Happy Tree Friends: False Alarm

  • Írta: Daks
  • 2008. július 7.
Link másolása
A Tündi Bündi Barátoknál nincs is édesebb a világon! Cukik és imádnivalók, az ember legszívesebben úgy magához ölelné őket, hogy kipattanjon a kis szemük. Korábban azt mondtuk, hogy fél karunkat is odaadnánk egy velük készült videojátékért – nos, itt az idő felhozni a pincéből a flexet, hiszen három hónap késéssel bár, de megérkezett a Happy Tree Friends: False Alarm!
Az erdő színes kis lakóinak történetét mindenki ismeri. Cuddles, Giggles, Lollypop, Lumpy, Petunia, Handy, Nutty, Sniffles, Pop, Cub, Flaky, The Mole, Disco Bear, Russell, Lifty, Shifty, Mime, Cro-Marmot, Flippy és Splendid körül mindig történik valami rettenetes, hol a karja szakad le az egyiknek brutális módon, hol a másik ég porrá kínkeserves sikítások közepette. 120 epizód óta szörnyülködünk a történetükön, a SEGA és a Carmageddon sorozattal hírnevet szerzett Stainless Games párosnak köszönhetően pedig végre játék formájában is köszönhetjük az édes kis állatkákat.


A játék Xbox-on a LIVE Marketplaceről, PC-n meg a Steamről, illetve a hivatalos oldalról szerezhető be potom 23 euróért. Pénzünkért cserébe egy oldalnézetes, viszont aranyosan megrajzolt és teljesen 3D-s Lemmings klónt kapunk, melyben a Tündi Bündi Barátokat nekünk kell megmentenünk a biztos haláltól. Az állatkák mit sem sejtve a körülöttük lévő veszélyről, vígan szaladgálnak a cukorgyárban, a kórházban, a bányában, a fafeldolgozóban, az erőműben, vagy éppen a roncstelepen, Lumpyt irányítva pedig a mi feladatunk, hogy elhárítsunk előlük minden életveszélyes akadályt.


A kis drágák igazi butus Lemmings módjára viselkednek, nem törődnek semmivel, csak hajtanak előre. Nekünk négy eszközünk van a megmentésükre, ebből kettő több feladatot is ellát. Az akció gombbal különböző kapcsolókat tudunk aktiválni, a nitro bombával robbantgatni lehet, míg a jégtől nem csak a tárgyak, de az állatkák is megfagynak – ezt érdemes akkor használni, ha például időre van szükségünk. A tűz felolvasztja őket, tönkreteszi a tereptárgyakat, de használható például a kisállatok megsürgetésére is – elég csak mögéjük pörkölni, és már rohannak is a kis drágák.


Klassz dolog, hogy mindegyik szereplőnek külön kis energiasávja van, így egy-egy baleset után nincs azonnali halál, kisebb bakikat követően is folytathatjuk a terelgetést. Persze mondani se kell, hogy a megsérült állatkákból folyik a vér, van hogy az egész arcukról lejön a bőr, vagy éppen a koponyájuk törik be. Na de hozzászoktunk már az ilyenekhez, a rajzfilmsorozatban sokkal durvább dolgok is történtek.


A pályák mindegyike egy rövid repülő móddal kezdődik, ilyenkor gyorsan át lehet nézni, hogy milyen gyilkos veszedelmek rejtőznek, és lehetőségünk van átgondolni azt is, hogy hogyan óvjuk meg tőlük a kisállatokat. Ha nem akarjuk, hogy egy rossz mozdulatunkat követően felnyársalódjon valamelyik kis szaros, akkor mindenképpen szánjunk fél percet a tennivalók átgondolására!


Összesen 10 helyszínen megy az élet-halál harc, ezek mindegyike egyenként 3-3 pályát tartalmaz. Sajnos nem egy megerőltető feladat végigjátszani a teljes sztori módot, a pályák nem csak, hogy rövidek, de könnyen átláthatóak, és nagyon könnyűek is. Két, maximum három óra elég is rá, hogy kivégezzük a történetet, aztán amilyen gyorsan jött a False Alarm, olyan gyorsan is távozik merevlemezünkről.


Noha a Happy Tree Friends játék kicsit gagyi lett, azért jól el lehet vele szórakozni, én tényleg csak azt sajnálom igazán, hogy nem sikerült hosszabbra. Számomra érthetetlen még, hogy a mesét nem ismerők kedvéért miért nem készítettek átfogóbb intrót, így ugyanis csak a rajongók tudják igazán élvezni az eseményeket. Jó pont viszont az alacsony gépigény, a cucc olyan kevés erőforrást igényel, hogy még egy hagyományos céges laptopon is elfut.

Kapcsolódó cikk

13.
13.
westZsolt
letőltőttem,hááát nem nagy szám de :S
12.
12.
Gula
bobby 5 perc alatt találtam a google-el 3 bad company bemutatót..és ki hitte volna csak az olvasás mesés képességére volt szükségem hozzá...

írd be hogy "bad company játékteszt" (magyar találatok) és húzz el innen
11.
11.
Gula
Hát nem tudom hogy örülnének-e a GK-os srácok ha rivális oldalakat linkelnénk ide (habár bobby akkor elhúzna a ....-ba, hmmm), vagy mégis?
10.
10.
bobby
NEM! ha adtok 3 magyar teszt linket a battlefield bad companyról akkor békénhagylak! ha nem adtok akkor nem hagylak békén! és én németet tanlok, bocs...
9.
9.
Obi1
Bobby, általánosban nem tanulni angol? Mert ezekhez a tesztekhez aztán tényleg sok angoltudás kell..

"ugyértem ha nem adtok 3 linked akkor békénhagylak és ha nem hagylak békén akkor bannoljatok! "

Szóval hogy ha NEM adunk 3 linket akkor békén hagysz minket?Hölgyeim és Uraim, senki se adjon neki linkeket!
8.
8.
bobby
7.
7.
bobby
ugyértem ha nem adtok 3 linked akkor békénhagylak és ha nem hagylak békén akkor bannoljatok!
6.
6.
bobby
ha dtok 3 linket ahol tesztelték, akkor mékénhagylak titeket örökre! vagy ha nem akkor bannoljatok nyugodtan!
5.
5.
bobby
akkor adj 3 linket! mert ha nem akkor soha nem hagylak békén titeket! ismétlem: 3 tesztet linkeljetek be! a battlefield bad companyról!
4.
4.
Aramisz93
#3: BAzdmeg mostmár. Figyelj egy csomó helyen letesztelték már a bad companyt. Akkor miért sóvárogsz itt érte? Olvasd el máshol, ha ennyire érdekel.
3.
3.
bobby
battlefield bad company... mért ezt a szur játékot tesztelitek az helyett? lehetetttudni hogy nem lesz jó játék... idióták...
2.
2.
Mobalint
"Ha nem akarjuk, hogy egy rossz mozdulatunkat követően felnyársalódjon valamelyik kis szaros" XD
1.
1.
cserike6
Hát én jobbat vártam...Kár érte :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...