The Bourne Conspiracy

  • Írta: Ca$h
  • 2008. június 14.
Link másolása
Azt gondoltátok, hogy Matt Damon kemény gyerek volt a Bourne trilógiában? Hát ha ő az volt, akkor a játékbeli énjét legfőképpen csak titánium keménységűnek lehetne nevezni. Hogy miért írom ezt, nemsokára megtudjátok. Házimozi, Xbox bekapcs, lemez berak, píszméker feltölt, stabil terpeszülés, induljon a móka. Hölgyeim, de inkább uraim a Bourne konspiráció!
ÜBERKONZOL: X360, PS3, PSP konzolok, kiegészítők, használt és új játékok olcsón!
LCD, Plazma, Projectoros HDTV-k, Házimozik, BluRay filmek!
Használt készülékek és játékok vétele, cseréje, beszámítása!
További infó: www.uberkonzol.hu, www.uberdigital.hu

Úgy gondolom, hogy Robert Ludlum bestseller regényeit nem sokan ismerik szerény hazánkban, viszont az ezekből készült filmtrilógiát már annál inkább. Éppen ezért gondoltam úgy, hogy a Bourne Conspiracy is csak egy újabb bizonyítéka lesz annak, miszerint filmadaptációt készíteni eleve bukásra ítélt projekt. De valami azt súgta nekem, hogy töltsem le a demót és tegyek egy próbát vele. Ez majdnem sikerült is, ha nem lett volna régiókódos X360-on. Már éppen kezdtem volna kitépni az összes maradék hajamat, amikor megszólalt a jobbomról egy női kórus és isteni fényben megvilágítva megláttam a PS3-at. Természetesen a Playstation Netwrokről minden gond nélkül lejött a demó, amit kipróbálva rögtön bele is szerettem a gammába.


A Bourne Conspiracy csak amolyan habkönnyű módon fut végig a Bourne Rejtély történetén, az igazi hangsúly az előzményeken és a még soha nem látott visszaemlékezéseken van. De igazából nem is a sztori a lényeg, hanem maga a játékmenet. Nem lehetett könnyű dolga a készítőknek, amikor arra vetemedtek, hogy játékot készítsenek egy ilyen színvonalasan felépített és látványos filmből. De azt kell hogy mondjam, sikerült nekik. Lesz benne minden, amit a mozikban megszerettünk: pörgős játékmenet, kőkemény verekedések, mindez végigkísérve a jól megszokott remek muzsikákkal, korrekt grafikával, egyszerűen magával ragad és nagyon nehéz letenni.


Adrenalin rendszer

Az egyik remek ötlet a progiban, hogy szinte minden szituációban adott lesz nekünk egy profin kidolgozott speciális mozdulatokra, és támadásokra épülő adrenalin rendszer. Ennek az a lényege, hogy minél tovább bírjuk sérülések benyelése nélkül, minél pontosabban célzunk egy-egy tűzpárbaj alatt, annál gyorsabban töltődik az adrenalinunk. Ebből összesen három egységünk lesz, amiket egyenként és időnként egyszerre is fel tudunk majd használni. Verekedés közben, ha felvillan az első csík, akkor a „B"-t megnyomva egy hihetetlenül látványos kiütéses jelenetnek lehetünk a szemtanúi, amikor is Jason a környezetében lévő bármilyen tárgyat fegyverként használva, jól kiüti ellenfelét.


Abban az esetben, ha többen vesznek körül minket, akkor az éppen rendelkezésünkre álló adrenalin mennyiség függvényében, mindenkit ki tudunk ütni. Nem kell mást tennünk, mint a mátrixosan lelassuló mozi jelenetben, az adott pillanatban megnyomni a szükséges gombokat. Tűzharc esetén ugyancsak képesek vagyunk látványos speciális lövésekre, ilyenkor nyomjuk meg a „B"-t majd az adott pillanatban egy másik gombot, és már mehet is a kivégzés. Persze itt is ha több csík áll a rendelkezésünkre, akkor egymás után több ellenfelet is le tudunk lőni.


Boss verekedések


Mint minden játékban, itt is lesznek igazán kőkemény srácok, akik majdnem annyira tökösek, mint mi. Ezekkel igencsak nehéz elbánni, nem csak azért, mert egy kiütéstől nem fekszenek ki, hanem azért is, mert ők is rendszeresen bepróbálkoznak nálunk mindenféle speciális mozdulattal. Ha ez még nem lenne elég, akkor még fegyvert is használnak, mikor már kezd szorulni a hurok. Ellentétben velünk, mert mi magunk vagyunk az élő fegyver ugyebár. Ezek a bunyók szoktak a leglátványosabbak és egyben a legfrusztrálóbbak is lenni. Igazán rutinos játékosnak kell lenni ahhoz, hogy elbánjunk velük a legnehezebb fokozaton. De lássátok milyen rendes vagyok veletek, leírom, hogy mi a teendő velük.


A titok a védekezésben rejlik. Folyamatosan védjük magunkat és várjuk meg, amíg megpróbál bevinni nekünk egy speciális mozdulatot. Ekkor lelassul az idő, ilyenkor mindenképpen találjuk el a megfelelő gombot. Ha sikerült, akkor nem kell mást tennünk, mint bevinni egy combót (az „X" és az „Y" egyszerre való folyamatos nyomogatása a leghatékonyabb). Ha sikerült és egy picit megszédült a csóka, akkor az „Y" folyamatos nyomásával vigyünk be egy rúgást is. Ezután a védekezés jön és újra minden, amit feljebb leírtam. Ha feltöltődött az adrenalin, akkor adjunk neki egy jó nagy csókot a közelben lévő tereptárgyak hatalmas választékából. Ezt a folyamatot addig ismételgessük, amíg ki nem dől szegénykém. De vigyázat! Mert lesz olyan ellenfél, aki még a legyőzése után is bepróbálkozik még egyszer utoljára, ekkor legyünk résen és nyomjuk meg a szükséges gombot.


Rövidre zárva a témát szerintem a Bourne Conspiracy az év legnagyobb csalódása, de szerencsére jó értelemben véve. Vannak persze apróbb hibái, mint mondjuk a kissé kidolgozatlan tűzharc-irányítás, vagy a picit elbénázott autós rész. De összhatásában véve egy nagyon kellemes kis stuff, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Ne csodálkozzatok viszont azon, ha a végigtolása után kedvet kaptok újra a film trilógia megnézésére. Majd arra lesztek figyelmesek, hogy Damon barátunk verekedési stílusát figyelve, azon gondolkodtok ti vajon jobban csináltátok volna, mint ő?

15.
15.
DON GONDOCS
Ez egy nagyon jó játék ajánlom mindenkinek, aki még nem játszott vele :)
14.
14.
kekvillam
most már a grafikája az nem éppen a legjobb de nem baj
13.
13.
kekvillam
megéri a pénzét mert meg akarom venni:D
12.
12.
The Lone Drow
És azóta sincs pcre, nagy kár érte :(
11.
11.
Ca$h
az biza, nagyon NAGYON jó... kötelező vétel! =)
10.
10.
48laci
Tuti megszerzem, biztos, hogy rohadt jó game!
9.
9.
Ca$h
igen valahogy ez sejthető volt, hiszen nem pc típusú a gamma... :(
8.
8.
Daks
x/ps - pc sajnos nincsen, es be se jelentettek :(
7.
7.
Ca$h
6: hááááát nemtom, lehet, hogy lesz PC-re is...
6.
6.
Ca$h
5: azért mert PS3-ra lett felvéve először, ez egy régi probléma, amit az új GK-n orvosolni fogunk... =)
4.
4.
MictiaN
huh hát a cikk olvasása után kedvem is lenne játszani vele, csak nincs konzol :D de am 'X' meg 'Y' gombok nem az XBox kontrollerén vannak? :D mer itt ps3 a platform :P jó cikk, lehet holnap, vagyis ma meg is nézem a trilógiát :D
3.
3.
Ca$h
nem is csoda, hiszen kegyeltenül jó! mindenkinek kötelezővé teszem a megvásárlását! =)))
2.
2.
Ca$h
ezt biztosan imádni fogod... =)
1.
1.
Sogi
csak legyen pc-re is, nagyon szeretem az ilyen tipusu gamekat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...