesztette, a forgalmazásban pedig az Atari segíti majd a japán óriáskiadót.


Egy klasszikus verekedős játék lett a Burst Limit, a korábbi DBZ játékoktól nagyjából csak a kamerakezelése tér el. Míg a Budokai Tenkaichi részek kamerája a mi karakterünkre volt tapadva, addig a Burst Limit a régi trendet követve oldalnézetből közvetíti az eseményeket, valahogy úgy, mint a Shin Budokai, vagy a Tenkaichi előtti Budokai epizódok.


Eddig szép és jó minden, amiben viszont Naruto elveri Gokuékat az az, hogy a Burst Limit-nek sincs semmi kerettörténete, egyszerűen csak egymásnak eresztik a harcosokat, nekünk pedig stage-ről stage-re sorra el kell gyepálni az ellenünk merészkedőket. A demóból az jött le, hogy nincs és nem is lesz semmi átvezető animáció, az összecsapásokat nem köti össze semmi, egyszerűen csak amolyan Mortal Kombat-os stílusban kidobják a pályára a két felet, aztán indulhat az ereszd el a hajam.


Korai lenne azonban megkoronázni a másik narancssárga ruhás bunyókirályt, hiszen ott van még egy fontos szempont, a harcok izgalma. Itt is hosszú kombókkal ostorozhatjuk az ellent, ha pedig benyomunk valami nagyon profi kombinációt, akkor cinematic kameraállásokból láthatjuk, ahogy végrehajtja azt karakterünk. Ilyenkor ráközelítenek a szereplők arcára, majd a pár szavas párbeszéd után egy profin megrendezett, látványos támadássorozatot láthatunk. A Narutoban is volt ilyen, ott is imádtuk ezt, a kivitelezés pedig itt is csillagos ötösre sikeredett.


A demóban két meccset nyomhatunk le, az egyikben Goku és Piccolo áll ki Raditz ellen, a másikban pedig nem más, mint Yamcha küzd meg a gonosz Saibamannal. Mindkét meccset három nehézségi fokozatban vihetjük végig, az összecsapások végén értékelést kapunk. Pergős és izgalmas mindkét menet, érdemes eleinte very easy fokozaton kezdeni, majd ha kitapasztaltuk a kombókat, akkor mehetünk a magasabb szintre.


Hangok terén nem erőltették meg magukat a fejlesztők, két-három, igencsak gagyi pofozós effekt ismétli önmagát folyamatosan, közben pedig vad uhh-ohh-ahh kiáltásokat hallani. Bántja az ember fülét az egész, amolyan tipikus japán félgagyi lett, még egy rendes házimozin se szól szépen, nem hogy TV hangszórón. Legalább a látvány kárpótol érte, a rajzfilmes grafika nagyon klassz lett, és végre HD-ben élvezhetjük a küzdelmeket.


Multiplayer mód sajnos nincs a demóban, de a teljes verzióban persze kiállhatunk majd helyi gépen egy haverral, de akár internetes bunyókat is szervezhetünk. Összesen 35 karakter lesz a játékban, ebből irányítható szereplő Goku, Kid Gohan, Teen Gohan, Piccolo, Krillin, Yamcha, Tien, Trunks, Vegeta, Nappa, Raditz, Saibamen, Frieza, Ginyu, Recoome, Cell, Android 16, Android 17, Android 18, Bardock és Broly.


A demó jól vizsgázott nálunk, tárt karokkal várjuk a június 6-án boltokba kerülő teljes verziót, és még ha nem is lesz egy 100%-os alkotás, azért mindenképp el leszünk vele néhány napot, vagy éppen hetet. Dragon Ball fanoknak kötelező a vásárlás, de az se hagyja ki, aki egyszerűen csak bunyózni akar egy kiadósat!

Kapcsolódó cikk

30.
30.
ceni98
tom hogy hülye kérdés de ez van pc-re?(kicst megkésve)
29.
29.
LordPeti
Mindenkinek megvan a maga véleménye!

A történetet meg talán azért nem ismerem mert nem tudtam 5 percnél továb nézni.

Fő mondandóm: MINDENKINEK MÁS AZ IZLÉSE!!!

(lehet hogy másnak tetszik a játék de NEKEM NEM!)
28.
28.
westZsolt
lac15-ttel eggyet értek menny csak vissza a neked valóhoz, még a tőrténetett sem ismered te tudattlan azt leszarozod, szánalmas vagy
27.
27.
lac15
biztos azért van több millió fanja velem együtt

mert olyan szar.............

ha ezt az animét nemtudod értkelni akkor nem tudom mit tudsz

térj csak vissza a teletábihoz.....
26.
26.
LordPeti
Ez a játék pont olyan sz*r mint a rajzfilm .
25.
25.
felegyi
Az ilyen izmost PC-ket egyáltalán nem "csak" játékra találták ki, ezek szervergépként is üzemelnek!! Igaz hogy játékra ott a konzol, de ha már van egy jó géped, akkor elvárja az ember hogy valami értelmes játékot is adjanka ki rá nem olyat mint a Street Fighter...
24.
24.
lac15
bobby te megint csak kileszel bannolva igy....

24 te nem vágod a lényeget mi?

nincsen megszabva h mit raksz bele de többe kerül egy erős vga mint egy konzol.... és akkor még vegyél mellé procit meg minden sz*rt.....

és ha megveszed akk 1 év mulva kell vmi erősebb és megint kell fejleszteni..... lehet nem a legdrágább dolgot kell majd belevedd de akkis ....
23.
23.
bobby
24: haggyuk hát! a konzol mindenben jobb... és ha megveszed, nem kell fejleszteni h elmennyen a gépeden.. ennyi
22.
22.
Aramisz93
Igen, de a konzolok életciklusának a felére, a PC általában mindenben lekörözi őket. És a pc-n nincsenek szabva korlátok hogy milyen erőforrásra kell fejleszteni. De hagyjuk ezt.
21.
21.
lac15
hááát ha mindig a elgujabb játékokkal akarsz játszani és rendes graf-on akkor egy pc nem lesz elég 3 évig, max 1-másfél

és amire letelik az a másfél év addigra az alkatrészek már a felét se érik meg mint amikor vetted, viszont a konzol tartja az árát

nem csökken olyan rohamosan az ára mint a pc alkatrészeknek...
20.
20.
kenny22
Soha nem fogom megérteni azt, hogy miért KELL évente fejleszteni egy pc-t? 1-szer kell venni egy jót (nem több millióért, hanem max 200 ezerért) és az is elvan 3 évig... ugyan úgy jössz ki mintha vennél egy konzolt... a játékok árai kiegyenlítik az árat hosszabb távon... igaz mostanában tényleg jobb lesz a konzol, mert több játék jelenik meg rajta , pc-n viszont egyre kevesebb... de kihalni a pc-sem fog játék szempontjából, mert ahoz még lesz 1-2 szava a hardwergyártóknak is.



Ez a bobby meg elmehet a *** ha nem tud 1 normális mondatot se leírni normális hangnemben...
19.
19.
Drider
Jól sikerült a cell-shading, teljesen rajzoltnak tűnnek a figurák! Nem tudja valaki a XIII folytatása jön-e valamikor?
18.
18.
wolf15
#18,19:Oké,nekem nem is azzal van bajom,h nem lenne jó egy konzol.Csak egyszerűen irritál amikor ilyen bobby féle gyerekek arra verik a nyálukat,h konzol így meg úgy,a pc-sek meg menjenek a sunyiba...Miközben ha a szülei nem tömködnék tele lóvéval,akk nem keménykedne itt.Nem értem,h ez miért jó neki...

Ha megengedhetnék magamnak egy konzolt,akk tuti lenne,de sajna nem lehet... :D



Burst Limitet PC-re!!!:D XD
17.
17.
westZsolt
18) ennyi, én pl 1évig gyűjtőttem a ps-re és én peremierkor vettem 165-ezerért-és megérte
16.
16.
Ca$h
17: nézd igazad van abban, hogy nem kéne egymást cseszegetni azért, hogy kinek milyen gépe van... DE! Egy konzolt csak egyszer kell megvenni és hosszú éveken keresztül használni tudod őket (X360: 4-5év, PS3: 8-10év) és évről évre egyre jobb játékok jönnek ki rá. Míg a PC-det minden évben meg kell újjítanod, ami többe kerül mint egy konzol... szóval ha értékeled a pénzt, és játszani akarsz akkor mindenképpen konzolba kell fektetned, a PC sajnos már csak minden másra jó, nem játékra!
15.
15.
wolf15
#16: Lol...mintha az 1 hónapos v kicsit öregebb alaktrészt nem lehetne eladni XD.

És most figyeljen mindenki...A Ps3nál nincs jobb a világon!!!Ez tény!!!Ő maga bobby felség állította,és mint tudjuk az ő szava szent XD :D. Mekkora szánalom ami itt megy már.

Meg bobby,attól h vkinek nincs pénze ps3ra,boxra v wii-re még nem kell 1ből lenyomorékozni meg basztatni ha abban reménykedik,h jöjjön ki vmi értelmes játék is pc-re...Majd ha te is keményen fogsz doldozni,akk majd te is értékelni fogod a pénzt ;)



On:Sztem jó játék lesz.Más fórumon azt olvastam h lesz story mód is.De ki tudja...Jó játék,meg minden,de sztem ez kevés lesz.Majd később talán,de ez még nem az igazi.
14.
14.
bobby
és a havonta kijövő alkatrészek.. igen... de mi van a havonta kivett alkatrészekkel??? mert azokat aztán nehéz eladni, meg nem is használod... ennyi vagy
13.
13.
bobby
13: ez van ilyen az élet... egyébként jobb minden játék ps3on, ami kijön pcre azokbool a játékokbool...

vagyis jobbak a játékok ps3on mint pcn... ennyi
12.
12.
bobby
11: kussolj örülj neki h az kijön... nem igaz...

idézek:

,,egy kivánságom lenne... hogy a gta4 jelenjen meg pcre! ,,

mikor kijön a gta5:

,, jelenjen megpcre!,,

kéritek h jöjjön kii pcre egy játék, erre mikor bejelentenek vagy tesztelnek egy másik konzolos játékot, akkor azért nyafogtok... baba banda...

rohadjatok bele az életetekbe hülye szánalmas köcögök!
11.
11.
Gula
pc re is jöhetne ha eltudjak intézni a street fightert ezt mért nem?
10.
10.
westZsolt
9) igen és? miebben az új? December óta x-re és ps-re van bejelntve
9.
9.
Gabi911
De a videó szerint nem csak ps3-ra jön ki hanem xbox360-ra is mert a video végén a jobb felsö sarokba oda van írva hogy xbox360.
8.
8.
lac15
nagyon vártam végre a nextgenes Dragon Ball-t

de a demó kiprobálása után az jött le h ez tisztára mint a Shin Budokai

ha nem raknak bele vmi extrát akk ez egy idő után elég unalmas lesz

öszintén jobban örülnék egy GTA feelingü Dragon Ballnak

harcok pedig olyanok lenének mint pl tenkaichi budokaikban....



de azért ezt is megpróbálom beszerezni

mindenesetre jó lesz gyakni egymást neten
7.
7.
Daks
#2: persze persze minden jateknak van tortenete, de nem mindegy, hogy par mondatban rairjak a borito hatuljara, vagy a jatek kozben meselik el nekunk. a mortalnak is van sztorija, csak eppen az nem ismeri, aki elinditja a jatekot :)))
6.
6.
helloszabi
mármint az, hogy ki hogy fogja fel a cikket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...