Apósok akcióban

MI lehet a legzűrösebb egy fiatal szerelmespár esküvőjében? Hát a szülők! Még pontosabban, az Apák! Vagy ha az „apák” nem is, de az egyik tutira az!

Rendezte: Andrew Fleming

Szereplők: Michael Douglas, Albert Brooks, David Suchet, Robin Tunney, Michael Bodnar

 

MI lehet a legzűrösebb egy fiatal szerelmespár esküvőjében? Hát a szülők! Még pontosabban, az Apák! Vagy ha az „apák” nem is, de az egyik tutira az!

 

Így van ez jelen esetünkben is, ahol az egyik szerető atya, Dr. Jerome Peyser (Albert Brooks) képviselteti a normálsi, hétköznapi szülőt. Foglalkozását tekintve ortopéd orvos, teljesen hétköznapi rigolyákkal és félelmekkel. Semmi más nem érdekli, csak a szép kislánya esküvője.

 

De most vegyük a másik apát, Steve Tobias (Michael Douglas) személyében, aki nem éppen a hétköznapi, aggódó szülők közé tartozik. Lévén ugyanis a C.I.A. legtitkosabb ügynöke, aki épp egy ellopott orosz atomtengeralattjárót próbál értékesíteni a feketepiacon.

 

Ők ketten, az „Apósok”. A családismertető estén megismerkednek egymással és hogy-hogy nem, szegény Dr.Jerome belekeveredik az egész ügynökös históriába, aminek követeztében letartóztatják, elrabolják, leugranak vele egy felhőkarcoló tetejéről, szóval mindent megtesznek vele, amit csak lehet. Persze eközben a család is kap egy kis ízelítőt az F.B.I. kedves bánásmódjából, akik a film végéig üzík, kergetik az Apósokat és lelkesen próbálják elkapni őket.

 

A film komikuma eléggé sablonos, a bugyuta, semmit sem sejtő és a mindenről tudó, a végén mindent elrontó, majd helyrehozó figurákkal. Az idióta zsaruk, az áruló társ, a félreértések vígjátéka. No és ami a legfontosabb, a főgonosz személye!

 

Mikor megláttam Jean-Pierre Thibodoux (David Suchet), francia, enyhén „meleg” főgonoszt, elősőszőr nem hittem a szememnek! Ugyanis őt a világ inkább Agatha Christie Hercule Poirot deketívjeként ismeri. Nos ennek fényében igen érdekesen hat a mostani szerepe, amit meg kell mondjak, remekül alakít!

 

Elmondható ez az egészét tekintve is, hiszen mindegyik nagy színész kitesz magáért és ez látszik is az alkotáson. A vérbeli profizmus mellett áttetszik az örömjáték érzése, amitől mégjobb hangulata lesz az amúgy is aranyos vígjátéknak.

 

Extrák:

 

 

 

  • DOLBY DIGITAL 5.1 MAGYAR SZINKRON!
  • interaktív menü
  • közvetlen jelenetválasztás
  • elõzetesek
  • tv-spotok
  • interjú az alkotókkal
  • felvételek a forgatásról

Kép:

anamorf 1.85:1 szélesvásznú, PAL

Hang:

magyar, angol, lengyel: Dolby Digital 5.1

Feliratok:

magyar, lengyel, horvát, szlovén, szerb, román

Játékidõ:

kb. 93 perc

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...