Motorstorm: Pacific Rift

  • Írta: Daks
  • 2008. május 31.
Link másolása
Vége a sziklás, sivatagos porkavarásnak, ezennel bemutatkozik a Playstation 3 egyik legjobb nyitójátékának, a Motorstorm-nak a folytatása, melyben immáron trópusi körülmények közt kell bizonyítanunk férfiasságunkat. Napszemcsit és bukósisakot fel, ajkakat flegmán félrebiggyeszteni, kezdődhet a zúzás!
A Pacific Rift egy ízig-vérig kőkemény versenyjáték lesz, a korábbi nagy adag screenshot után pedig végre megérkeztek az első igazán komoly információk is. Eszerint a környezet teljesen megváltozik, a második rész egy sűrű növényzettel és nyakig érő sárral borított hatalmas szigeten fog játszódni, és hogy teljes legyen a káosz, a futamokon ezúttal óriáskerekűek is indulnak!


Az arcade versenyzők paradicsoma lesz az új vidék, a terep teljes egészét a hivatalos fórumon elhangzott rajongói kívánságok alapján tervezték meg a fejlesztők. Az első előzetesek alkalmával mindenki a Crysis szigetéhez hasonlította a Motorstorm 2 világát, azonban már tudjuk, hogy annál ez sokkal változatosabb lesz. Az Evolution Studiosnál egy olyan igazi csendes-óceáni vulkanikus sziget megalkotását tűzték ki célul, mely nem merül ki sárból és pálmafákból, annál sokkal, de sokkal többet nyújt a játékosoknak.


A vidéket öt nagyobb részre lehet majd osztani, délről északra haladva először egy igazi egzotikus, fehér homokos tengerpart vár a versenyzőkre, majd a fákon túl egy mocsaras lápvidék következik, a sziget közepén pedig ott a kőkemény dzsungel. Itt érvényesül csak igazán az első részben is ismert szabad útvonalválasztás, a kidőlt fák, az utat egyszer csak kettémetsző patakok, és a millió másféle akadály kemény kihívást fog majd jelenteni mindenkinek. Észak felé haladva a vulkánok lábaihoz érünk, itt köves, poros, sziklás terület vár a játékosokra, sőt a hegyek tetejére érve még egy kis hóval is találkozhatunk majd. Az utolsó szakasz az északi öböl lesz, ahol kapaszkodjatok meg, kiszállva a terepjárókból és kamionokból, jet-skiken és motorcsónakokon folytatódik a küzdelem!


Nem semmi dolgok ezek, és az újdonságok listája még mindig nem ért véget. A pályán több helyen is találkozni fogunk vízzel, a tengerparton bele lehet majd gázolni a hullámokba, a sziget belsejében pedig akár a sekélyebb folyókon is átszáguldhatunk. A víz nem csak lemossa majd a kasztnin eddig felgyülemlett mocskot, de lehűti a sok nitrózástól felhevült motort is. Ügyesen taktikázhat tehát, aki már megismerte a pályákat, hiszen nyugodtan forráspontig húzhatja a gépet, ha tudja, hogy mindjárt odaér a folyóhoz.


A környezet teljesen lerombolható lesz, viszont csak a nagyok számára. Egy termetes járgány volánja mögött ülve lazán kicsaphatjuk majd a kisebb fákat, de ha motorral, vagy buggyval indulunk útnak, akkor még a bokrok és a kúszónövények közé is könnyen beakadhat a kerék. A fejlesztők éppen ezért úgy egyensúlyozzák ki az erőfölényt, hogy a kisebb járművek számára alternatív ösvényeket tartanak fent, hogy megkerülhessék a sűrű növényzettel fedett részeket.


A látvány nagyon szép lesz, a hegyi szerpentinről például be lehet majd látni a teljes vidéket. Sok jóval kecsegtetnek még a closeupok, a növények levélről-levélre teljes részletességgel ki lesznek dolgozva, a kocsin meg az utolsó csavarig minden alkatrész nagyfelbontású lesz. Nem fogunk csalódni a környezet interaktivitásában se, a futam közepén kitörő vulkán például egész utakat fog elsodorni, a hegyi folyó meg akkora farönköket sodor majd magával, hogy lazán felborítja majd a vele találkozó kisebb-nagyobb járgányokat. Lesznek mindenféle faviskók és kilátótornyok is, ha ennek például elkaszáljuk a lábát, akkor az kidől, és elzárja mögöttünk az utat, szegény ellenfeleink meg kereshetnek alternatív útvonalat.


A játék újdonságai közé tartozik majd a rövidebb töltési idő, a korábbinál több résztvevős verseny, a változatosabb útfelület, a JPG formátumba mentő fotó mód, a saját számokat is lejátszó MP3 player, és persze az osztott képernyős játékmód, amit annyira hiányoltunk az első részből. Ezúttal egy gépnél ülve akár négyen is egymásnak eshetünk, ám aki az online meccseket jobban szereti, az se fog csalódni – sőt, a játék már a Home-ot is támogatni fogja!

Kapcsolódó cikkek

15.
15.
arnenal
Én még csak az első résszel játszok, de az eddigi tapasztalataim alapján bátran állíthatom, hogy nagyon király. Így nagyon várom a második részt, remékem az is jó lesz.
14.
14.
Aramisz93
Amugy én benne lennék egy bobby bannolásban...:P idegesitő néha
13.
13.
bobby
12: ttti! és ez jooo!
12.
12.
drip
Én mondjuk most szedem az első részét valahogy kimaradt de most hogy elolvastam a cikket lázba hozott így hát gondoltam kikéne próbálni az első részét és igen kár hogy csak ps3 de ez végleges????
11.
11.
Drider
#9: Ez a főszerkesztős "hülyegyerek"-ezés nekem is feltűnt, de nem akartam közbeszólni más nevében :D (bobby valószínű már egy jelentés nélküli karakter miatt képes az embernek esni)
10.
10.
boldi89
jó lesz az tuti mondjuk az elsőrész pont most probálom eladni!Hogy legyen pénzem a következöre ha érdekel valakit irjon kösz.
9.
9.
Ca$h
Bobby: Akit lehülyegyerekeztél, az törétenetesen a főszerkesztő, tekintettel arra, hogy nekem is és sokaknak kezdesza bögyében lenni... UTOLJÁRA szólítalak fel arra, hogy vegyél vissza az arcodból, vagy kibannoltatlak 1000 évre... értve vagyunk öreg?
8.
8.
Vincenzo
lol, minek támogatja a Home-ot? amikor ez megjelenik a home még sehol nem lesz(shame on SONY, már rég ki kellett volna adniuk) Mind1 az első rész tapasztalatai és az előzetes alapján tetszik a cucc, de még nem tudom, hogy meg ér e 15k-t.
7.
7.
bobby
ne jöjjön másra.. csak ps3ra...
6.
6.
wolf15
Jó lesz ez.Kár h csak ps-re jön.na mind1 :D

bobby...áhh,inkább hagyjuk :D
5.
5.
bobby
3: biztos h nem

4: dehogy sajnos! vegyé ps3at azt játszá vel.... hülyyegyerek...
4.
4.
Daks
ez sajna ps3 exkluziv
3.
3.
Marcy
Nem jelenik meg PC-re? Nagyon király lenne!!!
2.
2.
peterpal7
Szó szerint csorog a nyálam! :D

Sajna nincs nekem PS3 de örülnék neki.
1.
1.
bobby
várom már! kötelező vétel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...