Verzió 2

  • Írta: Daks
  • 2005. december 1.
40 kortárs film 22 országból 7 tematikus csoportban. 18 film a Verzió Retrospektívben a második világháborúról - a világ minden tájáról. Mindez Budapesten, 4 napig, 2000 FT-ért.
Jogaikban megsértett, jog nélkül, háborúban, politikai elnyomásban, vallási fanatizmustól hajtva, kilátástalan szegénységben, börtönben, önmagukba zártan, betegen élő, érdekeiket képviselni kész vagy képtelen, beletörődött embertársaink közelképeiből képződik a mai világ nagytotálja. A "valóság-filmek" intim közelképei drámai erejűek: túl az ismeretlen és távoli megismerésén a filmek képesek részvétet, együttérzést kelteni a szenvedők iránt. - Zádori Zsuzsa

A béke és a háború, az örvénylő intolerancia, a szegénység és a gazdagság megelevednek a filmvásznokon idén is, köszönhetően a CEU szervezésében a hétvégén megrendezésre kerülő 4 napos Emberi Jogok Dokumentumfilm Fesztiváljának. A Verzió 2 névre keresztelt filmfesztiválon idén 58 fantasztikus dokumentumfilmet nézhettek meg a Toldi moziban, az Örökmozgóban és a Goldberger Házban. Mindegyik film nagyon jónak igérkezik, így ha többet akartok tudni a világról, mint amit a kereskedelmi TV-k híradójában leadnak, olvassátok át a filmlistát és válasszatok egy vagy több címet és üljetek be rá a hétvégén. Higyjétek el, nem fogjátok megbánni!Összesen 7 kategória legkiemelkedőbb alkotásaiból választhattok:
Befejezetlen múlt
Csapdában
Generation Next
Háborús Sebek
Igazságot szolgáltatni
Nőnem - Hímnem
Retrospektív - Második világháború
Városi történetek - falusi mesék.

További információk:
Filmek ABC sorrendben
Rendezvénynaptár

A fesztivál védnökei:
Jancsó Miklós és a Magyar Helsinki Bizottság
Nyitóest: 2005. december 1. csütörtök, 20:00
A fesztivált megnyitja: Gazdag Gyula filmrendező, a UCLA professzora
Nyitófilm: A bagdadi Liberace

HELYSZÍNEK
TOLDI MOZI (Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)
ÖRÖKMOZGÓ (Budapest VII., Erzsébet krt. 39.)
OSA ARCHIVUM - GOLDBERGER HÁZ (Budapest V., Arany János utca 32.)

JEGYÁRAK

Egyszeri belépő: 300-800 forint
Verzió bérlet: 2500 forint
Diák bérlet: 2000 forint

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...