Mission Impossible 3

  • Írta: Ca$h
  • 2006. június 9.
Lassan kezdem megszokni azt, hogy szinte minden egyes alkalommal azt kell hallanom a filmekről, hogy ne nézd meg, mert nagyon rossz.


Életem legrosszabb két órája volt, soha életemben nem láttam még ilyen szar filmet és még sorolhatnám. Természetesen az MI3-ról is pontosan ilyeneket hallottam. Nem foglalkoztam vele…


Milyen jól tettem, hogy nem érdekeltek az infók, amiket hallottam róla, mert elmentem ma a moziba és nagyon kellemeset csalódtam a filmben. Meg merem kockáztatni, hogy idáig ez a rész sikerült a legjobban. De mielőtt belemennék a részletekbe, lássuk, hogy mi is az a Mission Impossible! Szerintem a kicsivel idősebb magyar gamereknek rögtön a sokáig legjobban sikerült magyar játék jut eszébe, az Impossible Mission, C64-re, ami még a második részt is megélte. Valóban nagyon jó kis stuff volt, én is sokszor nyomultam vele. De akkoriban még kevesen tudták, hogy ez a történet vagy sokkal inkább ötlet, valójában egy meglehetősen sikeres amerikai sorozatból jött. Ami mai szemmel nézve már iszonyatosan gagyinak tűnhet, de akkoriban nagyot ütött. Innen származott az a legendás mondat, hogy „…ez a felvétel 5 másodpercen belül meg fogja semmisíteni önmagát…” Ezen kívül a legendás zene is ebből a sorozatból jött. Később indult egy újabb sorozat, ami ugyancsak jónak számított a maga idejében, és ami ugyancsak rettenet a mai igényekhez képest, főleg ha mondjuk egy 24–hez hasonlítjuk. Aztán a 90-es évek végén megérkezett az első mozifilm, Brian de Palma rendezésében, ami ha jól tudom nagy sikernek örvendett világszerte, bár azért annyira nagyon nem szerette a közönség a későbbiek során, főleg itthon hazánkban. Utána 2000-ben jött a második rész, John Woo rendezésében, ami sok kivetnivalót hagyott maga után, sok rossz véleményt lehetett hallani róla. De véleményem szerint az azért mellette szólt, hogy teljesen másra sikerült a hangulata, olyan volt mintha nem is második rész lenne, hanem egy különálló film, a zenéjéről nem is beszélve, ami eszeveszettül gyönyörű volt. Úgy látszik, hogy a készítők is hasonlóan gondolkodtak erről, hiszen eme jó szokásukat megint betartották.


Hogy ez mit jelent? A harmadik rész megint teljesen más, mint az első kettő. Nekem az tetszett benne a legjobban, hogy itt is voltak szemet guvvasztó, hihetetlen jelenetek, de valahogy mégis hihetően voltak tálalva. Az ember úgy érezte, hogy ezt lehet, hogy meg lehet csinálni a valóságban is. Erről jutott eszembe egy érdekes dolog, amit mindig el szoktam mesélni. Emlékszem, hogy a hasonló témájú James Bond filmek moziban való megtekintését akkor függesztettem fel, amikor az első Pierce Brosnanes filmben, a Goldeneye-ban ott volt az a jelenet, amikor a repülő zuhanásnak indul, James bátyánk, pedig utána ugrott motorral, majd arról is zsupsz le, zuhanás, és utolérte a több tonnás repülőt, majd még fel is húzta azt az utolsó pillanatban persze. Ekkor azt mondtam, hogy köszönöm én befejezetem a James Bond filmeket. Emlékszem akkor kezdtem el megint moziba járni JB ügyben, mikor olvastam, hogy egy kaszkadőr megcsinálta ugyanezt, ejtőernyő nélkül… hmmm… szóval azért vigyázni kell ezekkel, mert egy ember sokkal többre képes, mint azt gondolnánk! De kanyarodjunk vissza a témához. Nem szeretnék semmit se lelőni előre, úgyhogy csak annyit mondok, hogy véleményem szerint jól fog mindenki szórakozni a filmen, mert nagyon látványos.


A színészi alakításokkal szerintem rendben volt minden. Tom Cruise, így erősen elhagyva a 40-es éveit és túlszárnyalva a több 100milliós folyószámlát (persze dollárban) úgy látszik hogy kezdi kitanulni a szakmáját. Ving Rhames egy picit talán most erőltetett volt, de lehet, hogy csak én vagyok szőrős szívű. A gonoszt alakító faszi zseniális volt, már az első másodpercben mindenki kitaposná a belét annyira ingerlő, mégis vérfagyasztó egyszerre. A zene fekszik, ült ahogy Péli Barna mondaná. A rendezéssel és a forgatókönyvvel is meg lehetünk elégedve. Mindent egybevetve egy nagyon kellemes, erősen 4-es osztályzatú filmmel lesz dolga annak, aki beül megnézni. De semmiképpen se számítsatok sokra, és akkor biztosan az lesz a véleményetek mint nekem.


Rendezte: J.J. Abrams
Zene: Michael Giacchino
Szereplők: Tom Cruise, Ving Rhames, Philip Seymour Hoffman, Laurence Fishburn
Játékidő: 126perc
IMDB: 6.8
Saját vélemény: 8.2

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...